myszonik 15.07.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Wysokość standardowa to chyba 210 cm. A szerokości to zależą od modelu. Za katalogiem pol skone, który mam pod ręką podaję wysokości - 2074, 2064 i 2020 mm (wysokość skrzydła) i szerokości 60, 70, 80, 90.Z tego co wiem, to otwór musi być o jakieś chyba 2 cm większy od wymiaru skrzydła. U mnie jak się okazało każde drzwi inne, co było jednym z powodów z decyzji o robieniu na wymiar, więc mi ten problem odpada. Ale jeśli zamawiasz to radzę się szybko zdecydować na producenta i wzór, dopytać szczegółowo o wymiary i ewentualnie podkuć otwory czy czymś uzupełnić, bo za niestandardowe wymiary są chyba spore dopłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 15.07.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 monsanbiaja własnie kiedyś zakupiłam tylko bodziaki z mothercare i potwierdzam to co piszesz, takich szerokich dekoltów to jeszcze nie widziałam Adabo jeszcze trochę to będę miała wyrzuty sumienia, że Cię tak zmobilizowałam do tych faktur myszonikja teraz rodziłam na Raszei i bardzo polecam, 2 lata temu na Lutyckiej i jeden szpital do drugiego to niebo a ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1977 17.07.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Mikiada, jestem pod dużym wrażeniem Twojego pięknego domu:) Wszystko mi się bardzo podoba: szczególnie schody i wykończenie płytami betonowymi- rewelacyjny pomysł! Mam do Ciebie pytanie dotyczące okien. Z informacji, które znalazłam na forum kupowałaś je z firmy Oknoplast. Czy możesz podpowiedzieć mi jaki profil wybrałaś oraz jakie rolety? Wczoraj siedziałam u miłego Pana w Gnieźnie i dyskutowaliśmy na temat okien i możliwości doboru do moich potrzeb. Idąc tam myślałam, że cos wiem ale wychodząc wiedziałam, że chyba jednak nic nie wiem i jestem w punkcie wyjścia. Twój dom jest bardzo dobrze ocieplony więc zastanawiam się na które rodzaje okien i z iloma szybami się zdecydowałaś. A pytanie dotyczące rolet wynika z tego, że wczoraj Pan tłumaczył mi cierpliwie o roletach i mostach termicznych i modyfikacji nadproży- aż mnie głowa rozbolała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.07.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Też zgłębiałam temat rolet, więc pozwolę sobie zabrać głos, tak w skrócie - najlepiej integro, ale decyzja powinna być podjęta na etapie budowania. Jak chcesz szczegóły na początek, to ostatnio Carolinka znalazła mój wpis, gdzie kiedyś komuś podawałam, to co mnie samej udało się znaleźć i zrozumieć. http://forum.muratordom.pl/entry.php?115866-Parę-mądrych-porad-od-bardziej-doświadczonych-)-pożyczam-)-cd.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 17.07.2011 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Dziewczyny.. kurcze nie pamiętam już.. tak to jest na budowie temat załatwiony, odhaczony, zapomniany:) pamiętam tylko że na początku architekt zaplanował nam rolety które miałybyć montowane nad oknem.. nie pamiętam juz jak te się nazywają, w Forplaście przekonali nas do montowania rolety mzontowanej od zewn. chowanej w ocieplenie i potem przeczytałam ze wzgl. właśnie na mostki termiczne jest to lepsze rozwiązanie.. ale niei pamiętam jak nazywa się to rozwiązanie, w wycenie znalazłam taki opis: rolety do zabudowy od zewnątrz system obudowy aluminiowy rewizja od spodu. Forplast w Gnieźnie w każdym razie polecam w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.07.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 macie właśnie tzw. integro, a w projekcie mieliście tzw. be clever. U nas było to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1977 18.07.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Dziewczyny, wielkie dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 19.07.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 ADA, dziewczyny, oficjalnie informuję, że pierwsza noc w nowym domku zaliczona, w niedziele odbyla sie pierwsza oficjalna impreza. MIESZKAMY!!!:D:D:D:D wiele rzeczy nam brakuje, wiele trzeba jeszcze przeniesć, ale to już mało wazne....:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.07.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 papisiuwielkie gratulacje!I życzę, aby Wam się cudownie mieszkało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.07.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Też życzę samych wspaniałości w nowym domku!Marzenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.07.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ado jak będziesz mogła to daj znać co u Ciebie, bo coś mam przeczucie, że wrócisz do nas rozpakowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 20.07.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 papisiu wielkie gratki. Dobrze opijcie domek by super Wam się mieszkało;). Ado trzymam kciuki. Co rusz zaglądam do Ciebie z nadzieją na informację typu: " Jesteśmy już w trójkę szcześliwi w domku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.07.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 I ja trzymam kciuki Moja larwa w zeszłym tyg. zrobiła alarm, ale się rozmyśliła i teraz grzecznie sobie siedzi i rośnie w siłę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 23.07.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 ADULA,coś za długo milczysz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.07.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 ADULA, coś za długo milczysz.... właśnie właśnie Ada, czyżby już rodzinka była w komplecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.07.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ja też podejrzewam, że chłopaki są już z rodzicami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 25.07.2011 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Dziewczyny.. pisałam wczoraj w nocy i zjadło mi zapis... dobrze podejrzewacie:) 19 lipcao 21:15 i 16 poprzez małe trzesięnie ziemi jakie zafundowała im mamusia przyszli na świat Leon i Wincent - waga piórkowa 2,1 i 2,4 (pozniej spadla teraz wynosi 2,02 i 2,2) , rozmiar kieszonkowy. Byłam w szpitalu na obserwacji i miałam w środę wychodzić ale we wtorek zachciało mi się soczku z bufetu... idąc do wodpoju spadłam ze schodów.. no z trzech stopni zjechałam na tyłku, poobijałam się trochę ale wszystko było ok.. po 15 min jednak zaczęla sie akcja porodowa. Było trochę nerwowo, ostatecznie zakończyło sie cesarskim cięciem. Wczoraj wróciliśmy do domu. Pobyt w szpitalu był dla mnie traumatycznym przeżyciem - potwierdzam na Polnej można się leczyć ale nie rodzić. Już od pierwszej nocy zostałam sama z bliźniakami, w nocy chłopaki synchronizowały się ze swoimi potrzebami a ja nie dawałam rady... pielęgniarki nie wykazywały chęci pomocy. ale mam to już za sobą.. jesteśmy w domku i jest nam dobrze. Trochę musimy się jeszcze zorganizować i zamieszczę jakieś zdjęcia.. póki co walczymy z permamentnym zmęczeniem, budowa poszła na plan dalszy.Dziękuję za Waszą troskę, trzymanie kciuków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.07.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Ada! GRATULACJE! Ale historia!!! z tym upadkiem Najważniejsze, że chłopcy zdrowi. Zdrowe dzieci to wielkie szczęście Niech ładnie rosną i dają mamusi odpocząć czasem. Buziaki dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 25.07.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Aduś GRATULACJE !!Fajnie, że jesteś już w domku ze swoimi chlopakami:wiggle: Odpoczywaj ile się da a my poczekamy na fotki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 25.07.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Jejuś ale miałaś przejścia. Najważniejsze, że Maleństwa są już z Tobą. Wielkie gratulacje dla rodziców. Życzę dużo cierpliwości i siły. Ucałuj chłopców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts