les111 06.07.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam ,jak w temacie mam otwór na bramę garażową o wymiarze szer 250 na 240 cm wysokości ,chciałbym zakupić bramę segmentową w standarcie o wym 250x225cm wys i tu pytanie czy mogę obniżyć nadproże stosująć doklejenie styropianu od spodu owego nadproża czy w niczym to nie będzie przeszkadzać i czy ktoś to przerabiał ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.E.FemFem 06.07.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Brama segmentowa jeździ za oworem więc teoretycznie możesz pomniejszać do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 06.07.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 A posadzki już masz? 240-225 = 15 cm. Akurat by pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgyus 06.07.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 jak patrze na swoja brame to widze ze jest montowana tez do nadproza wiec przyklejanie styropianu chyba odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 07.07.2009 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 No właśnie z tego co oglądałem brame mocuje się na dwóch pionowych szynach mocowanych do ściany frontowej o wewnątrz ale nie wiem czy każdy producent ma takie rozwiązanie idą też szyny stabilizujące mocowane do sufitu w tym przypadku wydaje mi się że podklejenie styropianu nie będzie przeszkadzać ale chciałem zasięgnąć opini co wyślicie o tym rozwiązaniu,wspomne że chodzi mi o bramę Wiśniowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gplux 24.09.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Takie uzupełnianie pozostającego otworu nad bramą jest powszechnie stosowane. W projektach często na to nie zwracają uwagi, a inwestor będzie musiał dopłacić za bramę nie typową. Trzeba jednak zwrócić uwagę jakie będą zastosowane sprężyny. Ze skrętnymi w Wiśniowskim może być problem z zamocowaniem, bo do styropianu ciężko. Da się za to zrobić to na naciągowych lub SJ. Lub np wybrać bramę typową z Normsthal gdzie prawie w każdym rozmiarze typowym jest wysokość 2375. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts