boratom 22.02.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Oj! Budować chyba za sto lat będziemy Działkę kupiliśmy - rolną! Gmina robi ceregiele z tworzeniem MPZP, wstrzymali wydawanie WZ i musimy czekać. Ale facet który ziemię nam sprzedawał (sąsiad przyszły znaczy się) będzie nam szlaki przecierał - chce tam 6 domów na sprzedaż budować! Nas interesuje domek podobny do waszego - garaż z kotłownią, 4 pokoje, kuchnia, łazienka, wc (pomieszczenia gospodarcze mile widziane), dach dwuspadowy bez udziwnień. Śliczny - mały, z białym płotkiem, psem i kotkiem... Ja już bym chciała zaczynać - na razie zadowalam się zbieraniem informacji i inspiracji... Ehhhh... Mąż coś tam ostatnio przebąkiwał do psa, że za dwa lata po swoim podwórku będzie biegał - nie powiem baaaardzo mi było miło to usłyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.02.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Dzień doberek!Przychodzę z rewizytą i cóż widzę?Domek prawie wykończony, można już spokojnie mieszkać..Gratuluję uroczej łazienki i.. pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioolkadawid 23.02.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Oj! Budować chyba za sto lat będziemy Działkę kupiliśmy - rolną! Gmina robi ceregiele z tworzeniem MPZP, wstrzymali wydawanie WZ i musimy czekać. Ale facet który ziemię nam sprzedawał (sąsiad przyszły znaczy się) będzie nam szlaki przecierał - chce tam 6 domów na sprzedaż budować! Nas interesuje domek podobny do waszego - garaż z kotłownią, 4 pokoje, kuchnia, łazienka, wc (pomieszczenia gospodarcze mile widziane), dach dwuspadowy bez udziwnień. Śliczny - mały, z białym płotkiem, psem i kotkiem... Ja już bym chciała zaczynać - na razie zadowalam się zbieraniem informacji i inspiracji... Ehhhh... Mąż coś tam ostatnio przebąkiwał do psa, że za dwa lata po swoim podwórku będzie biegał - nie powiem baaaardzo mi było miło to usłyszeć Doskonale wiem co czujesz... jeszcze rok temu byłam w podobnej sytuacji. Wtedy nikt nie wierzył jeszcze w realizację moich marzeń... Także głowa do góry. Czas szybko zleci i zaraz zamieszkacie we własnym ślicznym domku!! Trzymam kciuki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioolkadawid 23.02.2010 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dzień doberek! Przychodzę z rewizytą i cóż widzę? Domek prawie wykończony, można już spokojnie mieszkać.. Gratuluję uroczej łazienki i.. pozdrawiam serdecznie! Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa!! Zapraszam częściej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkes 30.03.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam, bardzo ładny domek. Gratuluje budowy. Jestesmy z żoną na etapie wyboru projektu, bardzo zainteresował nas Wasz domek. Chciałbym się dowiedzieć coś więcej odnośnie kosztów jego budowy. Czy koszt podany na jednej ze stron z projektami to niecałe 100tys zł za stan surowy zamknięty bez instalacji jest realny? Szukamy taniej alternatywy mieszkania w bloku, a ten projekt bardzo przypadł nam do gustu gabarytowo i wizualnie ale nie wiemy jak finansowo to wygląda. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 31.03.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://img519.imageshack.us/img519/2655/gifywielkanocne005.gif Niech króliczek przyniesie Wam w prezencie to, czego najbardziej pragniecie. To coś nie musi być ani widoczne, ani dotykalne,może nawet nie pachnieć, ale niech będzie czymś, bez czego nie można i nie warto żyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slubfurt79 05.04.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam serdecznie!!! Juz jakis czas temu kontaktowalem sie z Panstwem na temat budowy w/w Domku.Sam jestem posiadaczem identycznego projektu i juz od dluzszego czasu zastanawialem sie kiedy ruszyc z budowa.Na dzien dzisiejszy mam dzialke ok.10 arow, skrzynke elektryczna i co najwazniejsze pozwolenie na budowe!!! Dzialka znajduje sie w okolicach Slubic, woj.Lubuskie, niestety nie ma mnie w tej chwili w Polsce(praca za granica).Ale do rzeczy!!! Interesuja mnie koszta budowy LMP 90a, Firmy budowlane z okolic Slubic wycenily stan surowy otwarty od 150 000 do 175 000 zl!!! Strasznie duzo biorac pod uwage gabaryty domku!!! NIe ukrywam ze marzy mi sie zobaczyc w Realu gotowy dom! Ale pomarzyc zawsze mozna i nikomu nie mozna sie wpraszac tym bardzij ze wogole sie nie znamy! Czy mogla by mi Pani powiedziec jaki jest koszt budowy domku stan surowy otwarty oraz juz po zakonczeniu budowy???ps.Jestem wiermy fanem waszej budowy, w tej chwili mieszkam w Niemczech i wolnych chwilach zawsze zerkalem na wasza strone aby podgladnac stan prac na budowie! Z gory dziekuje za odpowiedz!!! Pozdrawiam! