Szybcy 2009 06.07.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Interesują mnie wady i zalety tego projektu oraz cena wybudowania takiego domu. Czy jest on funkcjonalny dla czteroosobowej rodziny?http://www.extradom.pl/projekt-domu-MONA-ID-4004.html?typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona=&advid=d74c0bbd-dfcf-4856-ae14-a96e7e1e19bb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szybcy 2009 06.07.2009 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Ponawiam pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ofczi 04.02.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 witam, ja również ponawiam pytanie, jesteśmy prawie zdecydowani na kupno tego projektu, niestety w internecie nie ma ani jednej osoby, która ten dom buduje.....proszę o pomoc!!!!, szczególnie w zakresie kosztorysu..niby stan surowy zamknięty 160 tyś. brutto. projekt MONA Z GARAŻEM link: http://www.opusdom.pl/index.php?option=com_estateagent&act=object&task=showEO&id=26 Planujemy postawić dom, zamieszkać na dole i urządzić go może nie jak w pałacu, ale schludnie, a góra na później do zrobienia. Kasy nie za dużo- nie chcemy kredytów. Odciągniemy robotę dachu na następny rok po zamieszkaniu, elektrykę zrobimy sami. Na czym wg Was można solidnie oszczędzić? (wyodrębniając warte tego prace- bo jeśli mam zaoszczędzić na robociźnie 500zł to wolę żeby robił to za mnie robotnik, tak np.) proszę o ogólnią poradę. Dom jest nieduży, łącznie ok 125m2 z garażem dach 180m2, z czego w garażu chcielibyśmy blachodachówkę a na domie już dachówkę ceramiczną. Co warto a czego nie i jak zaoszczędzić? Aha, najważniejsze- nie chcę lipy ani wdepnięcia w jakieś dziwne historie...pozdrawiam Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.02.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Dlaczego chcecie na garazu blachodachowke? bedzie sie odrozniac od dachowki i to bedzie juz 1 blad wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ofczi 05.02.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 dlatego że jest 2 razy tańsza, niech sie garaż w lecie nagrzewa i don't care.. a co do koloru- myśle że się dobierze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 dlatego że jest 2 razy tańsza, niech sie garaż w lecie nagrzewa i don't care.. a co do koloru- myśle że się dobierze ... W porownaniu do kosztow tego calego domu to roznica miedzy dachowka a blachodachowka bedzie znikoma, jakies 500zl na tym oszczedzisz. Ceny dachowek i blachodachowek sa juz podobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts