Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pisz mi szybko dziewczyno z czego masz blat - jest zupełnie biały?

I kontakt do wykonawcy kuchni proszę, proszę (drogi?)

Anula05 zmyliła Cię pewnie ta biała krawędź blatu.. blat jest grafitowy z laminatu (po taniości) wybrałam to co oferował stolarz.. chociaż ładniejsze widziałam w Ikei - wyglądały jak rausolid ale mi szer. nie pasowała na wyspę i musiałam zrezygnować z tego wariantu.. ale polecam sprawdzić blaty w Ikei naprawdę fajne kolory.

Tak jak Myszonik napisała wykonawca jest spod Poznania.. ale jak chcesz to podam Ci namiary na priva.. może odległość nie będzie dla niego straszna, chociaż na brak klientów tutaj nie narzeka.

kuchnia wyszła świetnie, blat też, on jest niebieski?

Co do zalinkowanej strony, zastanawia mnie jak to jest z tym inspiracjami w kontekście praw autorskich. To kolejna firma, która inspiruje się znanymi projektami, a faktycznie wygląd jest niemal identyczny z oryginałem. Ostatnio mijałam auto Customform (też inspiracje), z naklejką Innocent Inspiration :)

tak cichutko się upominam:bye:

oldzia - przepraszam umknęło mi to jakoś... my nie mamy zautomatyzowanego systemu nawdaniania.. sa "grzybki" które podnosza się jak odkręci się wodę - zaleta taka że nie trzeba stać z wężem, ale sam się ogródek nie podleje:)

Materiał do systemu - węże i zraszacze ok.1000zł

Robocizna łącznie z minikoparkę która kopała doły pod nawadnianie i system drenażowy do deszczówki ok. 1000zł

Ogród ma powierzchnię ok. 600m

W materiale do nawadniania trawnika sa przygotowane wyjscia i filtry pod linię kropelkującą (sam filtr ok.160zł)- nie mam pojęcia o co chodzi mąż dyktował mi odpowiedź.

Firma która to robiła - p.Artur tel. 792002644

Ada kuchnia wyszła extra! Skończyli już ją montować? Mam nadzieję że jestes zadowolona z efektu.

Jak samopoczucie?

Dziękuję, w weekend było kiepsko.. już się przestraszyłam że nadszedł ten moment.. ale dzisiaj jest ok.. mam nadzieję że jeszcze trochę pochodzę z brzuszkiem:)

Kuchni nie mogą dokończyć bo nie ma parkietu który jest obok w jadalni, a część mebli stoi w jadalni no i nie chcą montować sprzętu żeby nie zapylił się podczas cyklinowania. A dzisiaj parkieciarz brutalnie pozbawił wszelkich złudzeń na szybką przeprowadzkę.... biorąc pod uwagę montaż, cyklinowanie, lakierowanie... to jakiś miesiąc zleci:( wiec dopiero za miesiac będę mogła pokazać finalną kuchnię.

Ada dzięki:) no to mnie zaskoczyłaś - nie wiedziałam, że można w ten sposób to rozwiązać (świetny pomysł). Mi w sumie takie rozwiązanie również by wystarczyło - nie musiałabym stać z wężem w ręku i podlewać a trochę tego mam, bo działka trochę ponad 3000m.

Telefon zapisałam - ciekawa jestem w jakim rejonie działają?

Oldzia - pewnie w okolicach Poznania ale jaki mają zasięg to nie mam pojęcia.

Myszonik - chyba jeszcze masz czas żeby mała się ustawiła tak jak chce.. ja z kolei chcę mieć cesarkę, jakoś przy dwójce to nie wyobrażam sobie porodu SN. Tak się jakoś przyzwyczaiłam do tego brzuszka i chociaż sapię i jęczę że ciężko.. to jak w weekend uświadomiłam sobie że może to już.. to byłam strasznie przerażona. Chyba jeszcze nie jestem gotowa.. ale czy na to można sie przygotować.

No ja też mam nadzieję, że młoda jeszcze fiknie, dlatego mnie tak skrajnie ta lekarka wkurzyła, bo tak dzisiaj od rzeczy gadała jakby miała mnie zamiar już lada chwila kroić, a ja też jeszcze nie jestem gotowa.. brzucho ciąży, ale chciałabym go jeszcze z miesiąc ponosić.

Przy dwójce to nie dziwię się decyzji o cesarce - to na pewno bezpieczniejsze dla maluchów i Ciebie.

Ja myślę, że my chyba jednak musimy przypadkiem jednego dnia urodzić, więc niech się Twoje maluchy na świat nie spieszą:)

A terminem przeprowadzki w ogóle się nie stresuj. Spokojnie urodzisz, przez pierwszy okres będziesz miała do pomocy w znoszeniu maluchów z pięter małżonka (pewnie ma jakiś urlop zaplanowany?) a potem jak dzieciaki trochę odrosną po pierwszym szoku zawitania na ten świat będzie akurat czas na przeprowadzkę i jeszcze zdążą poleżakować na tarasie nowego domku przed jesienią :)

Witam po weekendzie. Ale u Ciebie było pracowicie!

Gratuluję kuchni- śliczności :) Już sobie wyobrażam jak będzie wyglądała po "dopieszczeniu".

Cieszę się, że wszystkie Ciężarówki w całości :D My zaliczyliśmy weekend w Kotlinie Kłodzkiej- ponad 300 km od Łodzi :D Trochę bałam się, ze urodzę w górach, ale znajoma obiecała, ze wtedy Hanka ma dożywotnio kwatery gratis :D

Szkoda, że przeprowadzka się przeciąga, ale może tak miało być. Wiesz ile jeszcze kurzu i brudu będzie przez jakiś czas wyłazić?

Hej!

Witam się z Gdańska. Widzę że kuchnia już prawie stoi. Super.

Szkoda trochę że przeprowadzka się przeciągnie, ale nie ma tego złego. Dopieścicie domek, zapniecie na ostatni guzik. Będzie dobrze.

Jeśli chodzi o "Twoją" bazę, to mnie jest osobiście wsio ryba. Od piątku jestem w Wawie i mogę ją wysłać, mogę komuś przekazać. Wszystko jest do dogadania :)

Pozdrowienia znad morza