doziolko 05.07.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Witam!W wielu projektach znalazłam takie właśnie rozwiązanie: połączenie płyty indukcyjnej i odrazu blat-stół. Boje sie czy za jakiś czas nie będę przeklinać tego rozwiązania - że wokoło się pryska i mało bezpieczne. Wizualnie bardzo mi się to podoba ale strona praktyczna. Kto ma i już użytkuje to poprosze o opinie.Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 06.07.2009 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 no właśnie...u mnie będzie płyta gaz na szkle,potem 45 cm blatu i zakręcony pod kątem prostym blat/stół śniadaniowy ( 70x140 cm )... też nie wiem jak to się sprawdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 06.07.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Jeśli w domu są małe dzieci, to na pewno jest to niebezpieczne rozwiązanie. A jeśli nie ma, to i tak to raczej mało praktyczne - w czasie gotowania prawie zawsze pryska i chlapie, mniej lub bardziej. Moim zdaniem taki stól w bliskim sąsiedztwie płyty może i oryginalnie wygląda, ale w praktyce będzie to uciażliwe. Fajnie to wygląda na zdjeciach, jak jest wysprzątane na błysk, nic nie stoi na blatach ani na płycie, płyta nówka i wypucowana, bez żadnych śladów palców, tłuszczu, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 06.07.2009 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 I tak jak pisze Asizo niestety też tak myślę, jednak ta strona wizualna nie daje mi żyć. I dlatego czekam z nadzieją , że może ktoś tak ma i jest zadowolony. Niestety nie przewidziałam układu swojej kuchni - 3 drzwi i 2 okna a taki układ rozwiązałby problem z miejscem (szafki w kuchni na wagę złota). Może jeszcze ktoś się odezwie..............na tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.07.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 A co musiałoby być, aby nie było to problemem? Jak komuś pryska na stół obok kuchenki to jak stołu tam nie będzie to nie będzie pryskać? Chyba, że obok nic nie stoi, ale to chyba żadko spotykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 07.07.2009 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 To fakt pryskać zawsze pryska ale nie zawsze gotuje się jak ktoś siedzi w tym przypadku przy stole. Typowy stół jadalny będe mieć kawałek dalej w salonie. Chodzi o taki stół w kuchni na szybkie śniadanko i kawkę. I pytanie kto ma takie rozwiązanie i czy sie to sprawdza.Blat ma wychodzic ze ściany taka półwyspa, mała szafka 40 potem płytaindukcyjna i przy tym ten stolik. W projekcie mam stół pod oknem ale wtedy nie ma miejsca na szuflady i blat roboczy. Dlatego pomyślałam że tam wcisnę ten stół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts