kagar1989 04.07.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Witam!!No właśnie mam ze dwa metry ściany z płyty karton gips na której jest tapeta, chciałem położy nową i nie wiem jak ją zerwać , bo chyba duża ilość wody niewskazana ?i takie drugie pytanie oglądałem na TVN TURBo w programie ToolBox że nie smaruje się tapety klejem tylko ścianę który z tych dwóch sposobów jest lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 05.07.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Jak na płycie g-k nie było wcześniej szpachlowane tylko odrazu została położona tapeta,to ja bym nie zrywał tej starej tapety tylko przykleił na starą.Jeśli chodzi o smarowanie klejem to różnie to robią,znajomy smaruje tapete,a jak nie jest pewny co do ściany to ją wcześniej też przesmaruje klejem żeby ją wzmocnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.07.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Lawkowiec rozcienczony grunt, smarujemy tapete czekamy 20-30 min sciagamy tapete. Uzupelniamy ubytki lub nierownosci dopiero na drugi dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 07.01.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Czyli można dać tapetę na karton-gips?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.01.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Czyli można dać tapetę na karton-gips?? można. Ścianę się smaruje klejem tylko dla tapet z włókna szklanego. A papierowe, winylowe, tkaninowe, mieszane ZAWSZE smaruje się klejem i kładzie się na scianę dopiero wtedy, jak już sa nasiąkniete. Inaczej bedą odchodzic od ściany. A te z włókna szklanego się nie rozciągają. Kleju na ścinę się daje grubo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.01.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam!! No właśnie mam ze dwa metry ściany z płyty karton gips na której jest tapeta, chciałem położy nową i nie wiem jak ją zerwać , bo chyba duża ilość wody niewskazana ? Jeżeli tapeta była zmywalna to proponuję na dwa razy. Pierwsze na sucho zdzieramy wierzchnią warstwę tapety i dopiero namaczamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 08.01.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jeżeli tapeta była zmywalna to proponuję na dwa razy. Pierwsze na sucho zdzieramy wierzchnią warstwę tapety i dopiero namaczamy . Można w tym celu użyć np. papieru ściernego na pacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts