hardy50 06.07.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam.Mam problem z kosirką. Otóż po skoszeniu 1000 m ogrodu i przerwie na wysypanie kosza, okazało się, że kosiarka nie odpaliła. Rozursznik (linka) jest zablokowany i nie pozwala na odpalenie silnika. Prawdą jest, że oleju nie było za wiele (na bagnecie są jego ślady), ale czy możliwe że doszło do zatarcia silnika, czy może jest to uszkodzenie rozrusznika. Umieściłem w tym dziale bo do ogrodów za bardzo temat nie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 06.07.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Tak, to możliwe. Zacznijmy od wyeliminowania "uszkodzenia" najczęstszego, przynajmniej w mojej kosiarce. Jak puszczam linkę, to ona leci sobie luźno i plącze się wokół ostatniej prowadnicy. I też ani drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 06.07.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Odkręc obudowę i zobacz czy linka się gdzieś nie zablokowała. Tylko uważaj żeby sie nie rozkręciła bo ponowne jej nawijanie na sprzęgiełko jest trochę upierdliwe.Zakręc nożem (tylko ostrożnie!!) to będziesz wiedział czy silnik jek zatarty czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 06.07.2009 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Dzięki za rady.A jakie są typowe objawy zatarcia silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 06.07.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Dzięki za rady. A jakie są typowe objawy zatarcia silnika? Nie kręci się wał, wiec i nozem nie zkręcisz, juz Ci napisałem wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts