Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

...pierwsza! :D

Hmm, następnym razem, gdyby mi się chcialo zaczynac budowanie - niech mnie ktoś powstrzyma! :wink:

Ok, ok, przesadzam. nie będę zniechęcać, w sumie, kiedy wreszcie to skończę, to chyba będzie mi się podobało.

pozdrawiam zalożycielkę nowego dziennika, powodzenia!

. ..drugi (od zawsze drugi :D )

Trzymam kciuki za waszą budowę.

U mnie decyzja o budowie czeka na "odpowiedni" moment. Póki co pozostaje śledzenie dziennika. Zachęcam do systematycznego jego uzupełniania :D

Powodzenia, Tomek

Dziękuję, za powitanie. Wiem , że czeka mnie ciężka i długa droga, ale za to na koniec będzie nagroda :)

pozdrawiam zalożycielkę nowego dziennika, powodzenia!

muszę Cię zmartwić bądź nie ;), jestem przedstawicielem płci brzydkiej :p

a nick to połączenie mario- Mariusz i rally - rajdy moje małe hobby.

rajdziki amatorskie ;) ale adrenalinka jest.

Ja jestem z prawego fotela czyli pilot (nie mylić z balastem i pilotem od telewizora)

A jeździmy ałdi S2 tylko mamy przestój bo kumpel postanowił podrasować furę, a mamy niewyjaśniony problem z silnikiem który przechodzi kolejny remont bo kolejny raz zatarł się :/

Ale tu o budowie a nie o odskoczni ;)

Doradźcie mi proszę jak rozłożyć budowę na etapy?? chcę zrobić SSO bez kredytu ale w 2 lata i nie wiem czy po postawieniu murów odczekać rok i dopiero wziąć kredyt czy stawiać mury i załatwić formalności i pociągnąć do końca?

Zmiany w projekcie wyglądają bardzo sensownie - łazienka zyskala okno! I chyba instalacja wod - kan wyjdzie bardziej oszczędnie? Ciekawa jestem, jakiej powierzchni jest pokój dzienny? Na pierwszy rzut oka sypialnia jest niewiele mniejsza.

Nie wiem, jak to jest z projektami gotowymi - czy nie ma problemu z dokonywaniem takich zmian i ile to moze kosztować?...

Zmiany w projekcie wyglądają bardzo sensownie - łazienka zyskala okno! I chyba instalacja wod - kan wyjdzie bardziej oszczędnie? Ciekawa jestem, jakiej powierzchni jest pokój dzienny? Na pierwszy rzut oka sypialnia jest niewiele mniejsza.

Nie wiem, jak to jest z projektami gotowymi - czy nie ma problemu z dokonywaniem takich zmian i ile to moze kosztować?...

jak przystało na projekt Przemyślany przemyślałem trochę, a nawet dużo.

masz racje w łazience okno to po pierwsze :) mniejsza ilość instalacji - zredukowane 2 to dużo :)

nie sugeruj się tym rzutem bo jest tylko poglądowy :oops: i nie da się do końca z niego wyliczyć powierzchni, ale wszystkie sypialnie zyskały około 1,5 a salon będzie miał troszkę ponad 35m2

Najważniejsze jest to, że nie będę robił żadnych zmian konstrukcyjnych oprócz kata nachylenia dachu :) wiec nie powinno być tak drogo ;)

oj zapłacisz za adaptacje projektu...zapłacisz....

1400 - adaptacja projektu

150 rzut więźby

200 za przekrój

co daje 1750 plus VAT co daje jakieś 2135 brutto

ale będą mi robić jeszcze inne rzeczy co już wcześniej u Ciebie pisałem wiec i tak na mnie zarobią ;) i wraz zakupem projektu zamknie się gdzieś w 7 k

A jak mieli by mi zrobić indywidualny to to niżej 10k bym pewnie nie zszedł.

jeżeli on Ci się podoba, to nie jest wygórowana cena.. ...niestety, u mnie na takim terenie żadnego gotowca postawić się nie dało... :-?

dopisuję jeszcze: a czy dom się zmieści na tej działce? Tzn, z wymiarów wygląda, że tak, tylko czy będzie dość miejsca na samochód na podjeździe? Nie wiem, jak ma być dom usytuowany? U siebie musiałam z konieczności zastosowac bramę przesuwną, bo inaczej nie zamknęłabym jej, gdyby na podjeździe stal samochód!

działka ma wymiar 27,4 x 46,6 a wjazd na działkę będzie z węższego boku wiec i miejsce na podjazd będzie i na trafkę z tyłu :)

Przeglądając projekty też na to zwracałem uwagę no i ważna rzecz na to gdzie ma być salon tj. od jakiej strony a tarasik i salon będzie od południowego zachodu :)

na starość trzeba będzie sobie kości wygrzewać co nie ;)

Poza tym projekt wybrany został również z tego powodu, że taras jest zadaszony :) a gnatki będę na trafce wygrzewał :D

• 3 weeks później...

Witam Grudziądz :wink:

poznałam okolice bo miesiąc temu przejezdzałam tamtedy (z powodu objazdu) i w oko wpadł mi dom z waszej okolicy z tym półokrągłym wykuszem . taki inny niz wszystkie .zapamietałam go i teraz poznałam na waszych zdjęciach :wink:

ja jestem z Kwidzyna :wink: więc blisko :p

Witam witam ;)

a zgadza się, teraz do Kwidzyna trzeba jechać Dębową. A ten domek jest na sprzedaż więc można kupić ;)

Chociaż sąsiad nie poleca, bo za duży wynalazek i nie do końca przemyślany. :roll:

• 5 months później...

Witam i wpadam z rewizytą zobaczyć jak tobie idzie budowa.

Podoba mi się połączenie projektu M42 i M42a.Jest to dobre rozwiązanie dla osób

które chcą budować M42 ale z dwoma stanowiskami dla samochodów.Możesz ten pomysł uznać jako swoją wersję autorską :roll:

Pozdrawiam

• 4 years później...

Witam

Czy ktoś buduje lub już zbudował Przemyślany M42a w mniejszej lub większej odległości od Poznania? Ponoć w okolicy Kalisza jest ponoć kilka takich domów tylko nie mam żadnych namiarów na ich mieszkańców.

Ktoś mi pomoże?