Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sofa, kanapa narożna, narożnik - modele i opinie

kubaimycha

Recommended Posts

Tak mi się wydaje, że stopień wygody można poznać tylko przez posadzenie na sofie własnego odwłoka. Każdy ma inne preferencje, dla każdego co innego będzie wygodne. Sporo osób chwali popularne od jakiegoś czasu kanapy z niskim oparciem i długim siedziskiem, a ja na nich siedzieć nie potrafię :no:

Poza tym to zależy też od wzrostu. Inaczej się będzie siedziało na głębokim siedzeniu osobie wysokiej, a inaczej niskiej.

Bez próbnego posadowienia własnego zadu nie odważyłabym się kupować takiego mebla. Za droga inwestycja ;)

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo żałuję, że jednak nie kupiłam ani Traviaty ani Liliane. Mam komplet (kanapa + 2 fotele) z Wajnerta, ale nie są zbyt wygodne, a niby na nich siedziałam w sklepie. Jeśli dzieci postarają się i szybko "załatwią" mój jasny komplecik, to na 100% kupię jeden z powyższych narożnikow. I już!

Nam też wpadł w oko narożnik Bilbao. Podoba nam się nowoczesny wygląd i tapicerka. Siedzieliśmy na tym narożniku jak to w sklepie tylko chwilkę i mam pytanie do posiadaczy, którzy na co dzień użytkują bilbao - czy oparcie nie jest za twarde? W tej chwili mam w domu dwie kanapy z helwetii i oparcie jest bardzo miękkie, lekko zapadające. Ale z uwagi na braki opcji spania chcemy zamienić na narożnik z opcją spania. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

• 6 months później...

Witam,

Jestem bardzo szczęśliwą użytkowniczką narożnika Bilbao. Jak dla mnie rewelacja. Jestem w nim zakochana!!! [usunięto] od kiedy tylko pojawił się w ofercie Bizzarto wiedziałam, że go wybiorę. Jeśli chodzi o jego twardość to podczas użytkowania mebel robi się bardziej miękki niż na początku. Pianki użyte w siedziskach i oparciach "wyrabiają się" przez co robi się naprawdę miękki. Polecam.

• 1 month później...
podbijam pytnie, bo jesteśmy z mężem bardzo zaiteresowani tym wypoczynkiem. Jak sprawuje się tapicerka?

Nie wiem w jakim obiciu Ty chcesz. Ja mam w Luxury. W przeciągu roku nie zauważyłem żadnych oznak zużycia czy wyciągnięcia tkaniny. Wyglada jak nowy. Miałem małą przygodę z rozlanym winem... zeszło bez problemu. Sam wypoczynek pierwsza klasa. Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 4 years później...

Myślałam, że tu nie będę miała problemu z wyborem, bo od dwóch lat chyba byłam pewna, że chcę Tidaforsa z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70291977/

jak dla mnie kanapa idealna - począwszy od koloru, poprzez kształt - poduchy mocowane do oparcia, oparcie dość wysokie, na bardzo niskich nóżkach, miękka i przyjemna w użytkowaniu;)

No i jak zwykle w życiu jest, albo coś rozbija się o kasę albo o pare centymetrów...

Nie wiem jak ja ją mierzyłam i jak mierzyłam pokój, ale wychodzi, że przy krótszym boku brakuje mi ok 4 cm (zachodzi na okno tarasowe), a dłuższy bok zachodzi około 20 cm na okno zwykłe (przy tym boku jest wyższe oparcie i zaraz nad nim byłby parapet)

Czy kojarzy ktoś coś podobnego do tego tidaforsa, ale ciut mniejszego???

Poratujcie, bo tu to już sprawa życia i śmierci

Jak kupowałam sobie sofę narożną to dopasowałam ją dokładnie do swojego salonu. Nie brała pod uwagę w ogóle możliwości, że np.: sofa utrudni mi zamykanie okna, czy o zgrozo!, będzie nachodziła na kaloryfer. Jak widzę jakieś aranżacje gdzie sofa nachodzi na kaloryfer to mam nerwa. Swój narożnik kupiłam na [sPAMER] To są sofy chesterfield więc w stylu zupełnie inne od tego co ty wybrałaś, ale myślę że każdą sofę można zrobić na wymiar (no może nie w dużych sieciówkach) Edytowane przez Elfir

Naprawdę nikt nic nie kojarzy??

Już kombinuję nawet, żeby jednak ją kupić i będzie trochę zachodziła pod parapet i z drugiej strony na okno tarasowe (tutaj to nie jestem pewna jak z użytkowaniem okna), czy to nie za bardzo?

Mada, my mamy jasnoszary narożnik Figo z firmy Wajnert. Ma właśńie wysokie oparcie i jest głeboki, tzn. wygodnie się siedzi, a nie jak na ławeczce w poczekalni. Obejrzeliśmy i usiedliśmy chyba na 100 różnych naroznikach i ten wygrał. Inne, jak były wygodne, to wymiarami nie pasowały - u nas tez z jednej strony okno tarasowe, z drugiej zwykłe. Ten Figo na zdjeciach katalogowych wygląda kanciasto i twardo, ale w rzeczywistości jest bardzo przytulny. Acha, gdzieś jeszcze widziałam narożnik podobny do Tidafors, poszukam.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...