arecki1338 05.07.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 do czego sluza te otwory?Czy sa one niezbedne w tym miejscu?Czy moznma je zamorowac i zrobic z drugiej strony komina?http://filecity.pl/out.php/i221_06a615586cd0208d49e516e45360ea05dscf1867.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 05.07.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 no tak... kolega chyba z tych co lubią trudne pytania i głupie odpowiedzi... A projekt domu ma? To niech spojrzy jak umie czytać i przeczyta co za kanały ma w kominie potem napisze gdzie te otwory ze zdjęcia się znajdują i dlaczego by chciał zamurować ? Bo raczej nikt nie robił kanałów po to by zamórować.... pozdr Browar-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Rozum nie piwo - trudno wlać go w kogoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 06.07.2009 00:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 w projekcie jest tak jak na zalaczonym obrazku,zastanawia mnie czy te wszystkie otwory mialybyc z jednej strony, tak jak zostaly zrobione.http://filecity.pl/out.php/i226_bezntytu-sup3-u.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.07.2009 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Artysta to robił Nie jest to na pewno to co prezentuje projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 06.07.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 A dla czego komin jest zlicowany ze ścianą w projekcie komin wystaje od ściany o 33cm,i wtenczas jeden kanał na jednej ściance wraz z kanałem dymnym po boku,a pozostałe dwa z drugiej widać że gość poszedł na łatwizne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 06.07.2009 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 to jest od strony lazienki,od strony salonu komin wystaje, i wlasnie dlatego zastanawiam sie czy jest jakas mozliwosc poprawienia tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 06.07.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Te otwory to wyczystki. Można przenieść na drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 06.07.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Te otwory to wyczystki. Można przenieść na drugą stronę. nie wydaje mi się ,ze to są aż 4 wyczystki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.07.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Te otwory to wyczystki. Można przenieść na drugą stronę. nie wydaje mi się ,ze to są aż 4 wyczystki tak jak napisał GL35 - to sa wyczystki dwie z nich /srodkowe sa niepotrzebne/ dwie /rozmieszczone po zewnątrz/ mozna przenieść na druga strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.07.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 w projekcie jest tak jak na zalaczonym obrazku,zastanawia mnie czy te wszystkie otwory mialybyc z jednej strony, tak jak zostaly zrobione. http://filecity.pl/out.php/i226_bezntytu-sup3-u.jpg przekrój jaki pokazujesz na tym rysunku, a wyczystki/na zdjęciu/ - to dwie rózne sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 06.07.2009 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Czyli jak jest wg was, zle czy dobrze. Wg mnie jest zle,chociazby ze wzgledu na planowany prysznic w tym miejscu.Wolalbym wyczystki miec od strony salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.07.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 od lewej - pierwsza wyczystka jest prawdopodobnie od gazu, wiec jesli tak - skropliny mogły by leciec w strone brodzika - dwie kolejne - wentylacyjne - ich nie musi byc bowiem dostaniesz sie / w razie czego/ od strony kratki w mieszkaniu- ostatnia /po prawej/ jest na wygarniecie sadzy i ta mogła by byc od strony salonu / o ile nie zastawisz jej obudową kominka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 06.07.2009 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 dlatego te wentylacyjne trzeba by zamurowac, a gazowa zostanie jak jest (scianka bedzie oddzielala ja od prysznica) a od kominka przeniesc na strone salonu.ok, Beda mieli fachowcy mala poprawke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.07.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 no, ja nie wiem jak Ty sobie rozbudujesz kominek .../byc moze przenosząc wyczystke do salonu zabudujesz ją poźniej obudową .../czyli takie przenoszenie byłoby bez sensu nie masz tam pod ręka jakiego kierownika budowy czy majstra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 06.07.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Nie znam się, więc może palnę głupstwo, ale...Po bokach tych kanałów z cegły widać chyba pustaki komina systemowego.Wyczystki raczej więc powinny być pod tymi pustakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 11.07.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 ogólnie ten komin jest "ciekawie" wymurowany - wygląda jakby był z odpadów a nie z cegły... Panowie widzę dali zaprawy i cegły w proporcji 50/50... pozdrawiam Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 12.07.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Jakie wyczystki?? Przecież od lewej do podłączenia pieca gazowego, dalej wentylacja łazienki (otwór powinien być pod sufitem), dalej wentylacja salonu (również kratka pod sufitem), no i ostatni otwór można uznać za wyczystkę albo otwór do podłączenia pieca na paliwo stałe lub kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 12.07.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 i tak wlasnie jest,pierwszy otwor do pieca gazowego,tyle ze wg mnie za nisko do podlaczenia,drugi to wentylacja, piec na lpg wiec musi byc, a u gory tez jest,trzeci otwor,wentylacja z salonu,m akurat tego otworu nie rozumiem, bo jest u gory od strony salonu, czwarty otwor od kominka i wg mnie tez powinien byc od strony salonu, a nie wiem czemu jest od strony lazienki, jutro na budowie bedzie majster ktory to robil, wiec sprobuje to sprawe jakos wytlumaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 13.07.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 ..no nie wiem.. ja tam sie ne znam, ale jak dla mnie są to wyczystki zostawione na czas murowania ( bo niby którędy wyciągnąć wpadającą zaprawę do szybów kominowych? ) jak już komin będzie ukończony, podłogi wylane to sobie albo tam zamontujesz drzwiczki, a jak będzie za nisko zamurujesz i te otwory przeniesiesz wyżej... no przynajmniej ja tak zrobiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 13.07.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 dokładnie jak pisze natbet, u mnie też zostawili takie otwory, żeby czyścić z zaprawy podczas murowania. Potem, część z nich niepotrzebnych zamurowali, a niektóre zostały jako wyczystkipozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts