Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

Monsanbia - BARDZO dziękuję za propozycję, z wielką chęcią z niej skorzystam tym bardziej że jestem na etapie dokonywania trudnych wyborów.. bateria czy baza do fotelika... napiszę na priva.. domyślam się że skoro chcesz wypożyczyć a nie sprzedać to planujesz powiększenie rodzinki:) trzymam kciuki

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ada, na razie trzymam te wszystkie rzeczy, a co będzie nie wiem. Przeprowadźmy się, uspokójmy nerwy. Z resztą, Lili ma 2 lata a mnie się wydaje że 3 miesiące temu ją rodziłam, że za wcześnie jeszcze, jest jeszcza taka słodka malutka :yes: A przecież poród lekki, dziecko od początku aniołek, w zasadzie nie wymaga większego zainteresowania ... nie wiem skąd to moje podejście. Chociaż na widok maleństwa rozpływam się natychmiast :)

Schody wyszły wam świetnie. Napisz prosze co to za drewno.

Mamy bardzo podobne kształtem i uciebie moge zobaczyć jak będą wygladały już obłożone drewnem.

Z tą parownicą to świetny pomysł. Ja będę miała raczej wszędzie jasne płytki ale jak tak się sprawdza to i tak pomyślę nad sprawieniem sobie takiego sprzecika.

do okien jeszcze nie testowałam i muszę dokupić coś takiego http://allegro.pl/karcher-dysza-do-mycia-okien-parownica-sc-1020-i1644183522.html

podłóg nie trzeba wycierać.. jest taka końcówka ze ściereczką z mikrofibry, ale pozostają mokre, jak chcesz mieć suche to można mopem przelecieć. W obecnym mieszkaniu wąską końcówką wyczyściłam fugi i wtedy trzeba było mopem zebrać wylatujący brud - efekt był spektakularny i trochę przerażający jak pomyślalałam sobie co miałam na tych fugach.. jak będziesz czyścić fugi w nowym domu to nie zauważysz różnicy. U mnie super sprawdziło się na ciemnych płytkach na których po n..tym myciu zostawały szare smugi.. a po parownicy płytki jak nówka sztuka prosto z wystawki sklepu (chociaż tam tak czysto nie mają)

wlewasz tylko 1l wody czekasz jak osiągnie wysoką temp. i z pasją oddajesz się czyszczeniu podłóg.. zero chemii, super środków, super ściereczek...dla mnie bomba:) obym nie przechwaliła..jedyny minus że jak się woda skończy trzeba sobie zrobić przerwę w pracy, iść na kawkę.. odczekać jak maszyna ostygnie trochę wlać wodę i poczekać jak się zagotuje..ale przy takim myciu podłóg na pewno nie zmęczysz się i efekt będzie super...chociaż przyznaje jestem trochę taka gadżeciara:)

Hej mamuśko ;)

Ty już daj sobie na luz z tym sprzątaniem i odpocznij, ja się zastanawiam skąd u Ciebie tyle poweru?:)

Produkt do sprzątania bardzo ciekawy i muszę sie w to zagłębić bardziej, bo ja też lubie takie rzeczy.

Schody co tu dużo gadać super, jeszcze lepiej jak na wizualizacjach, jak byś mogła zrobić zdjęcie z bliska i z boku plisss;) Kolorek fajny, jaśniutki. Skąd jest twój pan od schodów i jak bym mogła poprosić o cenę na priv ;)

... i jak ty masz odpoczywać, jak my ci spokoju nie dajemy :)

inaczej.. co ja bym bez Was zrobiła.. uzależniłam się już od tych pogaduszek:) chyba karmiąc maluchy będę jedną ręką też pisać

a z siłami to tak w kratkę jest.. wczoraj mnie nosiło a dzisiaj mam strasznego lenia, miałam baterię kuchenną znaleźć i nawet tego mi się nie chce.. nie potrafię się zmobilizować.. ale może jutro będzie lepiej... coraz częściej jednak czuję że coś tam się dzieje.. zobaczymy co powie mi lekarz...

Z wizualizacja zawsze tak jest.. że jak dochodzi do realizacji to nerwowo gryzę pazury czy wykonawca aby na pewno dobrze zrozumiał co ma zrobić... tutaj Pan spisał się na medal chociaż do ostatniej chwili miałam spore wątpliwości czy na pewno dobrze mnie rozumie. Cieszę się że schody się podobają.. dużo radości dają te już bardzo domowe ciepłe elementy. Dokładne zdj. schodów zrobię pojutrze zaraz napiszę też jaki był koszt.

jutro przywiozą kuchnię...montaż pewnie rozpocznie się od środy. Dzisiaj wjechał na budowę zlew, młynek, jutro większość agd.. brakuje tylko lodówki która niestety jest niedostępna i muszę czekać:(

no i holipa bateria kuchenna - nie mam na nią pomysłu.. ta którą chcę jest za droga ok. 650zł.. może kupię tanią tymczasowo..zakończy się tym że wjadę do marketu i kupię co będzie:)

Dziewczyny sa tez parownice firmy Ariete i z tego co pamietam tez byly polecane na forum.Sama nie wiem ktora wybrac .Na plus dla Ariete przemawai fakt ze maja w zestawie od razu wszystkie koncowki zas Karcher jest chyba bardziej znana i sprawdzona firma http://www.megamedia.pl/urzadzenia-do-czyszczenia-para-z

te kosze na segregacje są b. małe i jak widziałam u moich znajomych to rzadko kto je używa do celów kt. zostały przeznaczone, ja zamierzam ustawić w spiżarni jakieś kosze na pet / szklo / papier - sa takie torby w ikei, a mlynek juz mam kupiony właśnie dzisiaj dotarł franke - wkurzają mnie te wszystkie odpadki od warzyw, resztki z talerza.. tak sobie myślę że to musi być cudowne uczucie włączyć guziczeki patrzeć jak to znika.. a nie wyciągać sitko które wyrzucać trzeba do kosza na śmieci.. już kilka razy zdarzyło mi się wysypać zawartość tego sitka obok kosza...

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60180135

ustawię to w spiżarni albo w garażu

Ja z kolei bez podręcznej segregacji sobie nie wyobrażam. Mam i każdy papierek najmniejszy wrzucam do papierów a każdą folijkę do tworzyw sztucznych itd Chyba bym nie mogła ze wszystkim biegać do innego pomieszczenia ...

Ale też bardzo chciałam młynek. Z powodów o których piszesz. Nie można tego pogodzić (w jednej szafce) a nie chciałam przeznaczać osobnej szafki na segregację i osobnej na młynek :( Trochę do tyłka to jest :(

Przekonał mnie jedynie aspekt ekologiczny. W krajach cywilizowanych młynki zaczynają być zakazane. Trudno, będę wyrzucać te resztki, robiłam to do tej pory, będę się męczyć dalej. Tyle że mniejszym nakładem energii (nie będę się schylać i wchodzić do kosza)

Edytowane przez monsanbia

Monsanbia, ja też zrezygnowałam z młynka. Główny powód to własnie brak miejsca pod zlewem. Młynek zajmuje co najmniej 30cm i kosz już się nie zmieści. Do tego wskazane jest mieć wówczas co najmniej 1 1/2 komorowy zlew, bo tam gdzie młynek nie mozna wylać nic gorącego. Mamy dość "zwartą" kuchnię i chcę mieć zlew jednokomorowy. Do tego jeszcze u nas jest szambo. Stawiam więc na segregację.