Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 8 months później...

Przybiegłam się przywitać i widzę, że pierwsze fotki już są. Super.

jakbym chciała już zaczynać....

zazdraszczam nawet tego zdjętego humusu..

Pochwal się koniecznie projektem lub chociaż napisz coś więcej o domu, który powstaje.

A i zapraszam do grupy budujuącej

http://forum.muratordom.pl/poznan-i-okolice-2010,t179065.htm

na razie rozwija się dość niemrawo, ale miejmy nadzieję, że pójdzie jak burza i będzie to fajne miejsce wymiany doświadczeń, tak jak grupa z 2009r.:)

Dziękuję za odwiedzenie moich "progów". Trochę to zabawnie wygląda że większość forumowiczów to kobiety... ale tak to jest kobiety chętniej rozmawiają a facetom wstyd sie przyznac ze sie na czyms nie znaja i tylko przez ramie zagladaja nam:) Rozumiem ze Ty walczysz jeszcze z papierologia.. przerabialam to.. koszmar, wlasnie piszac dziennik uswiadomilam sobie jak dlugo to wszystko trwalo. Przegapilam niestety projekty przylaczy wiec jak tylko dostaniesz pozwolenie to ruszaj do projektu przylacza wody i innych dobrodziejstw bo w aquanecie trwa to ok. 0,5 roku podobnie jest w gazowni.

Rzeczywiscie musze zamiescic rysunek domu:)

Milego budowania.

Ada

tak właśnie ja teraz walczę z papierologią i najbardziej wnerwia mnie czekanie, czekanie na wszystko czekanie....

jeśli chodzi o przyłącza to składam już o warunki, ale nie jest to pierwsza potrzeba na szczęście, bo za płotem mamy dom teściów, w którym teraz na poddaszu mieszkamy (a nawet na razie nie mamy płotu), a więc w razie potrzeby woda i prąd są..

Mamy planu ruszyć na przełomie czerwca /lipca na wtedy zaklepana jest ekipa i mam nadzieję, że papierologia nam tego nie utrudni.

A Twój projekt jest bardzo interesujący, podobają mi się niezmiernie narożne okna i zadaszony taras, na pewno super to wszystko wypadnie, a z grafitową dachówką lepiej niż na wizualizacji.

Co do powierzchni to się nie przejmuj, u nas gdyby nie ograniczenia wąskiej działki to pewnie projekt rozbuchałby się do niebotycznych wymiarów, bo cały czas coś nam się wydaje za małe...

Jeśli masz możliwość to wrzuć też rzuty, będziemy widzieli wnętrze..

miło jest wiedzieć że człowiek sam nie jest w tej niedoli i fajnie pogadać z tymi co przechodzą przez to samo. Dzięki forum ma firmę budowlaną - obym nie zapeszyła ale dobrze się zapowiadają no i słynnego kierbuda p.Zbyszka, który chyba jest na etacie całego forum. Życzę dużo siły i cierpliwości w czekaniu:) no i żeby urzędnicy zaskoczyli tempem pracy.

Dzięki Tobie nadrabiam zaległości i zaraz dodam rzuty.

Miłego budowania:)

• 3 months później...

Test asertywności inwestora zdałaś na 5:)

Myślę, że może warto dorzucić te parę stówek 9wiem, wiem na wykończeniówkę by się przydały) z zlecić to przyłącze komuś kto zrobi to od A do Z.

A próbowałaś kontaktować się z tym facetem od instalacji, który ma profil płatny i wpisywał się na grupie poznańskiej 2010. Może on?

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/Ke8AnfaTipoMotfJHTkSbA?feat=directlink

Kobiety nie poddają się tak szybko a ilekroć coś nie wychodzi to tym bardziej motywuje:) ale bez Twojej pomocy nie udałoby się wklejać zdjęć - dziękuję. Kontaktowałam się z Panem instalatorem aktywnym na forum - też przyznał racje że to dziwne praktyki i poprosiłam go o wycenę.. czekam. Kurcze myślałam że Ty będziesz dużo do przodu że tylko ja tak w tyle zostaję.. ale pocieszam siebie i Ciebie co się źle zaczyna dobrze się zakończy. Czy dotarłaś do p. Zbyszka Koniecznego? też go mamy i powiem szczerze że czuję komfort niesamowity, mam poczucie że jestem w dobrym rękach.. ach żeby tak znalazł jeszcze tylko sposób na te wodne problemy.

Ja niestety jestem dużo do tyłu, ale mam nadzieję, że jak już ruszyło to zacznę nadrabiać:)

Do Zbyszka dotarłam, nie miał być dla mnie tylko dla jakiegoś kolegi męża z pracy, ale czy się ostatecznie dogadali nie wiem...

Ja mojego kierbuda też mam fantastycznego - w boju budowanym jeszcze nie miałam okazji sprawdzać, ale w bojach przedbudowlanych był niezastąpiony:)

A co do wody pocieszę Cię, że u nas też nie jest różowo, okazało się, że w drodze która biegnie obok działki kanaliza owszem jest, ale wodociągu to już nie uświadczysz...o czym nawet najwięksi mędrcy z wodociągów przed naocznym sprawdzeniem nie wiedzieli i byli przekonani, że wodociąg tam mają.....

Więc stanęło na przekopaniu się z sąsiedniej drogi przez ogródek teściowej.... jestem wściekła jak diabli, ale na studnię miejsca nie mam..