Szaruś 01.12.2003 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Czy rury ciepłownicze (stalowe, ocieplone pianką poliuretanową) używane na słupy w domu (wypełnione betonem) to dobry pomysł? Bo to jest 3 w jednym: zbrojenie, szalunek, ocieplenie (żeby nie było mostka termicznego). I jak za to, to ceny naprawdę przyzwoita. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 01.12.2003 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Hmmm... Jeżeli taki słup jest wewnątrz (ja tak mam) - to po co ocieplenie? Jeżeli w ścianie zewnętrznej (nośnej) - to jak połączysz go ze ścianą? Chyba że to tańsze niż rura kartonowa...Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 01.12.2003 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Przecież z normalnych rur stalowych też się robi słupki. Takie to widziałem. A do środka rury przed zalaniem betonu można włożyć parę prętów zbrojeniowych i połączyć ze zbrojeniem stropu, jeżeli o to chodzi (chodzi oczywiście o słupki zewnętrzne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts