mikiada 25.05.2011 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 niewiele widać na tej wizualizacji:) fronty to MDF malowany na biało połysk frezowany, blat początkowo miałbyć rausolid ale po rozważeniu ceny i analizie struktury tego cuda.. wybrałam taniego zwyklaka. Ładne mają w Ikei ale mi nie pasował format na wyspę Blat nie jest szczytem moich marzeń.. ale wyszłam z założenia że za kilka lat zmienię go sobie na marmur a te kilka tysięcy zaoszczędzone przeznaczę.. oj mnóstwo jest rzeczy na które mogę je przeznaczyć. Płytki w górnej łazience to : LUMINA BLANCO MATE a te czarne to Vaccari Diamond ale nie ma dobrych zdj. w necie.. w sumie wszystkie to takie pozorne zwyklaki ale coś miały w sobie że mnie tak urzekły. Te czarne mają fajną fakturę takiej krateczki... ciekawe jak to będzie się sprawdzać w użytkowaniu (co prawda to płytki podłogowe ale daliśmy je na ścianę). Powoli mnie ta wykończeniówka wykańcza. Właśnie wzięłam na "tapetę" kolejne tematy - schody zewn., rozplanowanie garderoby (3szt. brrrrr), szukam grafiki na panel ze szkła w kuchni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 25.05.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 wiesz co, swego czasu jak rozglądalam się za kuchnią to takie szkło i grafiki podziwialam w Swarzędzu "MATMEBLE" maja dużo wzorów do wybrania...mnie osobiści to nie pasuje, ale bardzo mi sie podoba i chyba tanio też nie wychodzi...a schody zewnetrzne i taras planujemy w desce egzotycznej, ale żadnych konkretów jeszcze na ten temat nie znam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 25.05.2011 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 ekipa od tarasu i elewacji drewnianej wchodzi do mnie za 2 tyg. to będę mogła Ci coś więcej powiedzieć. To szkło wcale tak drogo nie wychodzi.. może ja mam niewielki fragment gdzie może się pojawić 1,6m x 0,5m i koszt ze szkła lacobel wychodzi ok. 300zł plus 50zł za grafikę..albo może tak tanio udało mi się znaleźć. Muszę wjechać do tych polecanych przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.05.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Co do odkurzacza i filtra. Odkurzacza nie mam i nie planuję. filtr do wody mam viesmanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 25.05.2011 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Viessmann jaki model i ile kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.05.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Nie wiem jaki model, nie znam się na tym kompletnie, jeszcze go nie mam, tylko na razie zamówiony u dostawcy na przyszłość. Kosztować ma 2.500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 25.05.2011 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Mój instalator proponował mi jakiś za 1800 ale nie wiem też co to za model.. a biorąc pod uwagę moje czarne płytk muszę bezwględnie w to zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.05.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Ja już się zdecydowałam, że biorę. Jednak teraz obserwuję, że wszędzie mnóstwo kamienia z wody mi się osadza, więc liczę, że ten filtr trochę pomoże. Jak będziesz wiedziała to wrzuć jaki masz model, może mój chce ze mnie zedrzeć, to mu od razu powiem do wiwatu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 25.05.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 co do szkla wydaje mi się, że taniusio trafiłaś, chyba że ja coś pomyliłam.a odkurzacz - variovac - firma z kórnika , jak nam pan doradza to jakieś 4 tys. na nasz dom, chyba że taki wypas to do 6 tys wychodzi.muszę poradzić się naszego instalatora co by wybrał...a zmiękczacz tak mam zastawiony dzisiaj, ze nie jestem w stanie odczytać marki jaką deskę na taras wybrałas i gdzie zamawialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 26.05.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 My odkurzacza nie planujemy- cóż nie można mieć wszystkiego;)Co do ziękczacza to a jakiś wceniony na ok. 2000. Ale nie wiem jaka firma i model. Spytam dzisiaj męża i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.05.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Pięknie się robi tak domowo i ogrodowo..Oj jakbym chciała widzieć u siebie kafelki na ścianach. Mam nadzieję, że ten diabelski cermag choć z wymianą płytek nie będzie robił problemu, jakby co to ich postrasz, że kobiecie w ciąży się nie odmawia...A przy okazji pytań kilka:- jaki kładziecie tynk i jaką farbę (rodzaj i firma);- gdzie wyceniałaś schody zewnętrzne? ja chyba zrobię sobie schody z łupka, zakochałam się w nim, obym tylko znalazła w fajnej cenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 26.05.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ale piękny ogród masz trawka i te drzewka Łazienka naprawdę zapowiada się fajnie i te płytki bardzo mi sie podobaja. Czy one maja prostą strukturę? A i co za umywalkę masz w łazience, jest dosyć spora a ja takiej szukam Co do elewacji to ja już zostawiłabym taką, bo u mnie wszystko co białe to mi się podoba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.05.2011 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 kurcze nie pamiętam .. sprawdzę jutro na budowie i dam znać ale tynk chyba mineralny a farba silkatowa (albo silikonowa... gubię się już w tym) mój wykonawca polecał KABE i takiej firmy mamy. Lepiej malować farba niz klasc tynk barwiony bo łatwiej można dokonać jakieś poprawki - u mojej mamy jak robili schody to uszkodzili w kilku miejscach tynk.. niestety miala barwiony i ciezko teraz dorobic. Ten lupek tez piekny ale moj malzonek kreci nosem ze ma nierowna powierzchnie (jakby to on dbal o czystosc w domu) a ja nie mam juz sily przekonywac go do innych mozliwosci bo ostatnio to zastanawiam sie kto z nas jest w ciazy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 26.05.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ado dom robi się po prostu piękny. Nigdy ni epodobał mi się takie nowoczne bryły ale jak patrze na Twój dom to żałuje, że trochę nie poszaleliśmy. WYgląda pięknie. Co do projektanta to mnie nie strasz. Z cermagu już chyba zrezygnowałam, pojadę tam tylko pooglądać a reszta przez neta.Napisz mi jeszcze tylko jakie masz płytki w łazience? Chodzi i o te białe. I odnośnie tego drewna to będą płytki drewnopodobne czy drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.05.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 płytki w łazience to Lumina Blanco Mate - niby zwyklaki ale format mi się podobał... "drewno" będzie robione przez p.Tomka - prawdopobonie ta okleina bambus która też Wam się spodobała:) Przypomniało mi się że miałam odszukać wycenę na tą drewnianą ścianę.. zapomniałam zaraz się poprawię.Nad Cermagiem to nie zastanawiaj się ani chwili:) Na początku marzyły mi się bardziej futurystyczne bryły.. ale ostatecznie wybraliśmy tak "bezpiecznie" bo wydaje mi się że ta bryła przy innej elewacji nabrałaby bardziej południowego charakteru.. ale generalnie jesteśmy zadowoleni z wyboru klimatu.. chociaż nie wierzę że kiedyś tam zamieszkamy.. jakaś dolina mnie bierze.. pewnie hormony:) dobrze że jest na co zwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.05.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Jaka dolina?Jesteście już tak daleko, dziewczyno - domek z zewnątrz biały, w środku glazura się kładzie, trawka i krzaczki rosną, żyć nie umierać.U mnie to dopiero kicha - wszystko rozgrzebane, bałagan na działce, bałagan na budowie, ekipy żadnej nie ma na razie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.05.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 te codzienne niespodziewane problemy, nagłe decyzje.. wykańczają. nie mam już siły.. a tak jest podobno zawsze przy wykończeniowce, tak się pocieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.05.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Myszonik - schody wyceniałam tutaj http://www.granitmar.pl/Kontakt,3785.html nie mam porówniania czy to dużo czy malo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.05.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Łazienka ślicznie się zapowiada:-) Tynk z zewnątrz wygląda na równiutki:)I fajną macie podbitkę! Czy to karton-gips? Czy to robiła firma od ociepleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.05.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Jak na granit to raczej mało...A jaki kolor wyceniałaś?Ja na razie jestem napalona na łupek, zobaczymy czy ktoś go dla mnie zrobi i czy w ogóle on się na schody nadaje, bo tak naprawdę to jeszcze tego nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts