Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ada - wspaniały!

Ten pomysł na rynny świetny, my mamy tradycyjnie, u was mi się bardzo podoba.

Z dowodem na szarość mnie rozśmieszyłaś :D Bo szare widzę w cokoliku i w miejscu gdzie pada cień w podbitki :D Ale wiesz, mnie się dom podobał bez koloru tak bardzo, że ten delikatny szary wprowadza pewnie na żywo jakiegoś smaczku, ale nie burzy harmonni i czystości domu. Nie no, jest pięknie. Naprawdę to się Wam udało. Zazdroszczę Ci tych fajnych okien

Napiszesz mi na priv ile Was kosztowało (materiał plus robocizna) to drewno na elewacji? Robiła to ekipa od elewacji czy inna?

No i będę następna. Ale podziw jest absolutnie szczery. Gratuluję wykonania elewacji domku. A najbardziej to gratuluję pomysłu na to by wyglądał perfekcyjnie doskonale. Kolory świetnie dobrane, drewno prezentuje się lekko i jest świetnym dodatkiem. Naprawdę podziwiam z :jawdrop: (dobrze, ze w czwartek mam dentystę).

Mikiada, dopiero dzisiaj trafiłam do Twojego dziennika. Bardzo ładny dom zbudowaliście :) Pozwoliłam zapisać sobie numer farby na elewację, bo szukam własnie czegoś co nie jest białe a wygląda prawie jak białe :)

Mam tez pytanie - co to za listwa mdf? Szukam takiej wyzszej i gładkiej i nigdzie nie mogę znaleźć. Gładka jest tylko 7cm, wyższe mają już jakieś złobienia. na Twoim zdjęciu nie widzę złobień, więc jest chyba gładka. Mozesz podac namiar na materiał i miejsce zakupu, bo cena też niczego sobie?

I jeszcze pytanie o te ładne podłużne białe płytki. co to jest?

Jeju dziękuję wszystkim za te "ochy" i "achy" miód na serce... a męża duma rozpiera bo elewacji sam pilnował. Cieszę się że podoba się Wam, nieskromnie powiem.. nam też odetchnęliśmy z ulgą. Oczywiście są już jakieś tam minusy.. ale człowiek uczy się na błędach - ku przestrodze innym podaje - w zw. z wysokim poziomem wód gruntowych "podnieśliśmy" fundamenty i dom jest wyższy ale przy robieniu elewacji.. chyba o tym zapomnieliśmy i cokół jest za niski - musimy podsypać ziemią z przodu i przykryjemy cokół( Do pełni szczęscia potrzebny nam ktoś sprytny do wykonania podjazdów kto dobrze ustawi poziomy tak aby nie przykrywać cokołu.. no ale pocieszam się że byłoby zbyt pięknie. Powoli mamy juz momenty że siadamy sobie w ogródku, patrzymy na dom i mówimy..warto było. Na szczęście (odpukać bo budowa w toku) ekipy oszczędzaly nas i w miarę gładko przeszliśmy przez budowe.. tfu tfu.. jeszcze przechodzimy ale patrzac na elewacje to mozna pomyslec ze koniec. Nie dajcie sie zwieść pozorom..:) w środku budowa w pełni:) ale spieszymy się zeby maluchy mogły przyjść na świat w nowym domku.

Spirea - z radością witam w skromnych progach. Zaraz wpadnę do Ciebie z rewizytą:) Już odpowiadam na pytania. Listwy znalazłam na allegro - poprosiłam Panią o próbkęi wygląda całkiem całkieim .. no i połowa ceny tego co w Poznaniu!

http://allegro.pl/listwy-przypodlogowe-biale-mdf-12x100x2800-wz-3-i1646235095.html

telefon: +48 507-153-870

e-mail: [email protected]

Jeszcze ich nie zamówiłam...muszę pomierzyć ile dokładnie potrzebuję i zamówię tam.

Podłużne białe płytki na ścianie to Porcelanosa Lumina Blanco Mate format 30x90 - białe matowe. W dolnej łazience będą w połysku - Glass Blanco 31,6x90 (dziwny format .. trochę to przeoczyłam ładne ale niestety nie da rady zgrać z podłogą.. muszę to przezyć).

A z kolorem elewacji to jest niezła jazda... coś o tym wiem..ładne 2-3 tyg. mi to zajęło.. przy okazji kupilismy pełno różnych testerów.. wybrałam taki który na probkach był ciut ciemniejszy a na elewacji jest prawie niewidoczny:) ale nie żałuję.. w słońcu rzeczywiscie wygląda na biały, w pochmurny dzień troszkę odcina sie ten dół -musicie mi uwierzyć:) bo monitroy przekłamują.

Monsanbia - kiedyś Ci udowodnię że jest szary:) ale cieszę się że i taki biało-szary też Ci się podoba. Drewno rzeczywiście dodaje klimatu, na szczęście udało nam się znaleźć firmę która nie zdarła z nas skóry i mąż zaakceptował koszt. Firma robi głównie duże inwestycje teraz, rozmawialiśmy z nimi zimą więc chętnie podjęli się tematu ale teraz trochę nie po drodze im było do nas.. ale zrobili.

oto ich strona http://tomarawa.pl/kontakt.php (hmm.. ale średnio przekonuje) widziałam inne ich realizacje które bardziej mnie przekonały. W kwestii ceny .. odszukam i napisze na priva wieczorkiem.

Klaudiuszozo - hello:) zobaczysz jak ten czas leci.. kiedy tez byłam na początku drogi i powiem jedno.. bywa ciężko ale jest też dużo radości, nie wiem co ja będę robić jak skończymy się budować.. chyba zabierzemy się za drugi dom:) tak mi się to spodobało.. a od pogaduszek z Wami to sie uzależniłam. Warto prowadzić dziennik!

Spirea - poproś ich o próbki listwy, mi przysłali taki kawałeczek jak widziałaś na zdjęciu i wygląda ok.. zwłaszcza przy tej cenie.

Mazo - jaki świat jest mały:) to się uśmiałam że w tym samym czasie mieliśmy montowane płyty. Ja ciągle żałuję że byli tak szybcy że nie widziałam "Karpiela Bułecki" ale płyty wyszły pięknie. Zaraz biegnę do Twojego dziennika bo ciekawość mnie zżera.

Klaudiuszozo -wykonane:)

Mikiada piekny dom! ja też marzyłam o podobnej bryle ale plan zagospodarowania nie dopuszczał dachów o tak małym kącie nachylenia :-( jestem teraz na etapie wyboru drzwi i zastanawiałam sie dokładnie nad Twoimi i dziś proszę.....mam je u Ciebie jak na dłoni ;-) Bardzo mi sie podobają .Nie wiedziałam, ze od środka otwór ma stal dookoła ( wydaje mi sie, ze chyba dobrze widze na zdjęciu) Napisz jak sie sprawują? A jaki rodzaj drewna masz na elewacji???

Agi75 - serdecznie witam. Drzwi są super i jak na drewniane w dobrej cenie (pomimo podwyżki o której widziałam u Ciebie) Drewno na elewacji - modrzew syberyjski wybarwiony pod kolor okien - wykonawca przekonał mnie że na nasze warunki klimatyczne to najlepsze drewno no i rozsądnej cenie.. wolę za 5 lat zmienic drewno jak bedzie trzeba niz plakac ze egzotyki mi zszarzały.

Mikiada, jestem tu pierwszy raz, ale mam nadzieję, że nie ostatni.

Bardzo mi się podoba wasz domek i będę wam kibicować w dalszych zmaganiach budowlano-wykończeniowych. Styl waszego domku jest bardzo podobny do naszego. Czekam na z niecierpliwością na zdjęcia wnętrz i kuchni, bo ja też czekam na montaż swojej.

pozdrawiam i gratuluję bliźniaków :D

Ada jeszcze ja przyłaczę sie do zachwytów nad Twoim domkiem-śliczny jest:yes: Drewniana elewacja cudo.

Pod koniec czerwca bede zaczync u siebie ocieplenie domku i mam dylameat jaki wybrac klej.Przeczytałam ze rozniez miałas styropian grafitowy z Austrothermu i były jakies problemy.Mozesz napisac jakiego kleju uzyliscie i jak rozwiazaliscie caly teamt?Nie chce kołkowac elewacji jak rowniez robic na kleju z pistoletu (drozsze i wykonaca nie ma doswiadczenia)

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Życie nabrało teraz takiego tempa że nie nadążam z wpisami.. zaczęłam się obawiać czy przypadkiem nie przegapię oznak porodu:)

Kakusek - dam znać wieczorem w sprawie styropianu bo ja juz się pogubiłam w tych wersjach i muszę dokładnie męża wypytać. Ja przez przypadek:) zakupiłam styropian frezowany, nie dostrzegłam w opisie "fr." - czyt. frezowany i wykonawca miał przez to dużo więcej roboty (pewnie po cichu mnie przeklinali) ale podobno to lepsze rozwiązanie dla inwestora, minusem jest to że zostaje więcej odpadów - nie szalej nie zamawiaj frezowanego. Więcej szczegółów wieczorkiem albo nawet jutro.