Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

skorlaje fajnie że wpadłaś.. ja właśnie dzisiaj złapałam jakąś dolinę.. Twój wpis dodał mi otuchy i że kiedyś to minie:) ludzię często jak mnie widzą komentują "podwójne szczęście" a ja zaraz dodaje: podwójna robota.. rzeczywiscie dopadło mnie mega wyczerpanie, w dodatku ostatnio zrobiłam kilka nieudanych zakupów domowych dokonując zakupy w pośpiechu pomiędzy jednym a drugim rykiem i dopadł mnie kac pozakupowy tym bardziej że to nie parę groszy.. już doszłam do wniosku że chyba chcę dom sprzedać:)

stolarza do kuchni polecam - kuchania wyszła super, p.Tomek robił jeszcze inne rzeczy ale kuchnia wyszła mu najlepiej:) tylko uważaj bo chociaż sprawia wrażenie że dobrze doradzi niestety nie wszystko wyszło tak jakbym chciała... za bardzo mu zaufałam a on chyba mało doświadczony w kwestiach kulinarnych:

mam za mało blatu na część roboczą.. wiąże się to z wycięciem otworu pod zlew, p.Tomek robił tak aby było ładnie i symetycznie.. a ja teraz na blat pomiędzy i płytę nie mogę włożyć deski drewnianej z Ikei:(, poza tym uważaj na głębokie szuflady wyglądają łanie ale dochodzę do wniosku że są stratą miejsca i niewiele tam wchodzi, jak będziesz miała projekt i będziesz chciała skonsultować z doświadczoną użytkowniczką to pytaj śmiało

namiary na p.Tomka wyślę Tobie na priva

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5021595

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Skasowałam wpis w dzienniku , bo przecież są komentarze.

Pytałam o łóżko czy nie możesz je oddać.

Słuchaj zadzwoń , powiedz że za duże, może się uda,zobacz może ostateznie na coś innego zamienisz.W najgorszym wypadku sprzedaj na allegro.

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5021674

Hmm... nie chcę za bardzo mówić, a nie mówiłam??? Bo jakoś tak wydawało mi się totalnie niemożliwe, aby w tej cenie było porządne łóżko z w miarę porządnym materacem.

Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem...

Dom sprzedawać? chyba oszalałaś ;) dom masz piękny, a łóżko rzecz nabyta...

Ja bym na razie kupiła porządny materac, bo nic bardziej nie męczy niż niewyspanie z powodu beznadziejnego łóżka.

A jak będzie jakiś fundusz to wymienisz łóżko na inne w tym samym rozmiarze i będziesz mogła wykorzystać kupiony materac.

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5022163

Ada, głowa do góry, zawsze te gorsze dni mijaja i nadchodzi słońce!

pocieszę Cię, że u nas psina wszystko demoluje i tez dopada nas dolina ile będzie trzeba robić poprawek, najgorzej znosi to mój meżuś.

Myszonik ma rację - zakup porzadny materac, na ktorym się wyspisz, a z czasem dokupisz jakies fajne łózko.

a to zapakuj i odeslij - chyba jest jakiś okres zwrotu towaru???

a dzieci - jak dla mnie nalezy Ci się order dla super mamy - ja mam dwójkę 10 lat i 5 lat i czasem mam dość, choć z reguły to grzeczne dzieci, a co dopiero z bliźniakami;)

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5022626

Wielkie dzieki za namiary na p. Tomka, jeszcze do niego nie dzwoniłam, ale na pewno to niedługo zrobię.

Mam juz projekt kuchni od naszego architekta i mam nadzieję, że stolarz mi zrobi wg niego.

Co do bliźniaków..ciężka robota...budzą się na zmianę a mama wykończona, potem rozchodzą się w dwie strony, gryzą i walą klockami po głowie nawzajem - jednym słowem same przyjemności :) Pamiętam jak jedna moja siostra podczas zabawy - miały ok. 2 lat, coś tam jej się nie spodobało i ugryzła drugą w policzek pod okiem - wylew fioletowy na pół twarzy - normalnie dziecko maltretowane :) Nie było łatwo i nie ma co ściemniać !

Ale teraz jak widzę ile je łączy, jaką mają więź i jak bardzo mogą na siebie liczyć, a nie mogą bez siebie żyć to bardzo mnie rozczula. Łatwiej im w życiu, bo wszystkie trudne momenty przeżywają w tym samym czasie i nikt ich tak nie rozumie, jak one siebie nawzajem.

Pamietaj zatem, że Twój trud nie idzie na marne, bo wychowasz dwóch, bardzo sobie oddanych mężczyzn, którym po prostu w życiu będzie łatwiej niż pozostałym.

p.s. ja mam genetycznnie duże sznse na bliźniaki i pomimo nienajświeższego wieku jakoś odkładam decyzję o prokreacji, bo strach mnie ogarnia :)

Wytrwałości życzę!!!

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5025066

skorlaje ale radości dają mi Twoje wpisy o bliźniakach - dziękuję

chyba rzeczywiście dopadł mnie jakiś mega kryzys, papisia, myszonik - dziękuję za wsparcie - łóżko już polubiłam, rano czyli ok.6 przynoszę twixy jak sie obudza do nas do łózka i tak sobie lezymy we czwórkę.. myślę że nawet jak podrosną zmieścimy się w czwórkę. Leo już wylał mi herbatę na pseduo materac:) na razie jakoś się wysypiam ale na wiosnę zmienię na coś porządnego. Mysoznik muszę odszukać gdzie zamawiałaś swój materac.

Postanowiłam przezimować i NIC nie robić budowlanego bo zmęczona podejmuje nieprzemyślane decyzje a poza tym święta nadchodzą:) M dzisiaj przywiózł choinkę, wielką na 3m:) mówi że niższe były brzydkie i tą jakoś sie obetnię:) zobaczymy co z tego wyjdzie.

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5027289

M dzisiaj przywiózł choinkę, wielką na 3m:) mówi że niższe były brzydkie i tą jakoś sie obetnię:) zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ale czad! 3 metrowa choinka to jest to!

Materac kupowałam stacjonarnie (co u mnie dziwne) w sklepie w Polskich Meblach - sklep na parterze z materacami i łóżkami - nazywa się sempo. Fajnie doradzają i można sobie poleżeć i popróbować:)

Podobno b. duży wybór materacy jest też w jakimś sklepie w CWW w Komornikach.

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5027939

To macie gigant choinkę. Jak szaleć to po bandzie;).

Ja materac kupowałam w Top Shopie w Komornikach. Kładliśmy się na nich i każdy próbowaliśmy po kilka razy, aż sie wychodzić nie chciało. I w końcu trafiliśmy na właściwy. Teraz po pięciu latach spania na nim stwierdzam, że były to najlepiej wydane pieniądze ( w wtedy dla nas nie małe).

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5029495

Hej, hej, dawno mnie nie było. Qrcze, nie mam czasu za dużo żeby w necie siedzieć. Czytam od Twoich dolinach Aduś, ehh, każdy je miewa i doskonale rozumiem ten brak czasu, a pewne rzeczy trzeba dopiąć i niestety robi się to, aby zrobić bez przykładania potrzebnej uwagi...U nas na razie cisza, wymurowaliśmy ogrodzenie, na wiosnę położymy tynk na elewację i na wymurowane ogrodzenie, przęsła niewiem kiedy będą. Znacznie zwolnilismy tempo, bo kasy brak, a kredyty trzeba spłacać. Zaczynam mysleć o warzywniaku, strasznie mi sie marzy, mam plan, wiem co chcę w nim mieć, powoli zbieram info na temat warzywek, co lubia a czego nie, mam też nadzieję że cennych informacji udzieli mi moja babcia - zagorzału działkowiec.

Co do p. Tomka od kuchni, to ja niestety mam odmienne zdanie. Jak dla mnie to masakra co on wyprawia. Jestem już na niego taka wściekła. Od 3 mi-cy mnie zwodzi z dokończenienm tego co ma dokończyć. Dzwonię do niego raz w tygodniu i za każdym razem, albo oddzwoni, albo umawia się na przyszły tydzien, a w przyszłym tygodniu coś mu wypada i nie przyjeżdża i znów za tydzień, i tak już 3 miechy, przecież to jest kpina. Poza tym za grube pieniądze które się mu płaci, to powinien sam chceć dobrze sprzedać swój produkt, a nie na odpierdziel i że to ja chodze za nim i wynajduję co ma poprawić. Miałam schodziarzy u siebie. Całkiem inne podejście, sami chuchali dmuchali, żeby wszystko było cacy, a jak coś nie zgrywało to poprawiali tyle razy, aż było dobrze, sami, nie trzeba było im nic mówić...ehhh. U mnie w sąsiedztwie jest też stolarz, robi szafki. Zamówiliśmy u niego szafki pod umywalki i do wiatrołapu szafę, z malym poślizgiem (1 tydzeiń) wszystko tak jak chcieliśmy zrobił i wygląda super. Cenowo też ok. p. Tomek miał u nas dużo robić, niestety doświadczenie pokazuje, że nie można wierzyć w jego obietnice i dane słowa, szkoda moich nerwów. To sioę wywnętrzniłam :)

Aduś, jak ze spotkaniem? Miałas się odezwać...buziaki

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5030771

Ja na razie mogę polecić swojego. Te same materiały na jakich robi p.Tomek natomiast jak dla mnie lepsze wykonanie, większe doświadczenie i niezawodność. Jeszcze ani razu się nie zdażyło by odmówił spotkanie, kuchnia była na czas,szybki montaż i nawet jak nie odbierze telefon to zawsze oddzwania. Przyznam, że dziękuje Bogu, że moja przygoda z p.Tomkiem skończyła się tak jak się skończyła. Bo jak się później okazało przy omawianiu kuchni z nowym stolarzem, byśmy mieli wiele problemów (p.Tomek pozamawiał zupełnie inne rozwiązania niż z nami uzgadniał oraz wiele rzeczy było źle zaprojektowanych).

