Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy istnieje połączenie kuchni indukcyjnej i gazowej?

mapaka

Recommended Posts

Mam dylemat - buduje dom poza miastem - w Polskich warunkach niestety jeszcze się zdarzają awarię prądu - i wtedy taka kuchnia jest bezużyteczna dlatego pomyślałem o hybrydzie dwóch kuchni - czy ktoś zna producenta(markę) takich kuchenek o ile takie istnieją?

DZiękuje za ewentualne porady.

Istnieją bez obaw :)

Jak dobrze poszukasz to dużo firm ma coś takiego, np pod nazwą Domino o ile dobrze pamiętam ma w swojej ofercie AEG. Ja zresztą też miałam ten dylemat z brakiem prądu i kupiłam akurat z Gorenje płytę gazową 30cm i zwykłą ceramiczną 60 (dowolną płytę 30 można łączyć z innymi 60 lub 30 dowolnie). Wygląda fajnie i nie ma zmartwień co do braku prądu. :)

Bardzo chcialabym kupic wlasnie 2 pola indukcyjne i 2 gazowe. Ale nie ma - w Polsce. Znalazlam we Francji czy w UK, ale sie boje - raz ze dochodzi koszt wysylki, dwa ze nie wiem czy u nas pojdzie (napiecie?? natezenie pradu??) w razie reklamacji oczywiscie moge wyrzucic na zlom, bo koszty przekrocza zdrowy rozsadek..

Jak ktos znajdzie podzielcie sie namiarami, chetnie kupie :)

Znalazlam gazowe + elektryczne - bez problemu w Polsce, ale elektrycznej nie chce.

Pozdrawiam

A sprawdzałeś domino? Z AEG można kupić 30 gazową i 30 indukcyjną i stworzyć sobie 60 o ile dobrze pamiętam to z Gorenje również. Zresztą właśnie sprawdziłam na ceneo to również z indukcji 30 mają również Teka, Siemens, Smeg.

Chcialabym plyte 60-tke w calosci, nie chcialabym usuwac brudu z przerwy - a polaczyc ladnie 2 30-tek chyba sie nie da... z kolei rozgraniczac je wakawlkiem blatu - bez sensu troche, zwlaszcza ze mam okap 60-tke...

Ja również chcę mieć płytę indukcyjną + płytę gazową. w salonie kuchennym polecono mi płytę indukcyjną 60 z teki + pytę 30 z dwoma lub jednym palnikiem gazowym. łączenie może być różne. jak się je ułoży obok siebie to wygląda jak jedna płyta 90. na łączeniu jest albo minimalny rowek albo listwa z nierdzewki.