mariorally 06.07.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam, i zachęcam do bazgrolenia No i łoczekuję wielu cennych rad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 06.07.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 ...pierwsza! Hmm, następnym razem, gdyby mi się chcialo zaczynac budowanie - niech mnie ktoś powstrzyma! Ok, ok, przesadzam. nie będę zniechęcać, w sumie, kiedy wreszcie to skończę, to chyba będzie mi się podobało. pozdrawiam zalożycielkę nowego dziennika, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 07.07.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 . ..drugi (od zawsze drugi ) Trzymam kciuki za waszą budowę. U mnie decyzja o budowie czeka na "odpowiedni" moment. Póki co pozostaje śledzenie dziennika. Zachęcam do systematycznego jego uzupełniania Powodzenia, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariorally 07.07.2009 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Dziękuję, za powitanie. Wiem , że czeka mnie ciężka i długa droga, ale za to na koniec będzie nagroda pozdrawiam zalożycielkę nowego dziennika, powodzenia! muszę Cię zmartwić bądź nie , jestem przedstawicielem płci brzydkiej a nick to połączenie mario- Mariusz i rally - rajdy moje małe hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 07.07.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 o, bardzo przepraszam za pomyłkę! a ciekawe - rajdy czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariorally 07.07.2009 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 rajdziki amatorskie ale adrenalinka jest. Ja jestem z prawego fotela czyli pilot (nie mylić z balastem i pilotem od telewizora) A jeździmy ałdi S2 tylko mamy przestój bo kumpel postanowił podrasować furę, a mamy niewyjaśniony problem z silnikiem który przechodzi kolejny remont bo kolejny raz zatarł się :/ Ale tu o budowie a nie o odskoczni Doradźcie mi proszę jak rozłożyć budowę na etapy?? chcę zrobić SSO bez kredytu ale w 2 lata i nie wiem czy po postawieniu murów odczekać rok i dopiero wziąć kredyt czy stawiać mury i załatwić formalności i pociągnąć do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 08.07.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Zmiany w projekcie wyglądają bardzo sensownie - łazienka zyskala okno! I chyba instalacja wod - kan wyjdzie bardziej oszczędnie? Ciekawa jestem, jakiej powierzchni jest pokój dzienny? Na pierwszy rzut oka sypialnia jest niewiele mniejsza. Nie wiem, jak to jest z projektami gotowymi - czy nie ma problemu z dokonywaniem takich zmian i ile to moze kosztować?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 08.07.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 czy nie ma problemu z dokonywaniem takich zmian i ile to moze kosztować?... problemu nie ma,ale po kieszeni bije.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariorally 09.07.2009 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Zmiany w projekcie wyglądają bardzo sensownie - łazienka zyskala okno! I chyba instalacja wod - kan wyjdzie bardziej oszczędnie? Ciekawa jestem, jakiej powierzchni jest pokój dzienny? Na pierwszy rzut oka sypialnia jest niewiele mniejsza. Nie wiem, jak to jest z projektami gotowymi - czy nie ma problemu z dokonywaniem takich zmian i ile to moze kosztować?... jak przystało na projekt Przemyślany przemyślałem trochę, a nawet dużo. masz racje w łazience okno to po pierwsze mniejsza ilość instalacji - zredukowane 2 to dużo nie sugeruj się tym rzutem bo jest tylko poglądowy i nie da się do końca z niego wyliczyć powierzchni, ale wszystkie sypialnie zyskały około 1,5 a salon będzie miał troszkę ponad 35m2 Najważniejsze jest to, że nie będę robił żadnych zmian konstrukcyjnych oprócz kata nachylenia dachu wiec nie powinno być tak drogo oj zapłacisz za adaptacje projektu...zapłacisz.... 1400 - adaptacja projektu 150 rzut więźby 200 za przekrój co daje 1750 plus VAT co daje jakieś 2135 brutto ale będą mi robić jeszcze inne rzeczy co już wcześniej u Ciebie pisałem wiec i tak na mnie zarobią i wraz zakupem projektu zamknie się gdzieś w 7 k A jak mieli by mi zrobić indywidualny to to niżej 10k bym pewnie nie zszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 09.07.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 jeżeli on Ci się podoba, to nie jest wygórowana cena.. ...niestety, u mnie na takim terenie żadnego gotowca postawić się nie dało... dopisuję jeszcze: a czy dom się zmieści na tej działce? Tzn, z wymiarów wygląda, że tak, tylko czy będzie dość miejsca na samochód na podjeździe? Nie wiem, jak ma być dom usytuowany? U siebie musiałam z konieczności zastosowac bramę przesuwną, bo inaczej nie zamknęłabym jej, gdyby na podjeździe stal samochód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariorally 09.07.2009 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 działka ma wymiar 27,4 x 46,6 a wjazd na działkę będzie z węższego boku wiec i miejsce na podjazd będzie i na trafkę z tyłu Przeglądając projekty też na to zwracałem uwagę no i ważna rzecz na to gdzie ma być salon tj. od jakiej strony a tarasik i salon będzie od południowego zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 09.07.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 jeżeli ktoś lubi słoneczko, to super! (ja na wszelki wypadek robię sobie drugi taras od północy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariorally 09.07.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 na starość trzeba będzie sobie kości wygrzewać co nie Poza tym projekt wybrany został również z tego powodu, że taras jest zadaszony a gnatki będę na trafce wygrzewał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.07.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Witam:) po sąsiedzku bede śledzic budowe i kibicowac oczywiście a w jakiej dzielnicy budujecie???/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariorally 13.07.2009 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 a witam i dziękuję za odwiedzinki Do budowy to jeszcze daleka droga ... A działeczka jest przy dębowej ale bliżej Świerkocina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.08.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam Grudziądz poznałam okolice bo miesiąc temu przejezdzałam tamtedy (z powodu objazdu) i w oko wpadł mi dom z waszej okolicy z tym półokrągłym wykuszem . taki inny niz wszystkie .zapamietałam go i teraz poznałam na waszych zdjęciach ja jestem z Kwidzyna więc blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariorally 02.08.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam witam a zgadza się, teraz do Kwidzyna trzeba jechać Dębową. A ten domek jest na sprzedaż więc można kupić Chociaż sąsiad nie poleca, bo za duży wynalazek i nie do końca przemyślany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 31.01.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam Jak wyszła Ci powierzchnia dachu po przeróbkach projektu?? Pozdrawiam Meggi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 06.02.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam i wpadam z rewizytą zobaczyć jak tobie idzie budowa. Podoba mi się połączenie projektu M42 i M42a.Jest to dobre rozwiązanie dla osób które chcą budować M42 ale z dwoma stanowiskami dla samochodów.Możesz ten pomysł uznać jako swoją wersję autorską Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojts 03.11.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 WitamCzy ktoś buduje lub już zbudował Przemyślany M42a w mniejszej lub większej odległości od Poznania? Ponoć w okolicy Kalisza jest ponoć kilka takich domów tylko nie mam żadnych namiarów na ich mieszkańców.Ktoś mi pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts