cieszynianka 12.07.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Ja to się zastanawiam jaki wpływ ta cywilizacja bedzie miała na nasze dzieci. Telewizor, internet, komórka to podstawa. A gdzie gry i zabawy, gdzie ogniska, wieczorne pogaduchy z tabunem przyjaciół? Ogniska zostały zastąpione przez grile Niewielu pamięta jak cudownie wpatrywać się w płomienie Ale grila nie bierze się na łąki i nie rozpala na polanie. Po za tym, to tylko żar do grzania kiełbasek. Nie ma magii siedzenia przy ognisku.[/quote] No nie ma Ale żeby wyszukać jakiegoś pozytywa to proponuję stwierdzenie, że gril nie powoduje niebezpieczeństwa przełamania i odpadnięcia kiełbaski wprost do ognia , a jak ognisko wielkie to i odzysk upadłej kiełbachy trudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 12.07.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Ja to się zastanawiam jaki wpływ ta cywilizacja bedzie miała na nasze dzieci. Telewizor, internet, komórka to podstawa. A gdzie gry i zabawy, gdzie ogniska, wieczorne pogaduchy z tabunem przyjaciół? Ogniska zostały zastąpione przez grile Niewielu pamięta jak cudownie wpatrywać się w płomienie Ale grila nie bierze się na łąki i nie rozpala na polanie. Po za tym, to tylko żar do grzania kiełbasek. Nie ma magii siedzenia przy ognisku.[/quote] No nie ma Ale żeby wyszukać jakiegoś pozytywa to proponuję stwierdzenie, że gril nie powoduje niebezpieczeństwa przełamania i odpadnięcia kiełbaski wprost do ognia , a jak ognisko wielkie to i odzysk upadłej kiełbachy trudny Co racja, to racja. Bo to raz się popiołu człek najadł przy okazji Jednak brakuje mi czegoś takiego jak....hmm...zbieranie się młodzieży, sztuk tak z 15, na wspólną zabawę, podrzucanie sobie, nawzajem z sąsiadkami, dzieci do opieki, niespodziewanych wypadów do znajomych. Teraz tylko seriale, internet, dzieci to komórki. Jakoś tak ludzie są do siebie a nie do ludzi skierowani. Wszędzie trzeba się umawiać, nikt nie ma czasu, każdy zabiegany, zajęty swoimi sprawami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.07.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Ja to się zastanawiam jaki wpływ ta cywilizacja bedzie miała na nasze dzieci. Telewizor, internet, komórka to podstawa. A gdzie gry i zabawy, gdzie ogniska, wieczorne pogaduchy z tabunem przyjaciół? Ogniska zostały zastąpione przez grile Niewielu pamięta jak cudownie wpatrywać się w płomienie Ale grila nie bierze się na łąki i nie rozpala na polanie. Po za tym, to tylko żar do grzania kiełbasek. Nie ma magii siedzenia przy ognisku.[/quote] No nie ma Ale żeby wyszukać jakiegoś pozytywa to proponuję stwierdzenie, że gril nie powoduje niebezpieczeństwa przełamania i odpadnięcia kiełbaski wprost do ognia , a jak ognisko wielkie to i odzysk upadłej kiełbachy trudny Co racja, to racja. Bo to raz się popiołu człek najadł przy okazji Jednak brakuje mi czegoś takiego jak....hmm...zbieranie się młodzieży, sztuk tak z 15, na wspólną zabawę, podrzucanie sobie, nawzajem z sąsiadkami, dzieci do opieki, niespodziewanych wypadów do znajomych. Teraz tylko seriale, internet, dzieci to komórki. Jakoś tak ludzie są do siebie a nie do ludzi skierowani. Wszędzie trzeba się umawiać, nikt nie ma czasu, każdy zabiegany, zajęty swoimi sprawami... No właśnie, a udogodnień mamy więcej niż kiedyś Czyżby doba uległa skróceniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 19.07.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Mam dość cywilizacji. Tych wszystkich komórek, furek z turbodoładowaniem,Gps-ów, setek kanałów telewizyjnych, głupich programów telewizyjnych, ciagłego gonienia za szmalem, głupich unowocześnień w domu, galerii handlowych, promocji. Chciałbym sie tego pzbyc i wyjechać w pi...u.Syberia? amisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 19.07.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Ja to się zastanawiam jaki wpływ ta cywilizacja bedzie miała na nasze dzieci. Telewizor, internet, komórka to podstawa. A gdzie gry i zabawy, gdzie ogniska, wieczorne pogaduchy z tabunem przyjaciół? Ogniska zostały zastąpione przez grile Niewielu pamięta jak cudownie wpatrywać się w płomienie ja pamietam, bo palimy ogniska regularnie w naszym ogrodzie , choć wiem ze niby nie wolno. Na szczeście mamy tolerancyjnych sasiadów no i działke sporą, wiec mamnadzieje ze nie jesteśmy uciązliwi Przy ognisku cudownie się gada, smaży kiełbaski i pije piwko. Grill nie daje ciepła i jest taki amerykański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.07.