Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dotarłam do zdjęć papisi i parę znajomych rzeczy rzuciło się w oczy:)

Papisiu drzwi od urzędowskiego i płytki vivida? Te mamy coś wspólnego.

Ale do rzeczy - faktycznie dużo już macie zrobione, szczególnie z zewnątrz już prawie na tip top, elewacja, płoty i kostka się robi.

Jaką cegłę macie we wnętrzu (jakiej firmy i całą cegłę czy cięte płytki?)?

A vividę masz już ułożoną? Bo jeśli tak to poproszę bardzo o jakieś zdjęcia poglądowe całego pomieszczenia z ułożoną vividą.

zdj. płytek było zrobione na mokro.. :) ale po parownicy efekt jest naprawdę super...początkowo byłam załamana bo po czyszczeniu mopem ciągle zostawały smugi i już się obawiałam o ich użytkowanie ale wystarczyło raz potraktować ją parownicą - zero smug, płytki cudo.. w domu wcześniej wypróbowałam na fugach (straszny to był widok patrzeć jaki syf wychodzi z fug.. a myję podłogi co 2-3 dzień). Zakupiłam ją na w necie - najtaniej znalazłam w sklepie o wdzięcznej nazwie Chytrus:) wszystkim którzy lubią porządek ale osiągnięty najmniejszym wysiłkiem zdecydowaniem polecam.. kosztowała chyba ok. 380zł z wysyłką.

Dzisiaj jednak na chłodno oceniłam nasze możliwości finansowe, czasowe... i odpuściłam akcję przeprowadzkę w ciągu m-ca. Wbrew pozorom jest tyle jeszcze szczegółów do ogarnięcia, człowiek za bardzo daje się zwieść pozorom jak pojawi się jakiś element domowy.. nic na siłę.. teraz muszę zabrać sie za szykowanie gniazdka dla Leo i Wini

Ado do nas też wczoraj dotarł wózek i został złożony:) Normalnie zaczynam się bać jak wiele przypadkowo mamy wspólnego.

ale numer:) to naprawdę nie wygląda na przypadek:) jak Twoje przygotowania? Ja ciągle czekam na łóżeczko.. zamówiłam przez net, najpierw długo czekałam, potem uszkodziło sie w transporcie, teraz firma zmienia kuriera i prosiła o cierpliwość.. a ja się już niepokoję... wczoraj do mnie dotarło że mogę za 3 tyg. urodzić (takie są statystyki z bliźniakami), we wtorek idę do lekarza mam nadzieję że nie zauważy żadnych objawów nadchodzącego porodu bo my jeszcze nie gotowi.

U mnie chyba najważniejsze rzeczy dla młodej zabezpieczone... wózek i fotelik są, łóżeczko też, ciuszków trochę mam, muszę jeszcze kupić pieluchy, kosmetyki i rzeczy dla siebie do porodu. Poza tym mam załadowane szafki jakimiś drobiazgami, których nawet nie pomyślałabym, że tyle się zbierze...

Trzymam kciuki żeby bliźniaki wytrzymały jak najdłużej, tak chociaż do II połowy lipca, niech sobie chłopaki podrosną.

Parownicę polecam - zwłaszcza tym którzy mają ciemne płytki i obawiają się o smugi szmatek, dzisiaj tego doświadczyłam i bez sensu marnowałam resztki sił na mycie mopem.. a mąż w tym samym czasie uruchomił parownicę i zawstydził mnie. Wcześniej myłam nią płytki w mieszkaniu i pierwsze wrażenie miałam.. no to sobie mopa za 400zł zakupiłam, ale najwyraźniej płytki są czyste.. dopiero spektakularny efekt pojawił się kiedy założyłam małą końcówkę i umyłam fugi... feeee.. zaoszczędzę Wam opisu.. za to fugi odzyskały dawno nie widziany kolor:).. trochę wymaga to cierpliwości.. ale co tam stoi się z rurką i tyle.. ten model który ja mam niestety nie ma opcji zbierania wody, więc trzeba przetrzeć jeszcze mopem na sucho.. jest wersja odkurzacza ktory to robi ale kosztowal ok.2 tys.

Na allegro widziałam jakąś koncówkę do mycia okien do tej parownicy, zakupię, sprawdzę i zdam Wam relację.

Ada jestes kolejna osoba ktora zachwala odkurzacz parowy zwłaszcza przy czyszczeniu gresu.Mam nadzieje ze rowniez bede zadowolona ;) Schody rewelka zreszta cała klatka schodowa bardzo mi sie podoba .Miałam kiedys zapisana nazwe firmy ktora wykonuje te okladziny z plyt betonowych ale niestety nie moge teraz znalezc .Mozesz podac do nich namiar i jak cenowo wychodza te plyty?

Mam nadzieje ze jeszzce troszke pochodzisz w trojpaku (chociaz zdaje sobioe sprawe jak Ci teraz ciezko) i chlopaki pozwola mamie spokojnie dopilnowac reszty wykonczeniowki :)

Lidszu - prawie na tym samym etapie jesteśmy:) .. Ty już troszkę dalej widzę. Pobiegłam zobaczyć w Twoim dzienniku - ach zazdroszczę Ci tego spocznika, u mnie niestety nie dało rady a wiem że takie są dużo wygodniejsze. Zauważyłam też że masz listwę przy scianie.. właśnie się wahałam, pan schodziarz namawiał mnie a ja nie wiem dlaczego powiedziałam że nie chce.. dzisiaj przy myciu schodów pomyślałam że chyba muszę o czymś pomyśleć.. bo lepiej myć listwę niż ściany:)

Ja jestem jeszcze na etapie wyboru wykonawcy - czy możesz polecić swojego?
Aga - spokojnie mogę polecić fachowca od schodów - namiar mam od naszego parkeciarza p.Bieńka - p. Jacek tel. 697 072 344 - stolarz z krwi i kości, który "zęby zjadł na schodach" lub bardziej jak w jego wypadku słuch stracił przy piłach - praca wykonana solidnie i za rozsądną cenę. Pan Jacek był bardzo zaangażowany w poszukiwanie taniego i dobrego surowca i dzięki niemu zaoszczędziliśmy trochę.

Ada jestes kolejna osoba ktora zachwala odkurzacz parowy zwłaszcza przy czyszczeniu gresu.Mam nadzieje ze rowniez bede zadowolona ;) Schody rewelka zreszta cała klatka schodowa bardzo mi sie podoba .Miałam kiedys zapisana nazwe firmy ktora wykonuje te okladziny z plyt betonowych ale niestety nie moge teraz znalezc .Mozesz podac do nich namiar i jak cenowo wychodza te plyty?

Mam nadzieje ze jeszzce troszke pochodzisz w trojpaku (chociaz zdaje sobioe sprawe jak Ci teraz ciezko) i chlopaki pozwola mamie spokojnie dopilnowac reszty wykonczeniowki :)

Kakusek mam nadzieję że nie będziesz zawiedziona parownicą - ja lubię mieć poczucie dobrze wydanych pieniędzy i teraz do takich wydatków spokojnie mogę zaliczyć parownicę. Płyty betonowe robiła firma Contractors http://www.contractors.info.pl/ - polecam!! miło, szybko i efektownie:) koszt za m2 ok.300zł ale zależy od formatu, impregnacji.

Żeby na spokojnie dopilnować wykończeniówki musiałabym pewnie przenosić ciąże jakieś dwa miesiące:) ale takie cuda się nie zdarzają.. niestety mszczą sie teraz dwa poślizgi które mieliśmy.. ale nic nie dzieje się bez przyczyny tak sobie tłumaczę.. i z jakiś względów musi tak być, ale im dłużej maluchy posiedzą w brzuszku tym lepiej. Pewnie przyjdzie mi przechodzić przez przeprowadzkę jak maluchy będą mieć ok. 1 m-ca ale jakoś damy radę.. uwielbiam wyraz jakoś::)

Lidszu - prawie na tym samym etapie jesteśmy:) .. Ty już troszkę dalej widzę. Pobiegłam zobaczyć w Twoim dzienniku - ach zazdroszczę Ci tego spocznika, u mnie niestety nie dało rady a wiem że takie są dużo wygodniejsze. Zauważyłam też że masz listwę przy scianie.. właśnie się wahałam, pan schodziarz namawiał mnie a ja nie wiem dlaczego powiedziałam że nie chce.. dzisiaj przy myciu schodów pomyślałam że chyba muszę o czymś pomyśleć.. bo lepiej myć listwę niż ściany:)

Ja chciałam listwę przy ścianie na schodach, bo niestety bez listwy ściana się będzie bardzo brudzić podczas mycia schodów. Chciałam tego uniknąć, chociaż takie listwy nie za bardzo mi się podobają. Jednak praktyczność wzięła górę nad wyglądem.

Rzeczywiście jesteśmy na podobnym etapie. Ty masz zrobione niektóre rzeczy, których ja jeszcze nie mam i na odwrót ;)