OlaK 06.07.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Jakie preparaty stosujecie do malowania domków ogrodowych (takich małych typu większa szopa na narzędzia, ale ludzie też w nim będą przebywać) i jak pomalować, żeby było trwałe, solidnie i nieszkodliwie dla dzieci i dorosłych. Chcę pomalować każdy element domku z osobna tyle razy ile będzie niezbędne a potem domek w całości na zewnątrz i wewnątrz po złożeniu. Najchetniej, bez kombinowania, jednym preparatem (tzn. bez podziału na preparaty do wewnatrz i na zewnatrz, bo rozumiem, że jak trzeba dwa: podkład + własciwa lakierobejca to trzeba). Czy legary/podwaliny zabezpieczyć czymś innym? Sadolin? V33? Drewnochron? ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 06.07.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 2 x drewnochron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 06.07.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 My malujemy Sadolinem (dwie warstwy). Świetnie chroni przed wilgocią. W czasie deszczu deski nie moczą się - zostają tylko krople. Malujemy mniej więcej co trzy lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciesiel 07.07.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Ja maniakalnie używam tego:http://www.beta.altax.pl/produkty/altaxin-q Mam tym obmalowaną podbitkę, drewutnię z komórką, piaskownicę, i wszelkiego rodzaju kratki na kwiaty.Używam dwóch kolorów pinia i zieleń, którymi maluję różne elementy konstrukcji, dzięki czemu ciekawiej wyglądają np. piaskownica: boki - pinia, ławeczka - zieleń. A jak coś ma być super-bajer to jako drugą warstwę można dać:http://www.beta.altax.pl/produkty/altaxin-q-lakierobejca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts