mikiada 10.07.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 jak garderoba gwiazdy hollywood się zapowiada! pięknie.. jeszcze na środku ustawisz sobie piękną wygodną pufę żeby można było usiąść i rozmyślać w co się ubrać, dobrze że nie masz okna ale powinnaś mieć wentylację wyprowadzoną. W pełni popieram Twój plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.07.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Albo jak ta wspaniała garderoba z reklamy hainekena.... marzę o takiej, może w następnym domu Ale pewnie sobie wtedy małżonek zażyczy pokój piwny jak z tejże reklamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 10.07.2011 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 ja mam przy sypilani dwie garderóbki:) (przy Twojej muszę używać zdrobnienia:) jak to określał architekt: - jedna na buty, drugi Heineken.. u nas bedzie w wersji damsko -meskiej czyli porzadek - bałagan:) Damska ma wym. 2,85 x 1,5mMęska 2,35 x 1,5tez musze uwzg. szafy narozne.. oj lekko nie będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 10.07.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 w tym samym momencie o tym samym myślimy.. ach chyba ciężarówki na głodzie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.07.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Czyli to nie był taki głupi pomysł. Ale nie mam miejsca na deskę. Nigdzie I teraz myślę gdzie będę prasować. Pralnia u nas jest jednym pomieszczeniem z kotlownią i jest pomieszczeniem między garażem a kuchnią więc na bank odpada. Zostaje sypialnia, albo gabinet. Bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.07.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Aż tak dużo prasujesz?A garderoba jest przy sypialni? Bo jeśli tak to w jednej z rozlicznych szaf zaplanuj miejsce do chowania deski a na czas prasowania wystawisz ją sobie do sypialni i później schowasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.07.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 jak garderoba gwiazdy hollywood się zapowiada! pięknie.. jeszcze na środku ustawisz sobie piękną wygodną pufę żeby można było usiąść i rozmyślać w co się ubrać, dobrze że nie masz okna ale powinnaś mieć wentylację wyprowadzoną. W pełni popieram Twój plan. Wy myślicie że ona jest jakaś duża? Wręcz przeciwnie. Wrażnie sprawia wcale niewielkiej, przynajmniej teraz (może dlatego że jest wysoka na 3,20?) No właśnie jak ją zabuduję*dookoła to już będzie wewnątrz chyba nie za dużo miejsca? Wentylacja jest, oczywiście Zresztą u nas jest w każdym pomieszczeniu. Co oczywiście było powodem sporów w domu, bo nie chciałam mieć w każdym pokoju kratek wentylacyjnych, ale mąż powiedział że nie ma innej opcji (mamy grawitacyjną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.07.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 ja mam przy sypilani dwie garderóbki:) (przy Twojej muszę używać zdrobnienia:) jak to określał architekt: - jedna na buty, drugi Heineken.. u nas bedzie w wersji damsko -meskiej czyli porzadek - bałagan:) Damska ma wym. 2,85 x 1,5m Męska 2,35 x 1,5 tez musze uwzg. szafy narozne.. oj lekko nie będzie.. Dwie garderoby przy sypialni??????? Wow! No to jest dopiero looooksooos I jeszcze ten podział na damsko-męską - bomba! O co Ci chodzi z tą powierzchnią.U Ciebie łącznie prawie identycznie jak u mnie, ale przynajmniej żaden facet Ci skarpetek do Twoich biustonoszy nie wrzuci Super! Myszoniku - właśnie nie, wręcz przeciwnie - mało (ku moijemu przerażeniu, bo znajome prasują*codziennie, całe sterty) Wiesz, to niezły pomysł jest, ale ja jestem taka bałaganiara. Obawiam się, że by mi się nie chciało tej deski składać i chować. A tego bym nie chciała u siebie (że deska stoi i szpeci sypialnię) Kurcze, nie pomyślałam o tym wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.07.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ja to prasuję raz na ruski rok.Mąż raz w tygodniu koszule do pracy, więc podrzucę mu jakieś swoje bluzki koszulowe i mam spokój. Innych ciuchów nie prasuję, ale ja leń jestem.Ten raz w tygodniu to można się poświęcić i deskę wyjąć i schować. Rozstawionej też nie mam miejsca trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 10.07.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ja też kojarzę, że ktoś pisał o tych machinacjach z szafami, ale kto i gdzie zabijcie nie pamiętam:) Zgłaszam się w sprawie szaf! Tak robiłam: kupowałam takie moduły, jakie były mi potrzebne na półki i szuflady, a w to co pozostało wstawiałam w szerokości jeden lub dwa drążki, w zależności od potrzeb. Nad tymi drążkami majster wstawiał mi półkę, a na szerokość całej szafy i wysokość do sufitu drzwi przesuwne z jakiejś firmy. Ważne jest tylko dobrze przemyśleć szerokość tych drzwi przesuwnych - jak to rozłożyć, daby bez problemu można było wysunąć szuflady. Ostatnio wyczaiłam na stronie Ikei, że można kupować w pakietach po kilka "obudów", to wychodzi taniej. Przy okazji: wewnątrz garderób robicie 0drzwi do szaf??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.07.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ja też mam wielką garderobę - 10m2 + pralnia 10 m2 )))) Myślicie, że zabudowa u stolarza wyjdzie duzo drozej niż Ikea? Właśnie skonfigurowałam zabudowę do dzieci (3 m x 3 m) i wyszło mi ponad 3 tysie... Stolarz weźmie więcej? Bo się nie orientuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 10.07.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 z prasowaniem też miałam problem i w sumie nie znalazłam rozwiązania... bo ja jestem z tych co lubią prasować (tak wiem... śmiejcie się) albo uwielbiam ustawić sobie deskę przed tv i tak mogę jechać cały wieczór:) .. ale potrzebuję właśnie tv wiec opcja w garderobie, po kątach nie odopwiadałami... trudno będę raz w tyg. ustawiać swoje stanowisko dowodzenia w sypialni lub jadalni (gdzie rowniez bedzie tv:)) z dwoma garderobami tak nam wyszlo z bryly .. ale ladniej wyglada jedna duza niz dwie male:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.07.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 U mnie w garderobie nie będzie żadnych drzwi przesuwnych, tylko musze mieć patet na takie jakby wysuwane wielkie lustro na szynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 10.07.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 drzwi do garderoby beda tylko wejsciowe, ale przesuwne potrzebuje do wiatrolapu i nie wiem czy brac te z Ikei a od gory na to co zostane zrobić jakąś maskownicę czy lepiej zamowic same drzwi przesuwne jeden front w innej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.07.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ja też wewnątrz garderoby nie planuję drzwi do szaf.... wyjdzie taniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.07.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ja też mam wielką garderobę - 10m2 + pralnia 10 m2 )))) Myślicie, że zabudowa u stolarza wyjdzie duzo drozej niż Ikea? Właśnie skonfigurowałam zabudowę do dzieci (3 m x 3 m) i wyszło mi ponad 3 tysie... Stolarz weźmie więcej? Bo się nie orientuję... Anula, idż ludzi nie dobijaj. Ja mam na tej powierzchni jeszcze kotłownię w rogu co prawda, piec i zasobnik nieduży, ale zawsze (no ale gdzieś te metry się podziać muszą, u Ciebie jest z 80-100 więcej?) Stolarz, stolarz ... ale czy da Ci te wszystkie czaderskie bebechy? Albo zrobi tak, że bebechy IKEA będą pasować? I co mam? Z tym stolarzem do IKEA jeździć i mu pokazywać o co kaman? Kurcze, nie wiem nie wiem (wiedziałam że to będzie mój problem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.07.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 ej ... naprawdę wszystkie nie robicie drzwi przesuwnych w garderobach przy sypialni??? w sumie to, też bym tak chciała, ale ...tam się*wtedy będzie stranie kurzyć, dziesiątki białych koszul mojego męża będą do prania co jakiś czas, bo na pewno będzie się*na nich kurz osadzał, majtki na wierzchu? i nieporządek ewentualny (u mnie jak w banku zapewniony:() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 10.07.2011 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 jakoś mi do glowy nie przyszlo zeby robic jeszcze drzwi na szafe garderobiana... jezeli masz jakies rzeczy w ktorych chodzisz rzadko to dasz je w pokrowcach jakis, a majtki beda w szufladach.. w ikei jest mnostwo roznych pojemnikow.. ja na pewno nie zrobie drzwi na zabudowe garderoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.07.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Drzwi przesuwne są do samej garderoby jako pomieszczenia, ale w środku po co kolejne drzwi???? Co Ci się będzie kurzyć??? Zawsze tak miałam i dziesiątki białych koszul się nie kurzyły:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.07.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 No to ile Monia taka garderoba - w sensie te wszystkie półki i bebechy wyjdą na 9-10m2? Z 5 tysi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts