mapaka 06.07.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Mam dylemat - buduje dom poza miastem - w Polskich warunkach niestety jeszcze się zdarzają awarię prądu - i wtedy taka kuchnia jest bezużyteczna dlatego pomyślałem o hybrydzie dwóch kuchni - czy ktoś zna producenta(markę) takich kuchenek o ile takie istnieją? DZiękuje za ewentualne porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 06.07.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 i ja się podłączam do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 06.07.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Istnieją bez obaw Jak dobrze poszukasz to dużo firm ma coś takiego, np pod nazwą Domino o ile dobrze pamiętam ma w swojej ofercie AEG. Ja zresztą też miałam ten dylemat z brakiem prądu i kupiłam akurat z Gorenje płytę gazową 30cm i zwykłą ceramiczną 60 (dowolną płytę 30 można łączyć z innymi 60 lub 30 dowolnie). Wygląda fajnie i nie ma zmartwień co do braku prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 07.07.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Bardzo chcialabym kupic wlasnie 2 pola indukcyjne i 2 gazowe. Ale nie ma - w Polsce. Znalazlam we Francji czy w UK, ale sie boje - raz ze dochodzi koszt wysylki, dwa ze nie wiem czy u nas pojdzie (napiecie?? natezenie pradu??) w razie reklamacji oczywiscie moge wyrzucic na zlom, bo koszty przekrocza zdrowy rozsadek.. Jak ktos znajdzie podzielcie sie namiarami, chetnie kupie Znalazlam gazowe + elektryczne - bez problemu w Polsce, ale elektrycznej nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 07.07.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 A sprawdzałeś domino? Z AEG można kupić 30 gazową i 30 indukcyjną i stworzyć sobie 60 o ile dobrze pamiętam to z Gorenje również. Zresztą właśnie sprawdziłam na ceneo to również z indukcji 30 mają również Teka, Siemens, Smeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 07.07.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 A sprawdzałeś domino? Z AEG można kupić 30 gazową i 30 indukcyjną i stworzyć sobie 60 o ile dobrze pamiętam to z Gorenje również. Zresztą właśnie sprawdziłam na ceneo to również z indukcji 30 mają również Teka, Siemens, Smeg. Chcialabym plyte 60-tke w calosci, nie chcialabym usuwac brudu z przerwy - a polaczyc ladnie 2 30-tek chyba sie nie da... z kolei rozgraniczac je wakawlkiem blatu - bez sensu troche, zwlaszcza ze mam okap 60-tke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JULAAA 10.07.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Ja również chcę mieć płytę indukcyjną + płytę gazową. w salonie kuchennym polecono mi płytę indukcyjną 60 z teki + pytę 30 z dwoma lub jednym palnikiem gazowym. łączenie może być różne. jak się je ułoży obok siebie to wygląda jak jedna płyta 90. na łączeniu jest albo minimalny rowek albo listwa z nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.07.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 na łączeniu jest albo minimalny rowek albo listwa z nierdzewki. no wlasnie, a ja chce na 1 plycie, bez listew czy rowkow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 10.07.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Szczerze mowiac nie polecam domino. Uzywam tak gaz + ceramike i problem mam w tym, ze wieksze gary/patelnie nie mieszcza sie kolo siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERKA85 10.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam!! A co sądzicie o płytach amica?? http://www.nokaut.pl/plyty-grzejne-elektryczno-gazowe/amica.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 11.07.2009 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Witam!! A co sądzicie o płytach amica?? http://www.nokaut.pl/plyty-grzejne-elektryczno-gazowe/amica.html Ale te sa elektryczno-gazo, nie indukcyjno-gazowe... PS moja Mama od wielu lat uzywa gazowej amica z piekarnikiem elektrycznym i jest zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 11.07.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 a czy plyty gazowo elektryczne sa duzo gorsze od indukcyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 11.07.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 a czy plyty gazowo elektryczne sa duzo gorsze od indukcyjnych? Na pewno duzo bardziej pradozerne, a to dla mnie wazne;) poza tym rozgrzewaja sie mocno pola pod garnkami i dlugo po sa jeszcze gorace. A indukcyjnych dzieci moga dotykac - garnek goracy, plyta nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 11.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 to fakt elektryczna przegrywa juz w przedbiegach:)czyli tylko indukcyjna + gaz, az szkoda ze nie ma takiego polaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts