aqqu 06.07.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam.Mam problem z projektantem.Spotkaliśmy się jesienią 2007r.,omówiliśmy wstępnie nasze oczekiwania.I tu szybka odpowiedż:ZA 3 MIESĄCE będzie gotowy.Tak z miesiąca na miesiąc.Wczoraj poinformował nas ,że znowu ma mnóstwo przeróbek.Faktycznie kiedy obejrzeliśmy listę do poprawienia jest tu 10pkt. i podpunkty od ; a do k.Jednym słowem ,głowa boli co on wyprawia.Teraz mam pytanie,gdzie do jakich urzędów mogę zgłosić niekompetencje projektanta.Przecież ktoś kontroluje ich prace .Ja potrzebuje pomocy w doprowadzeniu do wydania pozwolenia na budowę.Mieszkam w Szczecinie.Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.07.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam.Mam problem z projektantem.Spotkaliśmy się jesienią 2007r.,omówiliśmy wstępnie nasze oczekiwania.I tu szybka odpowiedż:ZA 3 MIESĄCE będzie gotowy.Tak z miesiąca na miesiąc.Wczoraj poinformował nas ,że znowu ma mnóstwo przeróbek.Faktycznie kiedy obejrzeliśmy listę do poprawienia jest tu 10pkt. i podpunkty od ; a do k.Jednym słowem ,głowa boli co on wyprawia. Teraz mam pytanie,gdzie do jakich urzędów mogę zgłosić niekompetencje projektanta.Przecież ktoś kontroluje ich prace . Ja potrzebuje pomocy w doprowadzeniu do wydania pozwolenia na budowę. Mieszkam w Szczecinie. Pozdrawiam... w przeciaganiu sprawy jest dosc kompetentny sa jakies tam izby ale zglaszanie im tego, to kompletna strata czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.07.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Swoją drogą - macie cierpliwość.... Wątpię, żeby izba się przejęła niedotrzymaniem terminów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqqu 06.07.2009 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Myślę,że rzeczywistość nie musi być tak smutna.Poza przeciągającym się terminem wpłaciliśmy 2800zł. na tzw.koszty.Ten przypadek na pewno nie jest pierwszym.Ciekawe w jaki sposób wychodzili z podobnych doświadczeń moi poprzednicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.07.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 A co macie w zamian na dzień dziesiejszy ?A co stoi zapisane w umowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqqu 06.07.2009 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 W umowie termin wykonania to 6 miesięcy.Myślałem,że każdy dąży do zakończenia pracy bo wtedy dostaje wynagrodzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.07.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 ale czy jest cokolwiek na temat praw autorskichzezwalania na wykonywanie opracowan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.07.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 W umowie termin wykonania to 6 miesięcy.Myślałem,że każdy dąży do zakończenia pracy bo wtedy dostaje wynagrodzenie... Nooo to termin wyraźnie przekroczony - rozwiązanie umowy- zwrot zaliczki i po zawodach. (sprawdź czy to była zaliczka czy zadatek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqqu 06.07.2009 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Nie ma tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.07.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Nie ma tego. CZego ? NIe masz w umowie zaliczki/zadatku ? Mas zpotwierdzenie odebrania kasy ? Jesli nie jest okreslone - KC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.07.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 ani słówka? to bedzie problem bo ie za bardzo amsz mozliwosc zeby go postraszyc, ze jak nie skonczy do iedys tam, zlecisz dokonczenie komu innemu (na jego koszt) mozesz mu napisac ze jak nie skonczy do dnia X to odstapisz od umowy nabierze sie na to? i ze bedzie musial zaplacic odszkodowaniejak odsatpisz od umowy bedziesz musial zaczynac ten cyrk od poczatku poniosles jakas szkode? chocby bardzo naciagana?np. wynajmujesz mieszkanie? szkoda (naciagana) czynsz za 18 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.07.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Jest termin. NIedotrzymany,. Takie sprawy reguluje KC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.07.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Jest termin. NIedotrzymany,. Takie sprawy reguluje KC. oczywiscie masz racje Nefer, niestety przy um. z achitektami jest taki problem, ze chroni ich pr. autorskie i o ile nie zostanie to zmienione w umowie ( jezeli pisal ja proj. a klient nie majstrowal nie ma co na to liczyc), to zgodę na wyk. praw zaleznych moze wydawac tylko autor oznacza to w praktyce ze nikt nie podejmie sie poprawienia projektu, bo naruszylby pr. autorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.07.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Jasne, ale tego nie wiemy. I nie wiemy czy o ogóle powstał jakiś projekt Trafić na takiego palanta - to się można wkurzyć ... DObrze, że to tylko niecale 3k.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqqu 06.07.2009 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 To wszystko prawda a ja mam pytanie ; kto kontroluje pracę projektantów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.07.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Jasne, ale tego nie wiemy. I nie wiemy czy o ogóle powstał jakiś projekt Trafić na takiego palanta - to się można wkurzyć ... DObrze, że to tylko niecale 3k.. podobno nic nie ma - aggu napisal cos tam chyba powstalo skoro jest 10 poprawek oczywiscie postraszyc nie zawadzi ze sei zlleci na koszt projektanta dokonczenie albo sie odstapi oraz ze sie wysytapi o odszkodowanie (warto wpisac b. duza sume) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 06.07.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam.Mam problem z projektantem.Spotkaliśmy się jesienią 2007r.,omówiliśmy wstępnie nasze oczekiwania.I tu szybka odpowiedż:ZA 3 MIESĄCE będzie gotowy.Tak z miesiąca na miesiąc.Wczoraj poinformował nas ,że znowu ma mnóstwo przeróbek.Faktycznie kiedy obejrzeliśmy listę do poprawienia jest tu 10pkt. i podpunkty od ; a do k.Jednym słowem ,głowa boli co on wyprawia. Teraz mam pytanie,gdzie do jakich urzędów mogę zgłosić niekompetencje projektanta.Przecież ktoś kontroluje ich prace . Ja potrzebuje pomocy w doprowadzeniu do wydania pozwolenia na budowę. Mieszkam w Szczecinie. Pozdrawiam... O cholewcia Bardzo przykre jest to co Was spotkało. My ze swoim projektantem spotkaliśmy się również jesienią 2007r ( projekt indywidualny ) i za 2 tygodnie od dziś PRZEPROWADZKA NA SWOJE - huraaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.07.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 To wszystko prawda a ja mam pytanie ; kto kontroluje pracę projektantów? tak naprawde nikt myszko lepeij idx do adwokata i niech gosciowi wyslenie przyjemne wezwanie bardzo nieprzyjemne wezwana sa skuteczne (musza tylko zachowywac jakies pozory logiki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.07.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam.Mam problem z projektantem.Spotkaliśmy się jesienią 2007r.,omówiliśmy wstępnie nasze oczekiwania.I tu szybka odpowiedż:ZA 3 MIESĄCE będzie gotowy.Tak z miesiąca na miesiąc.Wczoraj poinformował nas ,że znowu ma mnóstwo przeróbek.Faktycznie kiedy obejrzeliśmy listę do poprawienia jest tu 10pkt. i podpunkty od ; a do k.Jednym słowem ,głowa boli co on wyprawia. Teraz mam pytanie,gdzie do jakich urzędów mogę zgłosić niekompetencje projektanta.Przecież ktoś kontroluje ich prace . Ja potrzebuje pomocy w doprowadzeniu do wydania pozwolenia na budowę. Mieszkam w Szczecinie. Pozdrawiam... O cholewcia Bardzo przykre jest to co Was spotkało. My ze swoim projektantem spotkaliśmy się również jesienią 2007r ( projekt indywidualny ) i za 2 tygodnie od dziś PRZEPROWADZKA NA SWOJE - huraaaa... umiesz podnieśc na duchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.07.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 To wszystko prawda a ja mam pytanie ; kto kontroluje pracę projektantów? tak naprawde nikt myszko lepeij idx do adwokata i niech gosciowi wyslenie przyjemne wezwanie bardzo nieprzyjemne wezwana sa skuteczne (musza tylko zachowywac jakies pozory logiki) Oj tak - to dobra metoda. Pismo na papierze kancelari potrafi uczynic cuda A potem i tak łatwiej pozwać misiaczka do sądu - w końcu macie czas i cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts