mikiada 01.07.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Hej, Moja bestia w zeszłym tygodniu przekroczyła ponoć 2,5 kg więc i tym razem nie mam co liczyć na maleństwo (Janek miał 4070g)... A myślałam, ze jeśli dziewczynka, to wiadomo- kruszynka... teraz dzieci rodza sie ze sluszna waga.. moja kolezanka 2 tyg. temu urodzila dziewczynke 3,9kg i wyglada jak 2-3 mies. dziecko a nie noworodek:) ja bym chciala zeby moje podrosly jeszcze tak do 3kg.. pod warunkiem ze zrobia mi cesarke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Moja znajoma, drobniutka malutka dziewczyna (46kg) urodziła SN dwie dziewczynki po 2900 (z haczykiem) Nie wiem jak ona to zrobiła, ale dała radę To pocieszenie czy straszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 01.07.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Pocieszenie:) nie wiem jak ona dokonała tego wyczynu.. bo ja już panikuję i jakos porod SN przeraża mnie...ale co tam .. co ma być to będzie, nie martwię się na zapas, nie ja pierwsza nie ostatnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Będzie dobrze, będzie dobrze... Ja stosuję, z powodzeniem na razie, metodę wyparcia ze świadomości konieczności urodzenia dziecięcia i zaklinania rzeczywistości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 01.07.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ja dotychczas też ją stosowałam.. ale w szpitalu mnie brutalnie uświadomili że to już za chwilkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 No ja niby liczyć umiem i wiem ile zostało do terminu, wiem również, że mogę urodzić wcześniej, ale chyba doszłam do perfekcji w wypieraniu, bo na razie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 02.07.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Pewnie a co tam myśleć na zapas. Chwila moment i po krzyku;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 02.07.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 A chodziłyście do szkoły rodzenia? Bo ja się tam totalnie pozbyłam lęku przed porodem SN. Serio, serio. A uważam, że nastawienie daje bardzo dużo. Fakt, że mogłam zwiedzić porodówkę, sprawdzić gdzie są salki porodowe, którędy do łazienki- na mnie podziałał bardzo uspokajająco, bo ja lubię mieć wszystko pod kontrolą. Wiadomo z porodem się nie da do końca wszystkiego przewidzieć, ale ja swój pierwszy wspominam naprawdę nieźle. Oczywiście głównie dzięki życzliwości personelu. Ale także wiedzy. No i chyba intuicji. Trzeba sobie zaufać, wiemy jak rodzić i wychowywać, tak już to natura wymyśliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.07.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 witam się po urlopie widzę, że przygotowania do porodu się po woli zbliżają ja swoje obydwie córki urodziłam SN, a wcale małe nie były: 3850 i 4000 g - dodam, że porody trwały po 15 min. bez nacinania i pęknięcia, zero szwów. Już godzinę po porodzie mogłam normalnie siedzieć. Każdemu takich porodów życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 02.07.2011 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 ale się u mnie ciążowo zrobiło:) dziękuję wszystkim za wsparcie.. na razie pozbierałam się i mam nadzieję że szybko nie wrócę do szpitala ale już wiem że pokoik maluchom przygotuje w mieszkaniu. Stolarz od kuchni przedstawił wycenę na ścianę drewnopodobną w kuchni i mąż chce z niej zrezygnować a ja bronię jej jak niepodległości.. zawsze żałujemy tego na czym zaoszczędziliśmy... muszę tylko sprawdzić czy da radę to zrobić taniej czy przeczekać z betonową ścianą czekając na przypływ kasy. CZy ktoś z Was może wie jak osiągnąć taki efekt najtańszym kosztem:) za tą ściankę plus drzwi wyszła cena ponad 4 tys.. wymyśliłam zamontowanie paneli podłogowych... znalazłam cos takiego http://www.e-mieszkanie.pl/a/6218,panele-podlogowe-na-scianie system aluminiowych listew do ich łączenia, wg stolarza m2 płyty na tą ścianę to koszt ok. 300zł a panele.. mogę kupić za 80zł plus te listwy... czy ktoś widział może gdzieś ten system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.07.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 (edytowane) Spytaj w tej firmie: witex Nie wiem jak w Polsce, ale niemiecka firma ma systemy naścienne z listwami aluminiowymi. I znalazłam jeszcze to: Firma Classen opracowała specjalny system Gekko do monażu paneli laminowanych na ścianie. Tu: gekko Wejdż na kalkulator i tam wpisując po kolei wszystkie dane - wychodzi lista wszystkich potrzebnych akcesoriów. Łatwo i szybko Edytowane 3 Lipca 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 03.07.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Atika dziękuję właśnie o to mi chodziło.. mam nadzieję że wyjdzie taniej niż zabudowa przez stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 03.07.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Nie wiem jak to się stało, że jestem tu pierwszy raz Aduś, skoro dziennik Twój na bieżąco oglądam Widzę, że tutaj mnóstwo ciężarówek jest, ja od 1,5 tyg. już nie należę do Waszego grona, moje szczęście jest już ze mną Wszystkim ciężarówkom życzę szybkiego i lekkiego porodu Bardzo mi się spodobał zlewozmywak, któy kupiłaś, nie wiem czy nie spapuguję Jaki kolor zamówiłaś i jak się prezentuje w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.07.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 monmark gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 03.07.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Monmark bo Ty się po innych forach rozbijasz.... brakowało tu Ciebie, częściej zapraszam:)Myszonik - dzień bez Ciebie dniem straconym. co my będziemy robić jak w końcu domy wybudujemy.. pocieszam sie że to never ending story i zawsze coś jest do roboty.. a potem remontu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.07.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Ado dom z deskami wygląda jak DOM:)Jaka szerokość? Bo ja cały czas myślę nad tym..A dlaczego musi tak długo leżeć zanim się coś dalej z nim robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 03.07.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 szer.12cm też już myślałam że ekipa trochę gra na zwłokę ale sprawdziłam w necie i potwierdziło się że musi leżeć 2 tyg. .. chyba po to żeby deski się "zaklimatyzowały" w nowym pomieszczeniu.. nie mam pojęcia dlaczego, na szczęście można po nich chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 03.07.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Aduś, to jeszcze poproszę słówko na temat tego zlewozmywaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 03.07.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 03.07.2011 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 ups... zapomniałam Zlewozmywak to Blanco Metra 6 Stutaj kupiłam http://www.mizar.pl/Blanco/26496kolor antracyt ktoś kiedyś w salonie zachwalał mi Blanco... i tak mi zostało:) nad innymi się nawet nie zastanawiałam Podziwiam jak Ty dajesz radę z maluchami i znajdujesz jeszcze czas na pogaduchy:) muszę się uczyć od Ciebie organizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts