Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

folia nieprzemakalna w plynie do lazienki.

Gość Kolasz

Recommended Posts

bea, kupowałam folię Atlasa i Sopro ale są drogie. Chyba,że nie masz dużej powierzchni do uszczelnienia. Ja kupiłam na tarasy nad pomieszczeniami folię zupelnie niedrogo, ale nie pamiętam firmy. W każdym razie gdy będziesz kupować, szukaj w kilku sklepach i pytaj koniecznie o cenę- różnice są kolosalne.

W łazience będę miał kabinę prysznicową, której ściankami z 3 stron będą ściany działowe (wykafelkowane). Czy pod kafelki w takim miejscu daje się jakiś wynalazek typu "folia w płynie" ?

Ja w mieszkanku w bloku nie dałem bo nie wiedziałem że cos takiego istnieje. I żałuję bo teraz przez ścianę gdzie mam prysznic do sypialni przniknęła wilgoć i mam w rogu zacieki, dlatego proponuję pod prysznic dać jak najwyżej.

pzdr

• 4 weeks później...
Mam niewielką piwniczkę na głębokość ok 1m poniżej terenu (pod schodami wewnątrz domu) i do niej podchodzi woda. Czy folia jest w stanie zabezpieczyć piwniczkę przed wodą?

Witam

Proponuję dowiedz się w firmie Deiterman, ponieważ mają w ofercie nawet materiały które nanosi się na mokre nawierzchnie. Uważam, że stosowanie materiałów niepewnych w sytuacji gdzie nie możliwości naprawy bez niszczenia tego co zostało zrobione nie bardzo ma sens. Stosuję więc w takich miejscach tylko materiały sprawdzone i znane.

Teracota w łazience będzie układana na płycie osb. Co z nią? Tez folia w płynie?

Też mnie to interesuje , może płyty czeba wcześniej czyms zagruntować?

W marcowym numerze (3/2004) Ładnego Domu jest piekny przykład łazienki na płycie OSB i ścianach g-k. Strefy suche. Wszystko gruntuje sie np. Unigruntem, daje siatkę z włókna szklanego (podłoga), przytwierdza ją do podłoża (jak - muszę sie dokształcić, bo nie wyjasnili), w strefach mokrych folia w plynie, siatka z włókna szklanego. Klej i spoina do płytek powinny być elastyczne.