Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sofa, kanapa narożna, narożnik - modele i opinie

kubaimycha

Recommended Posts

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 months później...

Witam wszystkich,

mebluję nowe mieszkanie. jakoś idzie :) Mam jednak ogromny problem z zakupem narożnika. Szukałam w sklepach stacjonarnych, przekopałam internet...

Potrzebuję czegoś o tradycyjnej formie, pasującej do klasycznego wnętrza. Idealny (także rozmiarowo, mebel nie może być większy niż 2,5 m x 2,5 m) byłby ikeowski Ektorp.

Niestety nie mam dobrych doświadczen z kanapami z Ikei. Czy ktoś może wie gdzie można zdobyć coś w podobnym stylu? Mebelplast odpada - ich kanapy są zdecydowanie za duże :(

Sofę z poprzedniego mieszkania oddałam (przyznaję, nieco pochopnie;) teściowej, a my... no cóż, jesli ktoś pamięta Alternatywy 4 i salon 'krzesłowy' Balcerka...

Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Może spróbuj tutaj

http://www.mti-furninova.pl/mti-source/mti-pl/index.php?strona=oferta

Porządna polska firma, ceny ok, niektóre modele mają wersje narożników, kilka bardzo podobnych do ektropów, tylko nie wiem jak z wymianą okrycia. ikea w tym zakresie jest bezkonkurencyjna.

Możesz tez zamówić bazę ektropa z ikei a pokrowiec na dekorii

http://www.dekoria.pl/offer/group/62/ektorpi

Dziękuję za podpowiedzi:)

anstak, meble furninova rzeczywiście świetnie się prezentują! mam już swoje typy: Bristol i Dallas. trochę tylko niepokoi mnie lakoniczna informacja, że mają 'system spania okazjonalnego', co pachnie mi stelażem belgijskim. zadzwonię tam jutro i dopytam, bo ciężko znaleźć szczegóły (i ceny) w internecie...

Ja widziałam Grega na zywo, bardzo fajny wygodny model, tyle, ze nie ma tutaj chyba narożnika. Osobiście nie jestem zwolennikiem narożników, często wtedy gubią sie proporcje mebla, rzadko które modele są udane. Czasem lepiej kupic 2 dwójki , jest wygodniej, ja u siebie tez tak planuje w przyszłości.

• 3 weeks później...

... dziś i ja na nim siedziałam... bardzo mi się spodobał... wysokie regulowane zagłówki, to samo z oparciami... wiele mozliwości obić... i cena nie mała... ale do akceptacji :p

ktoś coś jeszcze wie... może ktoś użytkuje? :wink:

Ta, tak mam ten narożnik i jestem jego fanką

:lol: :lol: :lol:

To co się pytasz, zamiast mówić :D :wink:

Jak pytałam to byłam zainteresowana a teraz jestem posiadaczką

Narożnik jest naprawdę super wygodny. Cieszymy się bardzo, że go kupiliśmy.................mogę z czystym sumieniem polecić

Ta, tak mam ten narożnik i jestem jego fanką

:lol: :lol: :lol:

To co się pytasz, zamiast mówić :D :wink:

Jak pytałam to byłam zainteresowana a teraz jestem posiadaczką

Narożnik jest naprawdę super wygodny. Cieszymy się bardzo, że go kupiliśmy.................mogę z czystym sumieniem polecić

:oops: Nie patrzyłam na daty :oops:

:lol:

• 3 months później...
  • 1 month później...

Witam

Czy znajdzie się może ktoś na forum, kto kupił jakiś mebel od firmy z Wiednia VIENNA International furniture ? Zainteresowałem się "narożnikiem" Hollywood tej firmy i jestem ciekaw czy może ktoś może napisać coś konkretnego o tej firmie ?

http://allegro.pl/item1131220579_ekskluzywny_zestaw_wypoczynkowy_hollywood_promocja.html

• 1 month później...
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...