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioolkadawid 06.04.2010 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Przepraszam za tak późną odpwiedź.. ale w nowym domku nie mamy jeszcze internetu, a poza tym po zmianach na fm nie mogłam się zalogować.. Dziękuję za życzenia i rónież pozdrawiam wszystkich forumowiczów Już odpowiadam na powyższe pytania. Jeśli chodzi o koszt budowy, to stan surowy zamknięty, pod papą, bez instalacji wyniósł ok. 100 może 110 tyś. Ceny mogą się różnić w poszczególnych regionach kraju.. ale chyba nie aż tak bardzo!! My budujemy w woj. pomorskim. Nie robiłam szczegółowego kosztorysu wykończeniówki.. wiele prac takich jak cekolowanie, malowanie, kominek robiliśmy sami, także tutaj trudno mi odpowiedzieć. Na pewno 170 tyś za stan surowy otwarty domu LMP 90a to gruba przesada... Razem z mężem jesteśmy zadowoleni z projektu i wręcz zakochani w tym domku. Trzymam za Was kciuki!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 20.07.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam i ja! Dziękuję za odwiedzenie mojego dziennika i komentarzy. Ale macie tempo! Bardzo szybki Wam to idzie. Schody macie z podestem, czy zabiegowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioolkadawid 20.07.2010 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam w naszych skromnych progach schody mamy z podestem i chcemy je jakoś tanio wykończyć. Zastanawiam się na kafelkami.. ale boję się, że stracą urok... Trzeba coś pokombinować Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madison22 29.07.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witam! Chciałabym zapytać czy jesteś zadowolona z tego gresu polerowanego? Kupiłaś ten z Nomi? Bo cena była nie wysoka za niego i jestem ciekawa jak się sprawdza? Impregnowałaś go? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioolkadawid 29.07.2010 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witam!Tak, to ten gres z nomi. Super się prezentuje... ale jeśli chodzi o utrzymanie czystości, to ciężka sprawa (tym bardziej, że mamy pieska). Może też w pewnym stopniu dlatego, że nie jest zaimpregnowany? Muszę o tym poczytać, bo szczerze mówiąc nie wiedziałam o impregnacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 14.08.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam i dziękuje za odwiedziny u nas. Pewnie, że możecie zaczerpnąć inspiracji- po to jest forum. W jakim rejonie/mieście budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioolkadawid 19.08.2010 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam, budujemy w woj. pomorskim. Na pewno będę chciała zrobić jedną sypialnię w kolorze fioletowym, tak jak Wy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 02.09.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Fajny domek Wam urósł !! ślicznie wygląda na tych zdjęciach w promieniach słońca...... i widze, że ogródek już się też rozrasta, super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.09.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witaj Asiu! Domek ślicznie już wygląda, ale najbardziej mile zaskoczył mnie widok zagospodarowanego już na tym etapie ogródka. Ja, choć już mieszkam, mam jeszcze łyse pole. Życzę Ci wytrwałości w realizacji planów i pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioolkadawid 27.09.2010 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Dziękuję Dziewczyny za odwiedziny aż mi się zrymowało.. fajnie, że do mnie wpadłyście. W tym roku w ogródku było trochę bez składu i ładu. Posiałam trochę astrów, słoneczników, do tego posadziłam dalie, piwonie i róże.. W sobotę z mamą moją kochaną sadziłyśmy tulipany i teraz byle do wiosny A na wiosnę planuję porobić jakieś ciekawsze rabaty, pokryte korą itp. itd. zobaczymy co z tego wyjdzie Oby nie skończyło się na chęciach. Pozdrawiam Was serdecznie!!! Lecę teraz do Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 10.10.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Witam! wpadam z rewizytą jak tam wasze okna i drzwi? pewnie już na swoim miejscu:) pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na zdjęcia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joan72 12.10.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Witam Piękny domek macie:p My też będziemy chcieli jak najszybciej zamieszkać, a górę to " z czasem"... My będziemy budować delikatny c131a , czyli( jak określiła moja rodzina) stodołę Narazie, to wielki pan arch adaptuje nasz projekt JUŻ od dwóch miesięcy i dopiero pozwolenie na budowę.( Mam nadzieję że ruszymy na wiosnę) zmiany zasadniczo kosmetyczne: rezygnacja z loggi na poddaszu, poszerzenie drzwi wejściowych, zamiast okna w salonie wyjście na dodatkowy taras( bo to strona południowa na naszej działce).Mam pytanie dotyczące Trókątnego okienka na poddaszu( mamy mieć podobne) czy jest otwieralne i ile wynosi koszt takiego nietypowego okna? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioolkadawid 18.10.2010 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Dziękuję Wam za odwiedziny asiagasz - witam w naszych skromnych progach. Okna i drzwi już od jakiegoś czasu mamy zamontowane. Zapraszam do naszego dziennika ;) Joan72 - witam, witam dziękuję za miłe słowa. Weszłam na stronkę z Waszym projektem, bardzo ładny dom będziecie mieli, żadna "stodoła" Jeśli chodzi o okno trójkątne, to można je otworzyć, a koszt wynosił ok. 1200 zł. No to jeszcze kilka miesięcy i super przygoda przed Wami!!! Życzę powodzenia i czekam na relacje z budowy!!! Pozdrawiam Was serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts