Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

ja cały sprzęt będę zamawiać w salonie, w którym zamawiam kuchnię, porównywałam ceny z netu na sprzęt i okazalo się, że całościowo wychodzi podobnie. sprzęt mam siemensa, bo wymarzyłam sobie kawiarkę a po "miele", ponoć siemens jest dobry, no niestety na "miele" mnie nie stac...

okap mam też taki ukosny jak Ty tylko z czarnego szkła Franke.

a lodówka, początkowo miala byc side by side, ale brakuje miejsca i stanęło na lodówce w zabudowie Liebherr z komorą "0" i wewnetrzną kostkarką.

oj - mam nadzieję, że z wyborów będę zadowolona.

no i wrzuc jakąs wizualkę, tak dla poglądu stylu w Twoim domku chociaż...

ps. chyba mamy podobny gust - zlewozmywak ten sam, okapy podobne, nawet wypoczynki podobają nam się te same...

Edytowane przez papisia

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Papisia - No faktycznie podobne nurty:) tylko ja wybieram tańsze rozwiązania.. Liebherra też oglądałam ale szybko się wyleczyłam.. pewnie gdyby nie wyprawka dla chłopców to kto wie... gdzie Ty widziałaś ten wypoczynek? bo znalazłam salon livingroom ale tego wypoczynku nie było mogłam tylko w katalogu sobie pooglądać.

Spodobała nam się jeszcze kolekcja Bizzarto Bello ale oczywiście musi być w szarościach.

Ach te budowy, ciągle są tylko problemy. Jak jedno się rozwiąże to wychodzi drugi bubel. I tak bez końca.

Na pocieszenie to powiem Ci, że u mnie muszą w wykuszu wymontowywać okno i przesunąć je gdyż dopiero teraz po tynkach wyszło, ze nie jest wybudowany równo otwór na okno tzn, słupki po obu stronach są różnej szerokości. I nie zdziwię się jak będzie trzeba coś dobudować bo nie wiem jak oni zalepią kilkucentymetrową szparę. Budowlaniec już bije pianę, ze podono nam to mówił (jakoś nie pamiętam bym zgadzała się na coś co mnie aż kuje w oczy), a ja wiem, ze jak na to machnę ręką to będzie mnie to wkurzało. Więc wolę to teraz załatwić mimo, że wszystko już wytynkowane.

Widzę, że troszkę u nas podobne klimaty. Kuchnia też nowoczesna choć u nas więcej ciemnieszych kolorów i zamiast bieli- wanilia.

Natomiast łazienka u góry w podobnych kolorach - dużo bieli, ciemno szara płytka i dodatki drewna. Baaardzo ładnie.

Odnośnie jadalni to my raczej idziemy w bardziej klasyczne tematy niż nowoczesne. Pierwsza propozcja też taka była ale dla nas jest zbyt ascetycznie. Chcę troszkę koloru w domu a nie tylko biel i drewno. Bo ja jestem z tych "niepedanteryjnych":).

Ale ogólnie to wydaje mi się, że na bieli widać mniej brud niż na ciemnym - ciemnej podłodze, czarnych płytkach czy sprzęcie. Ja już się wyleczyłam z koloru wenge itp jak zobaczyłam ciemno drewnianą kuchnię u koleżanki. Rano wycierana, popołudniu zakurzona. Straszne, tylko latać ze ścierką.

Czy wy robicie te drewniane panele na ścianie? Jeśli tak to czy macie już wycenę na nie?

Ja teraz mam kolorow i zmęczyły mnie kolory.. wolę dać kolorowe poduchy a jak mi sie znudzą zielone to zmienię na pomaranczowe. Też na początku myślelismy że dom będzie na lata.. ale chyba jakos za młodzi duchem jesteśmy.

Panele mamy wycenione musze odszukac i wysle Tobie na priva.. chociaz obawiam sie ze te wyceny ulegna zmianie jak teraz dobieramy odpowiedznią okleinę.. nie wiem na czym byly robione wyceny, ale u nas jest tego chyba mniej niż u Was jak pamętam w projektach.

Z projektami tak jest że często projektant ma swój styl który adoptuje do różnych wnętrz, nasz dom - projekt indywidualny:) też projektanci robili znajomym bardzo podobny.

Mam mały problem. Założyłam swój wątek i chciałabym podpiąć linka do swojego profilu. Przeczytałam instrukcję jak to się robi ale za cholipkę nie mogę znaleźć u siebie w profilu gdzie mogę edytować swój podpis:evil:. Czy możesz mi pomóc?

Jakoś nie daję rady:bash:

Udało i się zdziałać coś takiego: przez pierwszy link wchodzę bez problemu - tylko nie chcę by się on wyświetlał. Drugi ma być widoczny ale nie ożna przez niego wejść. Czy ktoś moze mi wytłumaczyć jak krowie na rowie jak to zrobić?

oj forum to wieka zagadka i ja też na początku walczyłam długo, teraz tylko powielam czynności.. jest chyba nawet specjalny wątek na którym ludzie piszą o problemach z forum. Ja już też myślałam że ze mną tak źle.. ale wolę myśleć że informatycy ktorzy stworzyli to forum sa do bani. Pytaj Myszonik - ona śmiga po forum że hej.. może pomoże albo na grupie poznanskiej Esiak lub Egon..

Wchodziłam już w ten pierwszy link - piękny dom i duży.