Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

nawet nie zabieram się za oglądanie mebli:) żeby się nie denerwować. Chciałam dzisiaj zamówić sprzęt i też uważałam.. po co wcześniej przecież nie będziemy mrozić pieniędzy a jeszcze trzeba będzie uważać żeby ktoś nie potknął sie o nie na budowie.. wydawało mi się że patrząc po sklepach internetowych wszystko jest.. wysyłają kurierem.. jakie było moje zaskoczenie kiedy dowiedziałam się że tak naprawdę dostępność to dopiero potwierdzają po otrzymaniu zamówienia!!!! i okazuje się że tam gdzie tanio.. to na sprzęty czas oczekiwania wynosi 2 tyg.!!! a w przyszlym tyg. mam montaż kuchni!!!! dzwonilam, pytalam.. potwierdzali ze jest, wyslalam zamowienie po czym dostalam informacje ze czas oczekiwania na niektore sprzety to ok.2 tyg... i tak caly dzien dzwonie od sklepu do sklepu sprawdzajac gdzie co maja... przestroga dla innych - nie dajcie sie zwieźć pozorom dostępności w sklepach internetowych.. robią wszystko żeby złapać klienta

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ado

ja już z balustradami się pospieszyłam, więc nieaktualne.. chociaż zapytaj, jeszcze będę do wnętrz też w przyszłości potrzebować. Kto wie może jest konkurencyjny cenowo.

I daj znać jaką da Wam wycenę za płot.

A co do sprzętów to dzięki za ostrzeżenie, będę wiedziała żeby się wcześniej zająć zamówieniem.

To jak juz wątek chustowo-porodowy to tez cos dorzuce.

Bierz chuste (mam na myslli tkane typu hoppediz), bo nie tylko w bloku sie przydaje ale w domu tez.

Ja z dzieckiem w chuscie gotowalam, bawilam sie w chowanego ze starszakiem, uzywalam jako hamaka, jeździłam do supermarketu i miałam wolne ręce na siaty.

Wiąże się blyskawicznie i wszedzie. Najczesciej uzywane wiązania wiązałam w kilka-kilknascie sekund.

Nosilam tez dwojke- glownei na wakacjach - starszak na plecach w chuscie, mloda w mei-taiu na klatce.

Chusta dla mnie ma ten plus, że ciężar się rokłada równomiernie i 25kg dziecko na plecach to nie był ciężar przez pierwszą godzinę noszenia, później już gorzej.

Tak więc zdarzało się, że łaziliśmy po Wenecji a 4-latek na plecach chrapał w chuście, a młoda u męża na brzuchu.

(Bo kto próbował po Wenecji spacerować z wózkiem, ten wie jaka to "przyjemność")

A w ogóle to dzień dobry, bo ja tu chyba pierwszy raz :)

Edytowane przez sheenaz

Hej Ada...wiesz, mimo, ze mamy inne domki to jednak wiele wspólnego :-) Planuje takie same drzwi wejściowe tylko bez naświetla, okładzinę drewniana na elewacji, podobne ogrodzenie i też czarną farbę w łazience. Nie wiem jakiej firmy będe kupować farbę ale na pewno do łazienki musi być coś ekstra, ze względu na wilgoć. Mozesz mi napisać jaki kolor drzwi wybrałaś i jaką masz bramę garażowa? Ja właśnie "wstawiłam" Krispola winchester i cos nie bardzo sie otwiera.Fachmani stwierdzili, ze jak dojdą wylewki i płytki to ją wyregulują ale ja już w nic nie wierzę a na pewno w zapewnienia fachowców :-(

Mikiada, bardzo fajne ogrodzenie. Ja na swoje miałam wycenę 20k (25m w tym brama ok. 5m).

Oświetlenie w Leroy Merlin nie jest takie złe. Bylam ostatnio i trafiłam na całkiem fajne lampy za sensowne pieniądze. Podaruję więc sobie raczej designerskie modele typu Tolomeo czy Jielde.

Ja od początku wiedziałam, że po lampy trafię do leroya.. jeśli w ogóle będzie mnie jeszcze stać na lampy jak przyjdzie na nie czas. W leroy jest wiele fajnych lamp (fakt czasem nawet zerżniętych ze znanych modeli), w cenach, które nie zwalają z nóg. Tysięcy na lampy to chyba nigdy mieć nie będę..

Ada, łózko super wybrałaś!!! ale juz nie moge się doczekac fotek schodów itd...

dobrze, że piszesz o tym dolnym wykończeniu kominka - bo teraz mam nad czym mysleć do poniedzialku - umówiona jestem na obudowę. i w końcu wybrałam te tańszą ofertę, cena za obudowe nieco ponad 4 tys w płycie krzemieniowo - jakiejś tam, z trawertynem, co do jakości wykonania to się okaże, ale oferta o 2 tys tańsza od innych... ach, zobaczymy

Papisia - kiedy Ty planujesz przeprowadzkę.. kilka dni temu przeglądałam Twoje zdj... przecież Ty już tam mieszkać możesz!

Z tym kominkiem to nie wiem jak to jest.. u nas płytki zostały położone po wykonaniu obudowy.. która niestety była poprawiana i jak poprawili obudowę.. to zrobiła się ta szczelina.. tak więc może to nie jest regułą że trzeba dół wykańczać, chociaż płytkarz mi mówił że przy myciu podłogi będę mieć brudną ścianę w tym miejscu.. więc może jednak jakoś trzeba to wykończyć na dole... w necie są różne rozwiązania.. sama nie wiem co wybiorę.. najgorsze są takie właśnie duperele..

Zapytaj swojego fachowca może cos doradzi, dobrze że wybrałaś tańszą ofertę..

ja jestem chyba dużo przed Wami a mam nadzieje że za m-c się przeprowadzimy:) ale chyba jestem zbyt wielką optymistką:) trochę sprzedaż mieszkania nas hamuje...

pomysł z cegłą fajny, tym bardziej że będzie Wam pasować.. ale czy nie będzie za dużo wystawać? nie wiem jak chcesz.. ja marzyłabym o tym aby to z czego będzie dół kominka było zlicowane z górną płytą obudowy.. ale u mnie już tak sie nie uda, chyba że zamierzacie tak podmurować właśnie..

hmmm, powiedziałabym ze na podobnym etapie jesteśmy

ja chciałabym się wprowadzić jak juz wszystko będzie na cacy - czyli wjada wszystkie meble itd, nie spieszy mi się, a wiem, że jak coś zostanie nie wykończone to jak się już mieszka trudno do tego wrócić.

zagapilismy się z drzwiami troche, ale koło połowy lipca powinny juz być

cegla na dole bedzie zlicowana z góra , a poza tym u mnie bedzie jeszcze półka z trawertynu w koło, więc nie bedzie tej cegły tak bardzo widac

my podłogi mamy skończone, uffff, zostały listwy, ale to po koncowym malowaniu i montazu drzwi.

spacer mnie samej z IV piętra by mnie motywował....:D:D:D (kłania sie totalny brak kondycji:bash:)

najbardziej ociągaja nam się z łazienkami (ale tak to jest ze znajomymi :( ) no nic, moze w końcu się zmobilizuja.

Anula - niestety aż tak blisko do siebie nie mamy... Poznań.. tak myślałam że Twój dom to standardy warszawskie, wrocławskie.. bo tam architektura jest na wyższym poziomie i ludzie dużo bardziej odważni:) Rzeczywiście (odpukać) trafiałam w większości na dobrych fachowców i chętnie bym ich poleciła ale są z okolic Poznania.. chociaż w dzisiejszych czasach... w środe przyjeżdża do mnie Pan od posadzki żywicznej w garażu.. z Łodzi. Pytaj kogo potrzebujesz a może ekipy będą zainteresowane pracą w okolicach W-wy. Powodzenia w budowaniu - nie zrażaj się drobnymi problemami które zdarzają sie na każej budowie i ciesz się.. bo to naprawde daje też dużo radości:)

Ada

tylko żebyśmy na zdjęcia tych wszystkich cudów znów z tydzień nie czekali:) Bo ja bardzo pragnę to wszystko zobaczyć, u mnie nadal prace mało podniecające dla oglądającego inwestora, panowie walczą ze stelażami i karton - gipsem na poddaszu.

Co do dołu kominka to też się nad tym zastanawiałam i na razie nie wymyśliłam nic lepszego jak listwa przypodłogowa, drewniana tak jak w całej reszcie pomieszczenia. Cokoliki z płytek budzą moją odrazę, innych pomysłów nie było.

Ciekawa jestem jak to ostatecznie wyjdzie, przymierzę tę listwę przed montażem czy w ogóle w tym miejscu gra, ale mam nadzieję, że będzie ok.

No chyba, że ktoś coś fajnego zamiast w międzyczasie wymyśli:)

Ado do nas też wczoraj dotarł wózek i został złożony:) Normalnie zaczynam się bać jak wiele przypadkowo mamy wspólnego.

Gdzie są jakieś zdjęcia papisi? Czy papisia ma dziennik a ja o tym nie wiem?