Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

Hej,

Moja bestia w zeszłym tygodniu przekroczyła ponoć 2,5 kg więc i tym razem nie mam co liczyć na maleństwo (Janek miał 4070g)... A myślałam, ze jeśli dziewczynka, to wiadomo- kruszynka...

teraz dzieci rodza sie ze sluszna waga.. moja kolezanka 2 tyg. temu urodzila dziewczynke 3,9kg i wyglada jak 2-3 mies. dziecko a nie noworodek:) ja bym chciala zeby moje podrosly jeszcze tak do 3kg.. pod warunkiem ze zrobia mi cesarke:)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A chodziłyście do szkoły rodzenia? Bo ja się tam totalnie pozbyłam lęku przed porodem SN. Serio, serio. A uważam, że nastawienie daje bardzo dużo.

Fakt, że mogłam zwiedzić porodówkę, sprawdzić gdzie są salki porodowe, którędy do łazienki- na mnie podziałał bardzo uspokajająco, bo ja lubię mieć wszystko pod kontrolą. Wiadomo z porodem się nie da do końca wszystkiego przewidzieć, ale ja swój pierwszy wspominam naprawdę nieźle. Oczywiście głównie dzięki życzliwości personelu. Ale także wiedzy. No i chyba intuicji. Trzeba sobie zaufać, wiemy jak rodzić i wychowywać, tak już to natura wymyśliła :)

witam się po urlopie :D

widzę, że przygotowania do porodu się po woli zbliżają :)

ja swoje obydwie córki urodziłam SN, a wcale małe nie były: 3850 i 4000 g - dodam, że porody trwały po 15 min. bez nacinania i pęknięcia, zero szwów. Już godzinę po porodzie mogłam normalnie siedzieć. Każdemu takich porodów życzę.

ale się u mnie ciążowo zrobiło:) dziękuję wszystkim za wsparcie.. na razie pozbierałam się i mam nadzieję że szybko nie wrócę do szpitala ale już wiem że pokoik maluchom przygotuje w mieszkaniu.

Stolarz od kuchni przedstawił wycenę na ścianę drewnopodobną w kuchni i mąż chce z niej zrezygnować a ja bronię jej jak niepodległości.. zawsze żałujemy tego na czym zaoszczędziliśmy... muszę tylko sprawdzić czy da radę to zrobić taniej czy przeczekać z betonową ścianą czekając na przypływ kasy. CZy ktoś z Was może wie jak osiągnąć taki efekt najtańszym kosztem:)

kuchnia.%252520jadalnia.jpg

za tą ściankę plus drzwi wyszła cena ponad 4 tys..:(

wymyśliłam zamontowanie paneli podłogowych... znalazłam cos takiego http://www.e-mieszkanie.pl/a/6218,panele-podlogowe-na-scianie

system aluminiowych listew do ich łączenia, wg stolarza m2 płyty na tą ścianę to koszt ok. 300zł a panele.. mogę kupić za 80zł:) plus te listwy... czy ktoś widział może gdzieś ten system?

Spytaj w tej firmie: witex Nie wiem jak w Polsce, ale niemiecka firma ma systemy naścienne z listwami aluminiowymi.

I znalazłam jeszcze to: Firma Classen opracowała specjalny system Gekko do monażu paneli laminowanych na ścianie. Tu: gekko

Wejdż na kalkulator i tam wpisując po kolei wszystkie dane - wychodzi lista wszystkich potrzebnych akcesoriów. Łatwo i szybko ;)

Edytowane przez atika

Nie wiem jak to się stało, że jestem tu pierwszy raz Aduś, skoro dziennik Twój na bieżąco oglądam :) Widzę, że tutaj mnóstwo ciężarówek jest, ja od 1,5 tyg. już nie należę do Waszego grona, moje szczęście jest już ze mną :) Wszystkim ciężarówkom życzę szybkiego i lekkiego porodu :)

Bardzo mi się spodobał zlewozmywak, któy kupiłaś, nie wiem czy nie spapuguję :) Jaki kolor zamówiłaś i jak się prezentuje w rzeczywistości?

ups... zapomniałam

Zlewozmywak to Blanco Metra 6 S

tutaj kupiłam http://www.mizar.pl/Blanco/26496

kolor antracyt

ktoś kiedyś w salonie zachwalał mi Blanco... i tak mi zostało:) nad innymi się nawet nie zastanawiałam

Podziwiam jak Ty dajesz radę z maluchami i znajdujesz jeszcze czas na pogaduchy:) muszę się uczyć od Ciebie organizacji.