nowy_kupujący 05.07.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Witam Niedługo mam mieć odbiór techniczny mieszkania, stan developerski i dowiedziałem się, że do odbioru mam zaistalować kibelek, umywalkę i kuchnię gazową. Nie miałem tego w planie, myślałem, żeby to robić w późniejszym terminie, ogólnie nie planuję tam mieszkać wcześniej niż w przyszłym roku, więc nie spieszy mi się z wykończeniem. Inspektor budowy straszy mnie, że jeśli tego nie zrobię to nie będzie odbioru, jakieś terminy się skończą i takie tam. Myślałem, że odbiór to robią oni i sprawdzają czy instalacja gazowa jest szczelna a wiadomo, że gazówkę i tak podłączy mi ktoś z uprawnieniami, podobnie łazienka, sam nie będę robił tylko fachowiec. W umowie mam tylko, że oni robią przyłącza i to wszystko. Dodatkowo jak mogę kupić i wstawić gazówkę skoro to nie jest moje mieszkanie jeszcze. No i jak mogą mnie zmuszać kupować coś na szybko. Wstawię gazówkę a przecież nie mam ścian pomalowanych ani podłogi zrobionej Jeśli był już taki temat to przepraszam, nie znalazłem, może źle wpisałem w wyszukiwarce. Za odpowiedzi z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 06.07.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Wstaw na "stołku" najzwyklejszą jednopalnikową kuchenkę elektryczną.Niestety kibelek i umywala powinny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy_kupujący 07.07.2009 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 dzięki za odpowiedźAle jeśli mam gaz doprowadzony do kuchni to starczy jak będzie tam stała kuchenka na prąd ? ROzumiem że to może być taka mała, prawie turystyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts