Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia elektryczna ceramiczna porady


januszek

Recommended Posts

Ciagle nie kupiłam garnków, bo nadal nie wiem jakie :( oglądam w hipermarketach i nie zauważyłam, żeby jakies miały oznakowanie, że nadają się do płyty - stąd prośba- czy moglibyście napisa jakie konkretnie garnki macie lub wkeic zdjęcia? najchetniej niezbyt drogie garnki :)

garnki z Ikea 365+

http://www.ikea.com/PIAimages/67813_PE181748_S3.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 213
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • 4 weeks później...
Mam dokładnie tę samą płytę co Ineso: EHS 60210 P Electroluxa i jestem z niej bardzo zadowolona. Jedyny problem to czyszczenie: nie mogę wyczyścić takich białych plam. Kupiłam jakiś środek Tytan do płyt ceramicznych ale efektu brak. :( Czy ktoś może mi doradzić coś skutecznego?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Witam,

jestem zupełnie nowa na forum, właśnie powoli planujemy z TW urządzenie naszego pierwszego własnego mieszkanka. Czytam wszystkie wątki poświęcone sprzętowi AGD, więc musiałam trafić także tutaj :)

 

http://www.ceneo.pl/1383868 - płyta jaką mam. Poszerzane pole dostosowuje się do wielkości garnka a minutnik działa jak piekarniku (możesz zaprogramować dane pole).

 

Mam dokładnie tę samą płytę co Ineso: EHS 60210 P Electroluxa i jestem z niej bardzo zadowolona.

 

Bardzo spodobała mi się ta płyta, czy możecie napisać o niej coś więcej? Czy to prawda, że wolno się nagrzewa?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Mam dokładnie tę samą płytę co Ineso: EHS 60210 P Electroluxa i jestem z niej bardzo zadowolona.

Zastanawia mnie czy nagrzewa się tylko pole grzejne czy płyta wkoło pola też jest gorąca?

Wogóle czy w pozostałych płytach /jakich/ nagrzewają się wam tylko pola grzejne czy cała płyta?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...
  • 2 years później...
  • 2 months później...

Od około trzech lat mam płytę ceramiczną. Przy wyborze zwróć uwagę na następujące cechy:

- powinna się automatycznie wyłączać gdy żadne naczynie nie stoi na płycie

-powinna mieć zaznaczenie, że płyta jest jeszcze gorąca (przy starej zdarzało mi się poparzyć)

-wygodne jest sterowanie sensorowe, wiąże się to jednak z myciem płyty gdy łapki są brudne

-powinna mieć dużą regulację temperatury oraz utrzymy wanie temperatury po zakończeniu gotowania (wygodne to jest gdy obiad gotowy a nie wszyscy domownicy są w domu - wracają mają ciepłe i nie musisz podgrzewać)

-pola 3w jednym i dwa w jednym grzejące w zależności od średnicy naczynia

-jednym słowem wygoda i energooszczędność.

Przy wyborze zwróć uwagę na producenta. - Lepiej dołorzyć trochę i być zdowolonym, niż po roku wzywać serwis. Moja pierwsza była Amica teraz mam Electroluxa i jestem prawie zadowolona, bo obecnie kupiłabym jak Ty osiemdziesiątkę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...