Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ada no, no , no.... coraz przyjemniej sie robi u Ciebie :-) kominek tez chce mieć narożny bez szprosu. U Ciebie fajnie całośc sie zapowiada.A powiedz te długie linie pozome na obudowie u góry to wentylacja?

Adusia przypominam sie z pytaniem.I jeszcze jedno...Masz jakieś zdjęcie łączenia drewnianej elewacji w narożnikach? Dawaliście tam jakieś listwy?

Agi75 - przepraszam.. umknęło mi to .. tak te dwa otwory to kratki wentylacyjne.. trochę marudziłam że tak mi centralnie je dali ale twierdzili że tak pasuje, jak zalożyli te kratki to nie wyglądało tak źle..to coś takiego jest

http://kominki.ratur.pl/1276-kratka-wentylacyjna-mila-tunel-120x900-mala.html

tylko białe mam

elewacja drewniana - Pan założył jakieś narożniki bo wytłumaczył że podobno te bez narożników to i tak po jakimś czasie się rozchodzą bo to drewno jest i pracuje... nie wiem, mi też podoba się bez narożników..ale Pan nie zaliczał się do najdroższych ekip więc mu wybaczam:) a narożniki tak źle nie wygląają.

No, zielony bardzo zielony :) A płytkarz rzeczywiście niefajny... trzymam kciuki, żeby Marcin się zgodził i miał czas. A szufelki - my kupowaliśmy w punkcie sprzedaży Beama przy Głogowskiej, kurcze, nie pamiętam ulicy... mieli jeden rodzaj, nie wiem, czy w tych szufelkach jest jakiś wybór?

byłam widziałam.. o rany ten zielony wyszedł fluorescencyjny:) zaoszczędziłabym na oświetleniu.. tylko chłopcy od urodzenia byliby zbyt pobudzeni:) chociaż podobno zielony uspokaja.. ale z pewnością nie w tym wydaniu. Podjechalam do leroy i wybralam cos z tikkurili - zobaczymy co teraz wyjdzie.. za chwile ta jedna sciana bedzie kosztowac majatek.. przy okazji ciagle uswiadamiam sobie jaka jestem Ci wdzieczna Mazo za ten numer szarosci - jest piekna.. i super jest to ze zupelnie inaczej wyglada w zaleznosci od swiatla:)

chyba jedno i drugie... kolor wydaje mi się że odbiega od wybranego.. poza tym te farby są strasznie "wodniste".. obsługa rewelacja ale farby takie sobie:( niestety z Kabe nie mogli mi umieszać zielonego koloru wg skali NCS..

Mazo - pamiętam że jutro Twój mąż wybiera sie na budowę.. poproś go o zdj. tej listwy.. chętnie wpadłabym do Ciebie ale nie wyrabiam sie.. dzień za krótki.. na razie pozostaje mi podziwianie przez net Twoich pięknych wnętrz.

Pewnie macie rację.. że to normalna cena. Mam 3 elementy prawie po 3m, 2 furtki i bramę 4,5m wiec musi kosztować... tylko na końcu wkurzają takie wydatki, bo już człowiek chcialby meble i lampy kupować a tu na takie rzeczy tyle kasy idzie.. o kostce brukowej nie wspomne:( dobrze ze mam na czym siedzieć:) trudno na począku będą stare meble w nowych wnętrzach (buuuu).

W nieruchomościach nastał zastój. .a my liczyliśmy na kasę ze sprzedaży mieszkania na wykończenie domu i zaczynam juz panikować..

Mariomili - póki co to lepiej z zewn. dom wygląda niż wewn.:) ale cieszę się że podoba się. Łazienka górna - czekam na meble do zabudowy.. muszę zadzwonic do stolarza jak to zaplanował bo chyba od kuchni chce rozpocząć.. więc łazienka tak zrobiona na 50%.. dużo jeszcze brakuje - lustra, mebli,armatury.. jeszcze trochę cierpliwości.

Samopoczucie - raz lepiej raz gorzej.. i wtedy z przestrachem myślę.. że to już a mąż na to .. to jeszcze tylko proszę załatw to i tamto:) ale nam się skumuluwało...:) kiedyś będę sie z tego śmiać. Ale ogólnie trzymam się, chociaż brzuch pęcznieje w oczach i wszyscy myślą że zaraz urodzę.. a ja zamierzam jeszcze miesiąc wytrzymać.. trzymajcie kciuki.

Samopoczucie - raz lepiej raz gorzej.. i wtedy z przestrachem myślę.. że to już a mąż na to .. to jeszcze tylko proszę załatw to i tamto:) ale nam się skumuluwało...:) zamierzam jeszcze miesiąc wytrzymać.. trzymajcie kciuki.

Dobrze że mąż nie pamikuje i daje ci kolejne zadania:)

Trzymam kciuki za sprzedarz mieszkania.

Stare meble z czasem sobie wymienisz, ciesz się że juz niedługo zamieszkacie w nowym domu. Ja chciałabym być na Twoim miejscu, tzn jeśli chodzi o przeprowadzke ma się rozumieć;)

To samo mnie gnębi, że będę musiała przenieść do nowego domu stare meble, które mi tam pasują jak pięść do nosa.

I potem sukcesywnie wymieniać nie wiadomo przez ile czasu, bo zaoszczędzić na meble przy dziecku, spłacie kredytu i wydatkach związanych z utrzymaniem domu nie będzie pewnie prosto..