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Ja to się zastanawiam jaki wpływ ta cywilizacja bedzie miała na nasze dzieci. Telewizor, internet, komórka to podstawa. A gdzie gry i zabawy, gdzie ogniska, wieczorne pogaduchy z tabunem przyjaciół? Ogniska zostały zastąpione przez grile Niewielu pamięta jak cudownie wpatrywać się w płomienie ja pamietam, bo palimy ogniska regularnie w naszym ogrodzie , choć wiem ze niby nie wolno.Na szczeście mamy tolerancyjnych sasiadów no i działke sporą, wiec mamnadzieje ze nie jesteśmy uciązliwi Przy ognisku cudownie się gada, smaży kiełbaski i pije piwko. Grill nie daje ciepła i jest taki amerykański A kiełbaska z ogniska ma zupełnie inny smak i pachnie nastolectwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.07.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Ja to się zastanawiam jaki wpływ ta cywilizacja bedzie miała na nasze dzieci. Telewizor, internet, komórka to podstawa. A gdzie gry i zabawy, gdzie ogniska, wieczorne pogaduchy z tabunem przyjaciół? Ogniska zostały zastąpione przez grile Niewielu pamięta jak cudownie wpatrywać się w płomienie ja pamietam, bo palimy ogniska regularnie w naszym ogrodzie , choć wiem ze niby nie wolno.Na szczeście mamy tolerancyjnych sasiadów no i działke sporą, wiec mamnadzieje ze nie jesteśmy uciązliwi Przy ognisku cudownie się gada, smaży kiełbaski i pije piwko. Grill nie daje ciepła i jest taki amerykański A kiełbaska z ogniska ma zupełnie inny smak i pachnie nastolectwem No właśnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.07.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 To ja znów z tych nienormalnych jestem czasem musze spakowac bety i na zadupie wyjechać,las, drzewa, las i dla odmiany drzewa.... woda z pompy za chatynką, prądu brak, po zmroku działeczka oswietlona naftówkami i pochodniami, co wieczór ognisko ... wróciłam wczoraj....już tęsknię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 21.07.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Nie oglądam TV, jak pamiętam to obejrzę wiadomości jakieś - raz w tygodniu. Nie słucham polskiego radia... jak już to brytyjskie, holenderskie, niemieckie - rozumiem tylko część informacji, ale muzyka o niebo lepsza Zakupy w markecie 2 razy w miesiącu - głównie psie żarcie mam w sumie ok 90kg psa Nie chodzę do "City" wolę się spotkać ze znajomymi u nich, u nas, gdzieś na wyjeździe łykendowym. Nie chodzę do kina.... Komórkę mam do dzwonienia a nie grania, nagrywania i robienia fotek Auta mam z "dobrych roczników" gdy liczyła się jakość a nie wygląd Dom buduję mały, na miarę szyty, i pomieszkuję w nim od momentu gdy przykryto go dachem... Jakoś nie umiem wysiedzieć całego tygodnia w mieszkaniu w mieście. Jedyna z unowocześnionych używek cywilizacyjnych z jakiej nagminnie korzystam to internet. Na urlop staram się jeździć w miejsca nie zadeptane przez turystów. Na pytanie czemu nie oglądam TV odpowiadam że jest dużo ciekawszych rzeczy do robienia niż gapienie się w ekran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwuśka 01.08.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Jedyna z unowocześnionych używek cywilizacyjnych z jakiej nagminnie korzystam to internet. Na urlop staram się jeździć w miejsca nie zadeptane przez turystów. Na pytanie czemu nie oglądam TV odpowiadam że jest dużo ciekawszych rzeczy do robienia niż gapienie się w ekran święte słowa! a mój telewizor w dodatku się zbuntował i mam tylko program 2 do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 24.09.2009 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Syberia? Podobno żyją tam w tajdze jeszcze prymitywne plemiona wypasające renifery.. Ja też mam dosyć tej naszej tandetnej cywilizacji. Przez pół życia szukałem chleba takiego jak pamiętałem z dzieciństwa - zwykłego z GS-u. A tu tylko pszenne blade trupki dla "francuskich piesków", w końcu się wkur. i zacząłem sam piec chleb, zwykły chleb (mąka + woda + sól) rzecz nieosiągalna dla pseudo piekarzy cwaniaczków kombinatorków. I tak jest ze wszystkim, większość rzeczy które nas otaczają - wytworów współczesnej cywilizacji - to tylko teatralne rekwizyty, plastikowe, sztuczne i na pokaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 25.09.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Ja też mam dośc.... może nie tyle cywilzacji, ale ludzi, ktorzy ciągle gdzieś gonią, dla których ważniejsze mieć niż być, ludzi, którzy kombinuja, kłamią, by chronic własną d...ę, ludzi nieszczerych, niesłownych. Mam dość wyściugu szczurów - na cąłe szczęście, ze nie biorę w nim udziału. Mam dość tych wszystkich zabiegów marketnigowych, ktore mają mi wmówić, ze bez czegoś tam nie będę czuć się zadbana, luksusowa, kobieca, spełniona..... Generalnie mam dość. W telewizji oglądam głownie kanał z polskimi filmami, kanał z rosyjskimi, radzieckimi filmami (luwielbiam polskie i rosyjskie kino) no i krótkie seriale komediowe na Comedy Central (3 tytuły mam ulubione), pzry których nie musze myśleć, wkuzrac się, ze ktos znów kogos zdradził, oszukał itp..... Ale wolę czytac - dzień bez ksiązki to dla mnie dzień stracony. Przed zaśnięciem to już obowiązkowo. Także cywilizacja mnie nie wkurza, bo dzięki niej mogę kupić te ksiązki, bez biegania po księgarniach, bo mogę poszukac w necie nowości na rynku księgarskim i wszelkich interesujących mnie informacji, bo moge zobaczyć "niesamowite budowle świata" na discovery, bo mogę sobie znaleźć przez interię baterię umywalkową moich marzeń i ją zamówić, bo moge szukac inspiracji, znaleźć treningi tai chi...... cywilizacja i jej osiągnięcia są ok. Tylko głównie ludzi mam dosyć..... i to mnie przeraża..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.09.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Tylko głównie ludzi mam dosyć..... i to mnie przeraża..... To chyba zank, że trzeba trochę się zdystansować do otoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 25.09.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Tylko głównie ludzi mam dosyć..... i to mnie przeraża..... ale kotów nie masz dość ... ??? ja też nie mam smutne byłoby życie bez nich, bez tych oczek, nosków i łapek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 25.09.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Przez półtora m-ca (lipiec, sierpień) mieszkałam z małymi przerywnikami na działce w barakowozie... Był to mój wybór, pilnowałam budowy mojego domku... Było cudnie! Co prawda prąd na działce jest, woda tez- ale ze studni...zamiast wc- wychodek... Środek lokomocji: rower... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 26.09.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Tylko głównie ludzi mam dosyć..... i to mnie przeraża..... To chyba zank, że trzeba trochę się zdystansować do otoczenia też tak myslę, tego dystansu bardzo mi brak ostatnio. Pisząc, że ludzi mam dość, miałam na mysli ludzi wrednych, zakłamanych, nieszczerych, glupich. To wynika chyba z tego, że ciężki rok mieliśmy i za dużo tych zakłamanych i głupich ludzi spotkaliśmy. Renia - kotów nigdy dość to najlepszy uspokajacz na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.09.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Tylko głównie ludzi mam dosyć..... i to mnie przeraża..... To chyba zank, że trzeba trochę się zdystansować do otoczenia też tak myslę, tego dystansu bardzo mi brak ostatnio. Pisząc, że ludzi mam dość, miałam na mysli ludzi wrednych, zakłamanych, nieszczerych, glupich. To wynika chyba z tego, że ciężki rok mieliśmy i za dużo tych zakłamanych i głupich ludzi spotkaliśmy. Renia - kotów nigdy dość to najlepszy uspokajacz na świecie Chcesz jeszcze kilka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 26.09.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Tylko głównie ludzi mam dosyć..... i to mnie przeraża..... To chyba zank, że trzeba trochę się zdystansować do otoczenia też tak myslę, tego dystansu bardzo mi brak ostatnio. Pisząc, że ludzi mam dość, miałam na mysli ludzi wrednych, zakłamanych, nieszczerych, glupich. To wynika chyba z tego, że ciężki rok mieliśmy i za dużo tych zakłamanych i głupich ludzi spotkaliśmy. Renia - kotów nigdy dość to najlepszy uspokajacz na świecie Chcesz jeszcze kilka? My mamy dwa, rodzice 4. chciałabym jeszcze co najmniej jedno futro, ale niestety na razie nie da rady. Z naszymi dwoma jest więcej problemów niz ze czterema rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 05.10.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Nie wyobrażajcie sobie że macie jakieś koty - to koty mają was!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 05.10.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Nie wyobrażajcie sobie że macie jakieś koty - to koty mają was!! świetnie powiedziane i jakie prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts