Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Imitacja elewacji drewnianej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 387
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki wielkie za pomoc w przeliczeniu :yes:Niestety humanistka jestem i liczenie nie idzie mi najlepiej :-PZamówiłam przed chwila i bedą na jutro.Dam znać jak juz bedą położone jak wyszło.Jeszcze raz wielkie dzięki!

Tylko niech "lepią" jak w instrukcji :)

Dzięki wielkie za pomoc w przeliczeniu :yes:Niestety humanistka jestem i liczenie nie idzie mi najlepiej :-PZamówiłam przed chwila i bedą na jutro.Dam znać jak juz bedą położone jak wyszło.Jeszcze raz wielkie dzięki!

Mam nadzieje, że to był taki słaby żart booo np nie znałaś wymiarów listy. Bo inaczej obrażasz humanistów a także dzieci kończące podstawówke zakładając spory spadek poziomu kształcenia z matematyki w zakresie mnożenia i dodawania, choć i to niepewne bo dziecko w domu ma nawet narzędzie kosmiczne zwane kalkulatorem.

Wiem, wiem, wpis nic nie wnoszący ale czasem aż się dziwie co ja czytam na forum.

miałem to w rękach i poza widoczną "garażową" produkcją niestety nie ma wyglądu .tam jest chyba zwykły styro a nie xps . jak już stosować imitacje drewna to najlepszej jakości . w innym przypadku lepiej sprawdzi się dobry tynk i fajne kolory. przecież robimy to w celu poprawy wyglądu domu a nie żeby miał przypominać "koszmarex" ;)

Ładnie :)

dzięki ,jeszcze niektóre fragmenty nie pomalowane jak trzeba.robiłem fotki w czasie prac ekipy,tak więc farba jeszcze mokra .

powoli elewacja nabiera jakiegoś wyglądu ;)

powiem szczerze że brakowało tych wstawek z Rodeo,można zobaczyć wcześniej jak wyglądał dom bez paneli

jak skończą to wrzucę fotki jak wygląda całość ale już jestem zadowolony.

O matko i córko jak one ślicznie wyglądają!!! :jawdrop:U mnie tez biała elewacja więc moze efekt będzie podobny ? ;)

serdeczne dzięki. jeśli się spodobało to napiszę że kolor elewacji jest taki leciutko wpadający w szary co na zdjęciu nie widać.

panele Rodeo są pomalowane sadolinem extra w kolorze mahoń. to ładny,ciepły odcień mahoniu , innych firm jest znacznie ciemniejszy a ten fajnie się prezentuje zwłaszcza przy słonecznej pogodzie :) część osób która była na budowie myślała że to deski z drewna ;)

qubic czyli czym sprawdzonym polecasz je kleić prośba o dokładną nazwę oraz ile na gotowo z robotą wyszedł Cię m2

PS kolor ladny wyszedł nie za ciemny ze "śraczkowaty" ani nie wiśniowaty to takich nie lubie

chyba taki optymalny oddający kolor drewna

ciekawe jakby sie komponował u mnie z oknami w kolorze orzech

a co to znaczy że ten klej jest najlepszy i najpewniejszy? bo cena ciut duża prawda? a eipę w okolicy Warszawy skad sprawdzoną złapac?

ten kolor wydaje mi sie najlepeij oddający realny kolor drewna zgodzicie sie? nie jst ani za ciemny ani za złoty przezco naturalnie daje obraz

daj linka do tej farby dużo Ci jej poszło na te 30m2? sam malowałes czy ekipa?

a co to znaczy że ten klej jest najlepszy i najpewniejszy? bo cena ciut duża prawda? a eipę w okolicy Warszawy skad sprawdzoną złapac?

ten kolor wydaje mi sie najlepeij oddający realny kolor drewna zgodzicie sie? nie jst ani za ciemny ani za złoty przezco naturalnie daje obraz

Tak ten klej jest najlepszy i najpewniejszy - cena niestety solidna.

Ekipę w okolicach Warszawy? hm............ zapraszam do kontaktu :)

A co to jest "realny kolor drewna"

Jakiego drewna ?

Bo na przyklad sosny, dębu, czy modrzewia nie...

Chyba, ze pomalowanych bejcą w kolorze mahon ;)

Edytowane przez fotohobby

kleju na 30m2 trzeba 2 wiaderka i trochę ;) zostało mi jeszcze prawie całe wiaderko - mogę korzystnie odstąpić :)

panele malowała ekipa taką farbą:

http://www.sadolin.pl/index.cfm/produkt/info/sadolin-extra-lakierobejca-dekoracyjno-ochronna#

najlepiej kupić 5l i jak zabraknie to dokupić małą puszkę -5-cio litrowa kosztuje 200zł