Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy mogę zastosować kolektor poziomy?

piotrulek84

Recommended Posts

Witam. Moja działka położona jest dosyć nisko. Wody gruntowe są metr pod ziemią. Czy będzie problem z zainstalowaniem kolektora poziomego? Czy ewentualne problemy będą spowodowane wodą w wykopie, a może jak kolektor będzie przebywał w mokrym środowisku to będzie miał gorszą wydajność... Jakie czynniki jeszcze mogą pokrzyżować mi plany?

Nazwa tego hasła odnosi się do więcej niż jednego pojęcia.

* pracownik kolektury

* przewód lub kanał zbiorczy dla przepływu cieczy lub gazów

o kolektor kanalizacyjny: rurociąg do zbierania ścieków z sieci kanalizacyjnej

o kolektor dolotowy, kolektor ssący: zespół przewodów doprowadzających powietrze lub mieszankę do silnika spalinowego

o kolektor wylotowy, kolektor wydechowy, kolektor spalin: zespół przewodów odprowadzających spaliny z silnika spalinowego do rury wydechowej

* kolektor słoneczny

* kolektor złożowy, zbiornik złożowy: skała o właściwościach umożliwiających gromadzenie w niej ropy naftowej lub gazu ziemnego

* w analizie chemicznej: nośnik

* kolektor flotacyjny, odczynnik flotacyjny: substancja chemiczna dodawana do zawiesiny flotacyjnej

* część układu optycznego mikroskopu

* obszar tranzystora, a także elektroda doprowadzona do tego obszaru

* w lampie elektronowej: elektroda do zbierania jonów

Który kolektor masz na myśli ?