Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nudzą mnie "baby" w moim wieku

Recommended Posts

rozumiem, że:

1. matki karmiące zamknąć w domach bo... nieprzyzwoite

2. nie chodzić do restauracji z dziećmi nawet, jak są foteliki dla dzieci, bo a nuż któreś głośniej się odezwie (nie mówię o "rozpuszczonych") i nie strawi tego ktoś obok

3. chodzić tylko w ubraniach "cool" nawet jak kogoś na to nie stać, bo inaczej to obciach

4. nie chodzić na wesela z dziećmi choćby na 2 godziny nawet, jeśli nie ma się z kim ich zostawić, bo to nie wypada

5. chodzić w jeansach nawet, jak ktoś ich nie lubi albo źle w nich wygląda, bo inaczej to obciach

źle rozumiesz.

(...) i mówcie sobie o mnie co chcecie...

ja nie chcę :D

Pozdrawiam :D

PS

A jak wg Ciebie ewa_zm, ten wątek miałby wyglądać, żeby był fajny ?

• Odpowiedzi 366
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kurcze, myślałam że jakiś fajny wątek powstał.... ale to jakieś "kółko wzajemnej adoracji" "wyluzowanych", "tolerancyjnych" i "innych" babek :-?

rozumiem, że:

1. matki karmiące zamknąć w domach bo... nieprzyzwoite

2. nie chodzić do restauracji z dziećmi nawet, jak są foteliki dla dzieci, bo a nuż któreś głośniej się odezwie (nie mówię o "rozpuszczonych") i nie strawi tego ktoś obok

3. chodzić tylko w ubraniach "cool" nawet jak kogoś na to nie stać, bo inaczej to obciach

4. nie chodzić na wesela z dziećmi choćby na 2 godziny nawet, jeśli nie ma się z kim ich zostawić, bo to nie wypada

5. chodzić w jeansach nawet, jak ktoś ich nie lubi albo źle w nich wygląda, bo inaczej to obciach

jak dla mnie to zero w tym luzu, inności, indywidualności, tolerancji :lol:

ja tam chodzę ubrana tak jak mam ochotę, raz szpilki raz dres, robię też to na co mam ochotę i nikomu nie przeszkadzam w realizacji jego planów (bo to jego sprawa), nie przeszkadza mi widok karmiących ani "moherów", nie muszę po prostu na nich patrzeć

i też mam dzieci, i chodzę po restauracjach, i piję piwo, i mówcie sobie o mnie co chcecie... mnie to nie obchodzi :lol: bo mam dystans do siebie i innych :wink:

I o to chodzi. Bo Panie tutaj próbują sobie udowodnić jakie są cool , obsmiewając i wytykając rzekome przywary "nudnym babom".

Podstarzałe siusiumajtki. :D

źle rozumiesz.

chyba dobrze rozumiem :wink: tylko nie wiem co, komu i po co próbujesz udowadniac... :wink:

ja nie chcę :D

i masz prawo :lol:

A jak wg Ciebie ewa_zm, ten wątek miałby wyglądać, żeby był fajny ?

trochę więcej luzu :D "mohery" i "garsonki w czułenkach" też mogą byc fajne i ciekawe... tak myślę :lol: :lol: :lol:

Mialam sie nie odzywac w tym watku, ale co mi tam...

Co do tytulu watku... Tez mialam takie refleksje do czasu, do kiedy nie odkrylam, ze to zupelnie nie chodzi o wiek ani o wyglad. Po prostu sa ludzie, ktorzy chyba rodza sie starzy i tacy umieraja. Chodzi o brak poczucia humoru, fantazji, inteligencji i przerazajaca glupote. Natomiast zupelnie nie chodzi o wlosy pod pachami albo garsonke. Znam np. panie profesorki, ktore mimo slabego wygladu (bo pensja profesorska slaba a na uczelni inaczej pokazac sie nie wypada) maja przepiekne umysly i mnie jakos nie nudza... Zreszta nuda to pojecie wzgledne - dla mnie czlowiek madry nigdy nie jest nudny, chociaz moze byc malo rozrywkowy i na piwo istotnie nie pojdzie. Wspolczuje wszystkim, ktorzy musza sie otaczac nudnymi (czytaj: glupimi) ludzmi, ktorzy na swoje otoczenie nie maja wplywu, bo jest im ono narzucone, np. w pracy. Trzeba jednak pamietac, ze pozory czesto myla.

A co do ludzi z dziecmi w knajpie... Mam to szczescie, ze mieszkam w Krakowie, gdzie taki problem nie istnieje. Knajpa, w ktorej dosc regularnie spotykamy sie w forumowym gronie - bardzo popularna - ma ogrodek dzialajacy caly rok, ma piaskownice dla dzieci z firmowym zestawem lopatek itp., kelnerki przy malym ruchu zabawiaja dzieci, ludzie przychodza z psami i krolikami, ktore zawsze dostaja wode, jest ogrodek warzywny (chociaz szczerze mowiac nie wiem, po co) a przejscia miedzy stolikami sa na tyle duze, ze mieszcza sie matki z wozkami i ludzie na wozkach inwalidzkich. Nie, zeby specjalnie tak bylo zrobione za fundusze UE - tak po prostu jest. Karmiaca piersia matka na nikim nie robi wrazenia - kazdy sie patrzy na swoje piwo, nie na piwo sasiada. Powiecie, ze ta knajpa jest akurat przystosowana, zeby przychodzic do niej z dziecmi - OK, ale to popyt generuje podaz. Ta piaskownica nie byla tam od poczatku - ja sie w tej knajpie praktycznie wychowalam, ona nie istnieje od wczoraj. W Irlandii jeszcze kilka lat temu w knajpach nie bylo damskich toalet, bo faceci uwazali, ze kobieta w knajpie to skandal. Jesli ludzi z dziecmi zamkniemy w domach to nic sie w tej kwestii nie zmieni nigdy. Sama nie mam dzieci i mialyby mnie prawo wkurzac, ale przysiegam, ze w Krakowie w knajpach, do ktorych chodze nigdy nie mialam zadnych tego typu problemow. Moze to kwestia knajp, do ktorych sie chodzi i towarzystwa, ktore tam sie zbiera.... :roll: Oczywiscie nie jestem za tym, zeby dzieciaki zabierac do zadymionych wnetrz, gdzie alkohol leje sie strumieniami, albo do centrow handlowych, gdzie sie po prostu kosmicznie nudza, ale miedzy takimi a fastfoodami jest morze innych mozliwosci.

jak zwykle zaczelo sie umoralnianie i lapanie za slowka czyli standard :-?

mam takie wrazenie, ze niektorzy jak sepy poszukuja watkow zeby powypisywac swoje jedynie wlasciwe komentarze :roll:

jestem sporo mlodsza, nie ma jeszcze dzieci, ale z racji starszego meza mam rowniez towarzystwo przed czterdziestka - bardzo fajnych ludzi. nie widze miedzy nami roznicy.

matki karmiace? jesli z malenstwem - rozumiem. Male jest glodne trzeba nakarmic, ale karmienie piersia w miejscu publicznym latajacego brzdaca, ktory moze dostac butelke lub inne jedzenie mnie irytuje. nie uwazam, ze to brak tolerancji - brakiem tolerancji jest takie wlasnie zachowanie bo M-P ma gdzies czy to komus przeszkadza, czy nie, chociaz ma alteratywe w postaci innego jedzenia.

dzieci w restauracjach - nie przeszkadzaja jesli chociaz troche dorosli je pilnuja. jednakze wiele razy sie zdarzalo, ze rozwrzeszczane dzieci lataly wokol stolikow innych w tym moim. Znow uwazam, ze to egoizm rodzica. Ide do restauracji, spedzic milo czas, zjesc i porozmawiac i nie moge. Cudowni rodziece rozwrzeszczanych, latajacych wokol bez nadzoru dzieci maja gdzies, ze innym to przeszkadza.

Dzieci, szczegolnie male sa glosne i nie oczekuje, ze beda zachowywaly sie jak dobrze wychowani dorosli, ale sa pewne granice.

a tak abstrahujac, nie wiem dlaczego temat w duzej mierze zawezil sie do tych dwoch kwestii :roll:

odnosze wrazenie, ze umoralniajace osoby maja podejscie pt. - jestem w odroznieniu do innych TOLERNCYJNA - jestem M-P i jestem dumna i wszystko mi wolno, a Ci ktorym sie to nie podoba sa ograniczeni i oczywiscie nietolerancyjni :evil:

Gość Pepeg z Gumy

Chyba zaczynam Cię podświadomie i platonicznie kochać malgos2.

Tak się też zastanawiam, czy komuś o innych poglądach i brzydkiej garsonce umiałabyś powiedzieć cyt: wypie..lać z wątku :D

A może to taka awangardowa poza wyluzowania, której "baby w naszym wieku" nie mają i liczy się bardziej walnięcie "browara" na łące od zrozumienia ,różnorodności gatunku ludzkiego :p

Korzystając z okazji nieobecności Moderatora, chciałbym pozdrowić Hocki K. :wink:

:p :p :p

A może to taka awangardowa poza wyluzowania, której "baby w naszym wieku" nie mają i liczy się bardziej walnięcie "browara" na łące od zrozumienia ,różnorodności gatunku ludzkiego :p

Eee, bo wszystko zależy od samooceny. Wystarczy dobrze się postrzegać i już myślimy, żeśmy takie cool, wyluzowane, tolerancyjne, kumpelskie i co tam jeszcze. A dołozyć kilku pochlebców i przekonanie rośnie na MUR. No i kontrast jest potrzebny, czyli osoby nudne, nietolerancyjne, nieciekawe, choćby tak na oko.

Szkoda tylko, że czasem ludzie nas nie akceptuja tak, jak my siebie :lol: Ale co tam, gorzej dla ludzi. Nie dbam, co inni mówią, jestem super :wink:

PS - lepsze to, nież "jestem do d..."

Zważając na unikalną wartość pokarmu kobiecego oraz naturalne procesy związane z żywieniem człowieka, Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, aby niemowlęta były karmione wyłącznie mlekiem matki do szóstego miesiąca życia. Wyłącznie oznacza w tym wypadku bez dopajania, dokarmiania czym innym niż matczyny pokarm. Jako najbardziej odpowiednie dla prawidłowego rozwoju dziecka uznano karmienie piersią kontynuowane do drugiego roku życia i uzupełniane przez miejscowe produkty żywnościowe. Pokarmem uzupełniającym nie są w tym wypadku mieszanki następne, a potrawy bezmleczne węglowodanowo-jarzynowe, owocowe lub mączno-mięsne . Rezolucja WHA 47,5 1994

http://www.laktacja.pl/index.php?option=com_content&task=section&id=7&Itemid=75

Problem dzieciaków rozrabiających w lokalach gastronomicznych wydaje mi się być wyssanym z palca.

Nie znam takich miejsc ..... no ale jestem z Krakowa :D

Pozdrawiam Pepega ..... i całą reszte pepegów świata. :D

Chyba zaczynam Cię podświadomie i platonicznie kochać malgos2.

Tak się też zastanawiam, czy komuś o innych poglądach i brzydkiej garsonce umiałabyś powiedzieć cyt: wypie..lać z wątku :D

Korzystając z okazji nieobecności Moderatora, chciałbym pozdrowić Hocki K. :wink:

:p :p :p

:oops: :oops: :oops: Mam nadzieje, ze szczerze... :lol: :lol: :lol:

Nie, nie umialabym tak powiedziec. 8) Z drugiej strony - garsonki przeciez nie widze. :wink:

Co niektórzy są tak nudni z tymi swoimi komentarzami i niesieniem "swoich rad",że nie dziwię się że autorka tego wątku już tu nie zagląda :-?

bo imprezowałam.. :wink: :lol: :lol: :lol:

Czytam to wszytsko i uśmiecham się pod nosem :)

Niektorzy wyraźnie mają problem ze zrozumieniem tekstu pisanego, wyciągając jakieś niestworzone wnioski i wmawiając mi i innym "wyluozwanym " babom :wink: rzeczy których nie napisały

Zaciętość co niektórych zastanawia, ale to ich problem ..Niech sobie ulża :wink:

A tym dwum panom , którzy tak chętnie wypowidają się na tematy karmienia piersią i w swoich wypowiedziach są bardzo blisko obrażania mnie i nnych kobiet, mówię juz do widzenia

Olkalybowa :D

ja też właśnie nie wiem, dlaczego tu się nie pije tego no....stąga :wink: :lol: :lol: :o :wink: :lol:

Ja chyba jakaś inna jestem..

bo potwornie nudzą mnie rozmowy z kobietami w moim wieku. One sa takie poukładane, gówno ani dupa przez usta im nie przechodzą..

opowiedają o sowich dzieciach,a własciwie chawalą się ich sukcesami, podaja przepisy kulinarne, wypiją co najwyżej lampke wina a i tak je trzęsie:x ). Są tak piekielnie poważne i odpowiedzialne i akuratne że wlacze z ziewaniem jak z nimi jestem.

No i muzyka przy jakiej się bawią ..albo stare przeboje typu "daj mi te noc" albo disco polo :x :x :x i dziwią się że przy tym nie skacze albo nie robię kaczuszek czy innych pociągów ( przy jedzie pociąg z daleka :x :x :x ).

Dobrze ze mam wyluzowaną siostre bliźniaczkę i mogę sobie szcerze ryknąc ze śmiechu popijając piwo prosto z puszki i znajome dziewczyny z którymi spotykamy sie na łace z psami i męża który akceptuje moje chwilami "niezrównoważenie" :oops: 8) :lol: , bo inaczej bym umarła z nudów

czasem zapraszani jesteśmy na imprezy typu wesela czy zjazd absolwentów i jak patzre na tych facetów z wąsami i panie w garsonkach to juz sama nie wiem co myśleć :roll: :roll:

...

Łał... i jak tu się w Żabie nie zakochać? :oops: :wink:

Nie zmieniaj się pod żadnym pozorem 8)

Pozdrówka :D