tufus 06.07.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam, Poszukuję zdjęć domu z projektu C75 Spójny. Dziękuję i pozdrawiam. Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwierzak58 23.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 WitamMiesiąc temu wprowadziłem sie do takiego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamosito 30.07.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witam Ja jestem w trakcie budowania tego domku. Obecnie stan surowy zamknięty. Pytania do zwierzak 58 Czy coś było zmieniane przez Ciebie w tym projekcie? Jaki kolor okien ? bramy garażowej? i elewacji? i dachówki? Tysiace mam tych pytań.... Z czego robione sciany i jakie tynki wew.? Jakie ogrzewanie i piec? A jak by się udało pare fotek umieścic to by było idealnie. Bardzo proszę o odpowiedz Pozdrawiam i gratuluję wyboru projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz79 07.08.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam. Wlasnie zaczynamy budowe "spojnego". Jestesmy po zakupie projektu, teraz czekamy na odpowiednie mapki. Mamy nadzieje, ze dostaniemy je w pazdzierniku i jeszcze przed zima wylejemy fundamenty. Jak cos sie zacznie "dziac" to zamieszcze zdjecia. Sorki za brak polskiej trzcionki, ale pisze z wysp. Acha moge ci dodac, ze budujemy z 44 porothermu (w tym wypadku bez ocieplania styropianem). W projekcie jest bodajze 26 + 15 styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwierzak58 14.08.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 WitamOdpowiedź do kamosito W projekcie powiększyłem bryłę budynku tzn. przesunąłem ściany szczytowe od strony kuchni o 10 cm od strony wejścia o 60 cm i garażową o 100 cm (z powodu miejsca na motocykl) oraz zmieniłem rodzaj wiązara poddasza z krokwiowego na krokwiowo - jętkowy.Zastosowałem dobrej jakości okna PCV (pięciokomorowe, trzyszybowe z szybą o wspólczynniku 0,7 W/m2*K) okleinowane (złoty dąb) - Schuco Brama garażowa (Wiśniowski) segmentowa też złoty dąb. Elewacja jeszcze nie dokończona - mam zatopiną siatkę i wykończenie cerplastem. Dachówka ceramiczna z podwójną zakładką ze względu na niewielki kąt dachu nad salonem i garażem (15 st.) - Creaton. Ściany z bloczków gazobetonowych Solbet gr. 24 cm docieplone styropianem gr 16 cm.Ogrzewanie - gaz ziemny zasila piec kondensacyjny Vaillant oraz kominek z płaszczem wodnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hunters 22.08.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Witam forumowiczów po tak długiej przerwie. No ale skupiałem się przecież na budowie .Ja jestem na etapie wykańczania "Spójnego", jeśli ktoś chce mogę przesłać fotki lub odpowiedzieć na pytania. Do zwierzak 58 - jeśli to możliwe chętnie zobaczyłbym fotki twojego domu. I kilka pytań: - z czego robiłeś słupy podporowe? - jaki masz balkon- cały z drewna? - jak zrobiłeś sufit w salonie? - jakie schody? - czy zostawiłeś to drugie wejście z kuchni do salonu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzia65 24.11.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam Miesiąc temu wprowadziłem sie do takiego domu. MOGŁABYM PROSIĆ O PRZESŁANIE ZDJĘĆ TEGO DOMKU NA MOJ ADRES E-MAIL [email protected] Z GÓRY DZIEKUJE I POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzia65 03.08.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam Ja jestem w trakcie budowania tego domku. Obecnie stan surowy zamknięty. Pytania do zwierzak 58 Czy coś było zmieniane przez Ciebie w tym projekcie? Jaki kolor okien ? bramy garażowej? i elewacji? i dachówki? Tysiace mam tych pytań.... Z czego robione sciany i jakie tynki wew.? Jakie ogrzewanie i piec? A jak by się udało pare fotek umieścic to by było idealnie. Bardzo proszę o odpowiedz Pozdrawiam i gratuluję wyboru projektu MOGŁABYM PROSIĆ O PRZESŁANIE ZDJĘĆ TEGO DOMKU NA MOJ ADRES E-MAIL [email protected] Z GÓRY DZIEKUJE I POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts