Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

płyta a stół - bliskie sąsiedztwo?!?

doziolko

Recommended Posts

Witam!

W wielu projektach znalazłam takie właśnie rozwiązanie: połączenie płyty indukcyjnej i odrazu blat-stół. Boje sie czy za jakiś czas nie będę przeklinać tego rozwiązania - że wokoło się pryska i mało bezpieczne. Wizualnie bardzo mi się to podoba ale strona praktyczna.

Kto ma i już użytkuje to poprosze o opinie.

Pozdrawiam Dorota

Jeśli w domu są małe dzieci, to na pewno jest to niebezpieczne rozwiązanie.

A jeśli nie ma, to i tak to raczej mało praktyczne - w czasie gotowania prawie zawsze pryska i chlapie, mniej lub bardziej. Moim zdaniem taki stól w bliskim sąsiedztwie płyty może i oryginalnie wygląda, ale w praktyce będzie to uciażliwe. Fajnie to wygląda na zdjeciach, jak jest wysprzątane na błysk, nic nie stoi na blatach ani na płycie, płyta nówka i wypucowana, bez żadnych śladów palców, tłuszczu, itp.

I tak jak pisze Asizo niestety też tak myślę, jednak ta strona wizualna nie daje mi żyć. I dlatego czekam z nadzieją :), że może ktoś tak ma i jest zadowolony. Niestety nie przewidziałam układu swojej kuchni - 3 drzwi i 2 okna a taki układ rozwiązałby problem z miejscem (szafki w kuchni na wagę złota).

Może jeszcze ktoś się odezwie..............na tak!

To fakt pryskać zawsze pryska ale nie zawsze gotuje się jak ktoś siedzi w tym przypadku przy stole. Typowy stół jadalny będe mieć kawałek dalej w salonie. Chodzi o taki stół w kuchni na szybkie śniadanko i kawkę. I pytanie kto ma takie rozwiązanie i czy sie to sprawdza.

Blat ma wychodzic ze ściany taka półwyspa, mała szafka 40 potem płytaindukcyjna i przy tym ten stolik. W projekcie mam stół pod oknem ale wtedy nie ma miejsca na szuflady i blat roboczy. Dlatego pomyślałam że tam wcisnę ten stół.