Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

a ten przewijak to trzeba jakoś zabezpieczyć? bo mi się wydaje że on spadnie mi na łóżeczko.. poza tym chyba nie mogę mieć takiego rozwiązania na początku bo ja zamierzam położyć dwójkę do jednego łóżeczka.. bo dwa mi się nie zmieszczą w mieszkaniu(

Ten przewijak ma takie specjalne kołeczki i nie rusza się w ogóle.

Moja znajoma przy dwójce też taki miała. A zdejmujesz go jednym ruchem, jest lekki. Polecam!

Tak samo jak przybornik wieszany na łożeczku. Kilka kieszeni, wkładasz tam pieluszki, chusteczki nawilżane i sudocrem i masz wszystko czego do życia potrzeba

Ja byłam i jestem mamą minimalistką, nie rozdrabniam się, nie przechodzę samej siebie. I tak jest uważam zdrowo. Nie dla mnie te wszystkie oliwki, kremiki przeróżne, grzebyki, szczoteczki itd itp. Dziecko zdrowe, nigdy nie leczone i szczęśliwe. To jest najważniejsze

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja jak już wcześniej pisałam polecam komodę. U mnie to się sprawdza bo w komodzie mam również wszystkie ciuszki i nie musze Młodego zostawiać nawet na chwile - co teraz, jak sie juz sprawnie przekręca jest okropnie ruchliwy, jest bardzo wygodne.

Pod blatem mam wnękę na pieluchy a obok miejsce na pudełko z chusteczkami i kosmetyki. Choć tak jak monsabia ja używam tylko oliwki i niczego innego;)

Przewijania nauczysz się w minutę. Mąż jak wziął pierwszy raz Małego to był przerażony a poszło mu bardzo sprawnie. Nawet pielęgniarka nie musiałą pomagać (przwijał w szpitalu). A mój brat to nawet Młodemu założył pieluszkę przód do tyłu - i też się trzymała i nie przemakała, więc spoko:).

Ja miałam komodę od razu z przewijakiem, ale na nią kupiłam coś takiego

http://4bobas.pl/allegro/zdjecia/przewijaki/miekki_zyrafa_ecru

z lekko podniesionymi bokami. Cały usztywniony.

- i jak dla mnie rewelacyjnie się sprawdza.

Dziecku jest wygodnie, miękko i łatwo utrzymać w czystości, a wiadomo niejeden "wypadek" przy przewijaniu się zdarzy.

Ja ten miękki przewijak przenosiłam na kanapę, na stół bo prawdę mówiąc i przy jednym i przy drugim chłopaku z komody prawie nie korzystałam.

A rzeczywiście takiego 3-4 miesięczniaka to już lepiej na łóżku przewijać bo kręci się we wszystkie strony i przewijak jest za mały ;)

A płytki ze zdjęcia to też Artech Perlato ale 30x60

Ale piękny ogród masz trawka i te drzewka :)

Łazienka naprawdę zapowiada się fajnie i te płytki bardzo mi sie podobaja. Czy one maja prostą strukturę?

A i co za umywalkę masz w łazience, jest dosyć spora a ja takiej szukam ;)

Co do elewacji to ja już zostawiłabym taką, bo u mnie wszystko co białe to mi się podoba;)

Ja ponawiam pytanie o umywalkę w łazience ;):)

Miałam wczoraj wakacje od budowy.. no nie do końca bo rano była wizyta, ale potem był wypad (ostatni pewnie na długi długi czas) do znajomych do leśniczówki.. a tam przedsmak tego co mnie czeka.. sporo znajomych z gromadką dzieci.. niezłe przedszkole.. wszystiei niestety już biegające więc moje będą odstawać od nich

więc przepraszam za milczenie.. już odpowiadam po kolei:

umywalka w łazience będzie - Catalano Sistem Zero o wym. 75x50

umywalka%252520gora.jpg

zdj. elewacji zamieszczę w dzienniku

U mnie też kiepsko z widocznością tego szarego. Chyba rzeczywiście jest delikatny. Tak czy siak itak ładnie wygląda.

Już nie mogę doczekać się aby zobaczyć Twoją kuchnię. U mnie p.Tomek jednak nie będzie robił. Obraził się na nas:jawdrop:, chyba nie jest przyzwyczajony jak klient mówi mu, że gada głupoty i ma poważnie traktować swojego klienta. Oczywiście nie wprost ale takie było przesłanie;). Widocznie ma dużo klientów.

listwy chce proste, 15zł to tanio.. pierwszą wycenę miałam w Poznaniu za ok.30zł:) te znalazlam na allegro : http://allegro.pl/listwy-przypodlogowe-biale-mdf-12x100x2-8-wz-3a-i1618714998.html (ta akurat jest frezowana.. ale ja boję się o kurz który tam się będzie zbierał.. chociaż jest śliczna). Dostałam próbki - wyglądają b.fajnie.

Miałam jeszcze tańszą ofertę - ale mają tylko niskie http://stolarnia24.pl/ - właśnie te 8.. też przysyłaja wzory.

A mnie p.Tomek jakoś w sobotę uspokoił, miałam wrażenie że nad wszystkim panuje.. ufff jestem już spokojniesza.. ale boję sie jak diabli tego co wyjdzie. Nie lubię zamawiać coś czego nie widzę bo nie mam takiej wyobraźni .. mam nadzieję że wszystko wyjdzie dobrze, ale fakt przyznaję.. odnoszę wrażenie że p.Tomek zarobiony chyba jest.. tzn. może rzeczywiscie dobry skoro tyle zleceń ma.. byleby do 25 czerwca...

cieszę się że kolor wyszedł taki jasny (można go tylko dojrzeć przy zestawieniu białej góry- do gzymsu z szarym dołem) bo jak zobaczyłam ten biały to pomyślałam że może lepiej aby został biały.. poza tym elewacja będzie jeszcze raz malowana więc może o ton się przyciemni.. no i wszystko zależy od słońa.. chyba jeszcze muszę poczekać aby zobaczyć efekt końcowy.

U mnie p. Tomek też był w sobotę:)

A cóż takiego mówił ka_em, że nie mogliście się dogadać?

ja mam pomiary zrobione i wstępnie termin montażu umówiony na koniec sierpnia.

A co do efektu to z kuchnią niestety jest tak, że nawet jak zamówisz w wypasionym studio kuchennym to nadal dopóki nie stanie gotowa to właściwie można sobie jedynie wyobrażać efekt.

A cóż takiego mówił ka_em, że nie mogliście się dogadać?

Przyznam szczerze, że do końca właśnie tego nie rozumiem. Pamiętam, że spotkanie nie było za miłe. Ogólnie mieliśmy problem z rozmieszczeniem szafek w rogu kuchni. Nasza projektantka twierdziła, że problem rozwiąże stolarz, który się na tym zna. Dlatego też umówliśmy się z nim na spotkanie. Niestety podczas rozmowy p.Tomek albo nie chciał albo nie umiał rozwiązać tego problemu. Wyglądało to jednak tak, ze powie nam dopiero jak zdecydujemy się na niego - tak w ciemno. Poza tym miał wiele różnych rozwiązań dotyczących kuchni np. wszedzie nam proponował elektryczne otwieranie szafek i szuflad - tylko zapomniał o tym, że nie mamy worka pienędzy. A jak zaczęliśmy dopytywac się o sprawy finansowe to się oburzył, że poruszamy takie kwestie.

Niestety mój mąż jest starym handlowcem i takie zachowanie go wkurzyło, dlatego powiedział, że albo traktuje nas poważnie i rozmawiamy o konkretach albo nie mamy o czym rozmawiać. I tyle.

Jednak p. Tomek bardzo to wziął do siebie i się na nas obraził.

Kurczę dziwne to wszystko.

Ja w ogóle od niego nie słyszałam o elektrycznym otwieraniu szafek czy szuflad, problemy technologiczne też jakoś wszystkie dało się rozwiązać, miałam wręcz wrażenie, że czasem namawia mnie na tańsze sensowniejsze rozwiązania (okleina zamiast forniru).

Cóż, może się nie zgraliście temperamentami:)

A macie na oku zastępstwo?

Kurczę dziwne to wszystko.

(...)

Cóż, może się nie zgraliście temperamentami:)

Czasami się zastanawiam czy może tak nie wyszło z powodu późniejszego braku bezpośredniego kontaktu i załatwienia wszystkiego przez trzecie osoby? Wiesz takie fałszowanie komunikacji. DLa mnie tamta sprawa była taka błaha, że w życiu bym na nią nie zwróciła uwagi.

A porozumiewaliście się przez projektantkę? Bo Ada też tak dyskutowała z nimi obojgiem i w pewnym momencie pojawiły się jakieś zgrzyty. Ja wszystko załatwiałam z p. Tomkiem osobiście i problemu nie miałam:) Ale też fakt, że miałam już skonkretyzowany plan jak co ma wyglądać docelowo, a p. Tomek miał to tylko wymierzyć, ustawić szafki i wycenić.

Mam nadzieję, że jednak ta kuchnia u mnie stanie i będę zadowolona. I trzymam kciuki żeby nowy stolarz się sprawdził.