goike 16.06.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Odświeżam temat. Czy ktoś porwał się na takie rozwiązanie polegające na położeniu płytek na styrodurze a może na płycie ecotherm (jeszcze twardsza)? jak z trwałością? Wiem że to szalony pomysł ale może na mniej uczęszczanym tarasie da radę? Przypominam. Miejsca od wylewki do progu drzwi jest tylko 6 cm. Taras jest wylany na gruncie i przylega do ściany budynku. Taki stan już zastałem i nie mam co z tym zrobić a chciałbym jednak zlikwidować mostek powstający na styku ściana taras. Drugie wyjście które rozważam to odcięcie tarasu od ściany. Trochę żmudna robota ale może tak będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 27.01.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 ja również ponawiam pytanie, nie mam innego wyjścia jak albo cienka posadzka, albo styrodur, albo płyty WEDI albo jeszcze coś innego, o czym nie wiem. co najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 31.01.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 i co nikt nie próbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 06.02.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Remontowałem balkon w ub roku. Ponieważ brakowało cm, to skuwałem od 4 do 6cm starej wylewki, potem położyłem 5cm twardego styropianu, potem folia paroizolacyjna, wylewka cementowa na siatce, potem folia w płynie i płytki. Skuwać warto było, bo tak zepsutej podłogi się nie spodziewałem. A tak razem z izolacją wyszedłem na styk, kilka mm pod otworami odwadniającymi. Jeśli możesz kuć, to się nie zastanawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 07.02.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 jeżeli masz 6 cm to połóż 2 styropian i wylej posadzkę ale zamiast cementu użyj sopro rapidur b5 do tego żwir do 0,8 mm, wylejesz 4 cm bez zbrojenia i wystarczy, my wylewaliśmy po 3 cm miejscami beton na betonie (nie ma styropianie) inaczej nie chciało wyjść i miejscami tak wyszło , to była hala market budowlany i nic się nie dzieje. 2 sposób sprawdzony mam tak na korytarzu ojciec robił pare lat temu, twardy styropian (styrodur) na to klej około 1cm, siatka zbrojeniowa, wcisnąć siatkę w klej na to siatka rapica, klej około 0,5 mm i płytka. Ojciec buduje domy wiele lat i zna się na rzeczy, musiał tak zrobić ponieważ chciał ocieplić a nie tylko beton lać, jest tak około 10 lat i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deresan 11.02.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 płytki bezpośrednio na styropianie ble nie przejdzie chyba ale to tylko moje zdanie ale jeżeli miał bym taki problem to dał bym najtwardszy styropian (styropor czy styrodur czy jakos tam:)) a na niego przeogromne płyty granitowe na niewielkiej ilości kleju może by to przeszło (granit twardy jak cholera a siły obciążające rozkładały by się na dużej powieszni) http://forum.muratordom.pl/images/icons/icon12.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 17.02.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 723-338-141 zadzwoń pod ten numer zapraszam umówimy sie zobaczysz jak jest zrobione pare lat i nic nie pęka, pierwszy sposób co napisałem też jest dobry i też sprawdzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lygi 28.11.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 mowa tu o płytkach na podłodze, a na ścianie? styropian, zatopiona siatka + płytki ? w tym przypadku też musi być twardy styropian czy wystarczy zwykły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts