Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam kabiny prysznicowej półokrągłej 100x90

Gość Bibes

Recommended Posts

No to możesz mieć problem. O ile się orientuję kabiny półokrągłe są symetryczne, albo 100x100 (rzadziej), albo 90x90. Z niesymetrycznymi kabinami spotkałam się tylko w przypadku prostokątnych. Może jednak nie wiem na ten temat wszystkiego.

A nie mógłbyś (mogłabyś) zrobić 90x90? Chyba się zmieści w łazience, a jest na prawdę spory wybór.

W łazience się zmieści, ale ja do niej to już gorzej :D (mam 193cm wzrostu, normalna budowa ciała) - powstają problemy ze swobodą ruchu.

W kabinie 100x100 jeden z boków byłby zbyt blisko kibelka :(

Znalazłem 100x80 więc może są 100x90

PS. A może ktoś ze wzrostem powyżej 190 wypowie się jak się mieści w swojej kabinie (podając jej rozmiar).

Zmieścisz się, zmieścisz. Gorzej z komfortem używania. Do 90 wchodzą 2 osoby :wink: normalnych rozmiarów, to i 1 trochę większa też wejdzie. U teściów kąpałam się w kabinie 80x65, co nie należało do najwygodniejszych, ale swoją rolę spełniało. Mąż (176cm wzrostu, normalna budowa ciała) też jej używał - oczywiście nie w tym samym czasie :wink: . Jeśli zamontuesz baterię w rogu, albo jeszcze lepiej podtynkową, to może być całkiem nieźle.

Witam, i dziękuję wszystkim za zainteresowanie.

Co do kabiny, problem rozwiązałem - przebudowałem łazienkę :D (jestem tuż przed tynkami).

Czyli teraz poszukuję kabiny 100x100, jak ktoś zauważy na wyprzedaży kabinę SANPLAST ALTUS półokrągła skośna KP4S-ALT to proszę o info (po udanym zakupie stawiam duże piwo :D)

Pozdrawiam