qubic 22.04.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Nie chcę być złym prorokiem, ale... u nas wygląda to niestety podobnie pokażesz zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.04.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 zniszczeń ciąg dalszy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 22.04.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Nie chcę być złym prorokiem, ale... u nas wygląda to niestety podobnie A klej był taki zaj....... Czyli jednak "dotąd żadnych problemów" nieaktualne Panie Przemysławie, do tych drzwi trzeba podjechać to i oględziny zrobimy. Teraz to chyba specjalnie podjadę - nie będę czekał na okazję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viikii 22.04.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Salik w zeszłym roku pisałeś, że wyciekł Wam klej z paneli. W tym roku stało się to samo? Możesz pokazać jak to u Ciebie wygląda?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 22.04.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Jak może klej z paneli wyciec?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viikii 22.04.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 w dół Jak może klej z paneli wyciec?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.04.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Postaram się dzisiaj wieczorem wrzucić jakieś zdjęcia. Niestety tego co zostało po zimie w tym roku, nie da się już doczyścić/zamalować. Panie Piotrze - odezwę się na priva, mamy już jakiś plan i mam nadzieję że uda nam się wcisnąć w grafik przed latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 23.04.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam, szukam elewacji w dekorze drewna, ale nie z litego. Chciałbym, żeby był to materiał trwały, z fakturą drewna z długą gwarancją. Znalazłem coś takiego Werzalit profil selekta. Ma 10 lat gwarancji. Czy ktoś może mi pomóc? Pozdrawiam szukałeś i znalazłeś.to w czym ci pomóc?wygląda na to że sam sobie pomogłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 23.04.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Vikii: okej wiem, że cieknie w doł, nie w górę bo grawitacja by szwankowała gdyby tak się działo, ale przecież można rozrobić gęstość takiego kleju na bazie cementu by nie przypominał niemal wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.04.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Kilka obiecanych zdjęć: http://sal.pl/dom/rodeo-wykwity1.jpg http://sal.pl/dom/rodeo-wykwity2.jpg http://sal.pl/dom/rodeo-wykwity3.jpg http://sal.pl/dom/rodeo-wykwity4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 26.04.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Ryplej z rozrywki - z założenia bardziej białe tam gdzie wilgotniej na dole, plus miejsca gdzie woda sobie swoje ścieżki wydrążyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.04.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Ta płytka z ostatniego zdjęcia, dzisiaj zupełnie odpadła (odkleiła się znaczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 27.04.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Ta płytka z ostatniego zdjęcia, dzisiaj zupełnie odpadła (odkleiła się znaczy). pięknie było....... i się k..... zbyło Balto: stawiasz na marny klej? Z tego co pamiętam ceresit wysokoelastyczny był kupowany, zewnętrzny - cena dość wysoka: 60 zł worek? Na dniach podjadę do inwestora i może jakieś wnioski wyciągniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 28.04.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Nie stawiam na marny klej - ale klej którego bazą był marny cement, czyli klej gdzie są różne dziwne dodatki jak popioły czy alkalia na wysokim poziomie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 28.04.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Nie stawiam na marny klej - ale klej którego bazą był marny cement, czyli klej gdzie są różne dziwne dodatki jak popioły czy alkalia na wysokim poziomie... Hej. Ale, żeby sprecyzować: słaby klej do przyklejania? w sensie: słabe dodatki? Panel jest na bazie styroduru, ale z rowkami - z tego co się orientuję, panel który odpadł jest z tyłu czyściutki. A zacieki? też z powodu tego kleju? Jeśli chcesz to odpisz tutaj po prostu z pkt. widzenia "eksperta" od chemii nie jako producent Ewentualnie na priv. Ale myślę, że tutaj byłoby bardziej "pomocniej" dla forumowiczów. Ps. wiem, że to takie wróżenie z fusów trochę, ale chciałbym poznać Twoją opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 28.04.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 zniszczeń ciąg dalszy..... qubic a w jakiej technologi mocowałeś panele? Możesz opisać co było używane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 29.04.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Nie piszę jako producent, ale gość co robi tynki mineralne i betony - i takie wynalazki też tam są. Każdy klej cementowy robi się na bazie cementu. W samym cemencie masz różne składniki - w tzw "jedynce" czyli "w teorii" cemencie bez dodatków wśród różnych dodatkowych składników masz m.in. siarczany przeliczane na SO3 i alkalia. Te ostatnie odpowiadają za wykwity, oczywiście pomagają im inne związki.W cemencie typu Cem II - masz dodatek w postaci popiołów w zależności od oznaczenia nawet do 35%...Wytrzymałość mogą mieć podobną, ale to że do kleju użyto cementu n.p.:- popiołowego- z dużą ilością alkaliów (przeliczenie na Na2O)owocuje tym białym syfem który Tobie wyszedłPoza tym dla kleju zwykle wymaga się nie tego by w sobie coś miał czy nie miał, ale zachowania na ścianie - plastyczność, łatwość rozsmarowania, jakiś tam czas schnięcia etc. Wykwitami nie martwi się nikt. Stąd ekipy klejące kamień naturalny - zwłaszcza jako okładzin używają czy powinny używać cementów bez dodatków i niskoalkalicznych. Wot i cały problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.04.2013 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) tak sobie mysle:te panele nie sa specjalnie ciezkie... i sa zrobione z poliuretanu chyba.nie lepiej by to bylo kleic klejem do styropianu w puszce? poliuretanowym?Tytan ma tez te panele drewnopodobne i zaleca klejenie TytanEOS w piance.Ewentualnie juz wogole na bogato: Sikabond T8 Bezcementowe kleje wyeliminuja wystepowanie takich wykwitow.Zastanawiam sie tez jak sprawdzilyby sie biale kleje typu: H40 Flex Kerakolla np. Piotrek...A TY taki fan porzadnych rozwiazan ponoc jestes....a jakies "rodeo" montowales?STO ma taka imitacje, ale chyba nie robia sami, nie pamietam czym sie klei...BASF ma tez taka imitacje... klejenie pianka PU Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 30.04.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Ja chciałem tylko zauważyć że to jest "Rodeo przez STO" i było klejone zgodnie z informacją od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 01.05.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Ja chciałem tylko zauważyć że to jest "Rodeo przez STO" i było klejone zgodnie z informacją od producenta. Dziękuję za cenną uwagę - bo jeszcze co niektórzy mogliby pomyśleć, że coś tam źle zrobiłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts