Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ada trzymam kciuki.

Ja mam od południa lekkie skurcze, ale kino na wieczór zaklepane, więc liczę, że to jeszcze nie to :D Przynajmniej zmobilizowałam się wreszcie i pakuję torbę do szpitala :)

Prasowania nie zazdroszczę, ja też już padam, a: pierwsze primo- ciągle jeszcze odnajduję torby z rzeczami do prania; drugie primo- prasuję dla jednej szt.

Ada - rodzisz? :)

Mocno trzymam kciuki za Ciebie, za Was dziewczyny (monia i olga) też :yes:

Widok który mocno utkwił mi w pamięci po porodzie to ten, kiedy Lil spała obok w zawiniątku i patrzyłam na te jej poodmakane paluszki z dłuuuugimi mięciutkimi paznokietkami. Troszkę*Wam zazdroszczę tych widoków.

Pamiętajcie - przygotujcie sobie na pierwsze noce duuuuży zapas herbatników/chleba/sucharków. U mnie jak się laktacja rozkręcała to obudziłam się*w szpitalu nagle w nocy z takim ssaniem w żołądku że zjadłam cały czerstwy chleb z kolacji mojej sąsiadki z łóżka obok :D Potem w domu jeszcze przez kilka dni wstawałam w nocy po 2-3 razy z przymusem szamnięcia czegoś

Ja też szukam brukarza i wykonawcy ogrodzenia. I ziemi. Chcę się chociaż zorientowac ile to ma kosztować.

Może Ty znasz jakiś prosty program do planowania garderób? Kto Ci je będzie robił - stolarz czy jakieś gotowce?

Ja sie zastanwiam czy nie pójść w Ikeę///

Ja też*się*mocno nad tym zastanawiam :yes:

Zapomniałam oczywiście kto, ale któraś z dziewczyn polecała mi myk z szafami IKEA i bardzo mi się to spodobało :yes:

Mnie też przerażają koszty ogarnięcia terenu wokół domu. Już wiem, że tym co zaplanowałam na te cele w kredycie za nic się nie wyrobię, nie ma takiej opcji - płoty, bruk, niekończące się ilości ziemi do nawiezienia, jakieś trawniki - kompletnie finansowo mi to się wymknęło spod kontroli... ja już wydałam majątek na ziemię, a teren nadal nie wyrównany...

Muszę jakoś sensownie zaplanować te prace na raty. Zrobię chyba tylko bruk od wejścia do furtki i wokół domu, a podjazd poczeka na jakieś pieniądze, które spadną z nieba nie wiadomo kiedy. "Na szczęście" nie mam garażu i samochodami na działkę nie musimy wjeżdżać.

na szczęście tylko postraszyło godz. O .. spokojnie jeszcze maluchy siedzą w brzuszku.. i niech posiedzą jak najdłużej.. dla mnie ta ciąża mogłaby trwać jeszcze pół roku. no poza wieczorami kiedy jest ciężko

Ten teren wokół domu to naprawdę masakra straszna - kompletnie o tym nie pomyślałam że może to tyle kosztować.

Szafy z Ikei - już częściowo rozplanowałam sobie szafę w wiatrołapie wg programu ikeowskiego.. problem tylko polega na tym ze oni maja gotowe moduly do wys. max 236cm.. albo ja tylko takie znalazlam.. i nie wiem co zrobic z gora? jakąs maskownicę? mają dużo fajnych rozwiazań ale nie wiem czy uda sie to tak zaplanować aby wykorzystać każdy cm. chyba ze zrobic ile sie da a reszte stolarz doklei:)

Ado, kurczę, kto to był ...

może Balbina?

Nie no, mam sklerozę, nie ma co :rolleyes:

No trudno, może się tu odnajdzie :) Robiła tak - modyłu ikeowskie standardowe, pod dwóch stronach, w środku, to co nie mieściło się*w standardzie to była przestrzeń na drążki (pomiędzy szafami IKEA), a nad wszystkim stolarz robił jej zwykły pawlacz(półki), do tego zamawiane same przesuwne drzwi na całą*wysokość.

Pomysłowe i duuużo tańsze. Do tego bebechy szaf IKEA są takie fajne. Te wszystkie koszyki, kopyta, szufladki na rolkach, wieszaczki na spodnie ...

Ja też kojarzę, że ktoś pisał o tych machinacjach z szafami, ale kto i gdzie zabijcie nie pamiętam:)

ufffff, nie do końca ze mną źle :p

A ja nawet byłam ostatnio w IKEA i sobie te szafy dokładnie oglądałam. Miałam odpuścić, bo potrzebuję narożnych, a myślałam że IKEA nie ma. Myliłam się*oczywiście - jest taki specjalny system łączenia dwóch szaf w narożną :yes:

A powiedzcie mi dziewczyny. Gdybyście miały garderobę taką jak mam ja, to jest 9m2, 3,5x2,6, bez okna, drzwi na krótszym boku (garderoba przy sypialni), zabudowałybyście ją ze wszystkich stron? Taki miałam wstępnie plan (po to likwidowałam okno), zawsze chciałam mieć luz w szafach i duuuży zapas. Jak Wy byście zrobiły?