Jak na razie ja jestem bardzo zadowolona ze swojego stolarza i cenowo i jakościowo.

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5031631

no to ja chyba rzeczywiście ze zmęczenia zrobiłam się bardzo wyrozumiała:) u mnie też jest masa poprawek do zrobienia i chyba już do nich przyzwyczaiłam.. no ale moze jak je wypisze to mi też ulży:) i będę miała listę tego co p.Tomek ma u mnie zrobić:

kuchnia:

1) szafka z koszem na śmieci haczy przy otwieraniu..

2) poza tym jest wg za bardzo szeroka.. i miał tam zrobić jakieś półki

3) zawiasy w szafce w jadalni nam wyrwały się:) i trzeba wymienić korpus.. na razie nie mogę otwierać szafki

4) drzwi do spiżarni - miały być zrobione inaczej.. ale uległam namowom p.Tomka że coś tam miało być lepiej..no i nie jest.. mają to poprawić

ale największą porażką jest ściana z laminatu.. pisałam o tym już wcześniej.. ok mogę zwalić na siebie że mogłam ustalić szczegóły z p.Tomkiem ale zbyt nawinie założyłam że drzwi wejściowe do domu mają konstrukcję drzwi a nie drzwi do szafki:) naprawdę nie wiem co z tym zrobić czy domagać sie od niego poprawy tego? on chyba też nie jest zachwycony efektem bo też coś kombinuje tylko nie jestem pewna czy jego poprawki przyniosą zakładany efekt

w każdym razie przekonałyście mnie że nie ma sensu chyba rozmawiać z nim o kolejnych pracach więc chętnie skorzystam z Waszych namiarów - Monmark, Ka_em proszę podajcie mi namiary na waszych stolarzy

Monmark - przepraszam Cię że się nie odezwałam, nic mnie nie usprawiedliwia.. jestem mega niezorganizowana, nic nie mogę zaplanować:( chyba musimy jakoś spontanicznie sie spotkać bo z umawianiem ciężko u mnie..u nas też budowa w pełni, wszędzie wiszą kable, płot nie dokonczony...echh musimy się spotkać aby sobie razem ponarzekać:)

Choinka wstawiona! jest ogromna.. jeszcze nieubrana, może jeszcze dzisiaj zagonię M do założenia lampek a potem ja ruszę do dzieła

Łóżko już polubiłam, fajnie jest poleżeć razem z twixami, tylko mam problem ze znalezieniem prześcieradła na wymiar 200x200 no i nie mogę sie zdecydować czy kołdra ma być jedna czy dwie? dotychczas spaliśmy pod jedną :) ale teraz na to wielke łoże dołożyłam drugą kołderkę i dla mnie jest ok:) M protestuje.. dwie mniejsze też lepiej się ubiera, no i pościeli też większy wybór...

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5032832

Mikiado witam

jak tam chłopcy? rosną jak na drożdzach pewnie?

Ado wszystko wyjdzie na prostą, większość rzeczy będzie można naprawić a resztę poprawić

masz jakieś nowe zdjęcia chłopców? strasznie jestem ciekawa jak wyglądają :lol:

https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5032960

Dziękuję wszystkim za życzenia i po czasie... życzę też Wam Wesołych Świąt:) przepraszam ale byłam tak "zarobiona" że nie miałam na nic czasu...koszmar..ufff na szczęście po świętach. Chciałam spędzić wreszcie pierwsze święta w domu.. niestety nie dane mi było przeżyć je po swojemu:( mój mąż preferuje włoski styl famili więc przez święta była u nas cała rodzina.. wreszcie usiadłam w spokoju ze szklaneczką whisky i obiecuje sobie ze za rok wyjadę daleko byle nie siedziec w domu.. dzieciaki dzielnie to przeżyły ale Wini zaczyna coś pokasływać i kichać.. mam nadzieję że ktoś nie zaraził go. Nadrabiam teraz zaległości, lecę zobaczyć co tam u Was słychać.
https://forum.murator.pl/topic/125501-komentarze-do-dziennika-ady-i-miko%C5%82aja/page/54/#findComment-5048864