Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i dobrze Ci się wydaje.. ja dałam się zwieść pozorom w salonie było chłodne światło i wyglądały na polarno białe.. najgorzej że nie ma do tego białej podłogi:( więc dobrałam z tej samej firmy ale innej kolekcji białe.. i mam rozjazd. Muszę teraz dobrze pomobinować z chłodnym oświetleniem aby zrobiły się białe.

jeszcze w trójpaku:) ale niemoc straszna mnie ogarnęła.. wczoraj mąż w końcu zlitował się nade mną i dla świętego spokoju złożył łóżeczko.. czyli mogę już rodzić, w pon. ide znowu do szpitala podobno na obserwacje.. ciekawe co z tego wyniknie, chyba czuję się już gotowa, brzuch już mi tak ciąży, skóra swędzi, męczę się okrutnie, że marzę już o tym żeby to się skończyło... chociaż wiem że lekko nie będzie później, no ale to dopiero tydz. 36.. chociaż ciąże bliźniacze rozwiazują najczęściej w tyg. 37. Jak tylko będą już jakieś ruchy.. dam Wam znać, dziękuję za wsparcie miło wiedzieć że ktoś myśli o mnie:)

a na budowie:

Parkiety ciągle leżakują:( we wtorek ma wkroczyć ekipa i rozpocząć cyklinowanie/lakierowanie.. zajmie im to max 1,5 tyg. a potem znowu trzeba będzie czekać...nie miałam pojęcia że podłogi nas tak wyhamują.. ale nic nie dzieje się bez przyczyny.

Odebrałam dokumenty z nadzoru budowlanego i możemy już się meldować no i mogę zmienić złodziejską umowę z eneą:) na prąd cywilizowany a nie budowlany.

zmotywowana przez Monmark:) walcze z fakurami i zwrotem Vat i chyba to tak mnie osłabia:)

poza tym sił coraz mniej.. i boję się że tak już będzie.. bo potem wkroczę w etap wyczerpania maluchami

a wszystkim ciężarówkom donoszę że w mothercare są super wyprzedaże do -50-70% na ciuszki, zabawki, akcesoria.. ciuszki tez zimowe wiec przygotowalam sie juz na pol roku:) w srody maja dostawy i dokladaja towar, wiec najlepiej zagladac w srode popoludniu

Ado ja właśnie wróciłam z nieplanowanej trzydniowej obserwacji w szpitalu i życzę Tobie żeby wszystko poszło gładko. Na sali obok leżała dziewczyna z bliźniakami w 39 tyg. i bardzo jej było ciężko, a dzieci się jakoś nie spieszyły na ten świat.... Mam nadzieję, że Twoi chłopcy zdecydują się w odpowiednim momencie....

bliżniaki atakują:) myślalam że tylko ja teraz mam obsesję i wszędzie widzę bliźniaki.. dobrze że nie mam porównania jak to jest z jednym i myślę że każdą ciążę zwłaszcza końcówkę tak ciężko się znosi.. ale nie mam nic przeciwko żeby tak sobie poczekały maluchy do 40 tyg.

Myszonik - a Karolinka wcześniej na świat rozumiem nie planuje przyjść? czy Ty też na Polnej rodzisz? bo już my się myli która gdzie..:)

Nie wiem jak to sie stalo ze dopiero teraz dopatrzylam Twoja dolna lazienke-przesliczna :yes: a umywalka odjazdowa.Powiedz jakie tam masz plytki i gdzie zamawiaals te fototapete.Czy ona jest bjakos specjalnie zabezpieczona na wilgotnch pomiszczen?

Ostatnio dumam czy w dolnej lazience nie wprowadzic takiego "elementu" :D

Dlugo juz dotrwalas z tymis woimi chlopakami.Mi przy pierwszym odeszly wody w 33 tyg i w 34 robili ciecie .Drugi wytrzymal dluzej ale tez zrobil nam niespodzianke bo urodzil sie w ostatnim dniu roku (31 .12) :lol2:

Cześć Ada!

Uwielbiałam pajacyki mothercare (szczególnie taki jeden polarkowy na suwaczek), ale bodziaków nie lubiłam strasznie. Wyciągały się i dziecko miało pod szyją homonto. Natomiast późniejsze rzeczy - spodenki, bluzeczki, sweterki, spódniczki, sukieneczki - słiiiiit. I lubię do tej pory :yes:

Hoduj tam jeszcze WiL, niech chłopakom będzie u mamusi jak najdłużej najlepiej

Przyszłam się przywitać i dobrego samopoczucia życzyć :yes:

czekam na efekt końcowy podłóg

kakusek - dziękuję, to co jednak widziałaś to byla wizualizacja, która trochę sie zmienia.. projekt wiadomo wszystko przyjmie ale potem ciężko z realizacją i nikt nie wiedział jak zamontować taką tapetę.. potem znalazłam nawet firmę w której można zamówić nadruk na płytkach.. nie pamiętam nazwy ale znajdziesz w necie jak wpiszesz nadruk na płytkach ceramicznych, tylko oni drukują na swoich i nie wiem czy będą mieć taki format jaki potrzebujesz. Łazienki się właśnie robi:) trochę zmieniła nam się koncepcja i zamiast tej grafiki pojawi się element humorystyczny..na szkle ale pewnie będzie odwleczony w czasie z racji braku środków.. na razie nie zdradzę szczegółów:)

Monsanbia - akurat bodziaków nie zakupiłam:) kupiłam już jakieś sweterki na 6 m-cy:).. były tak piękne że nie mogłam się oprzeć, pajacyki kupiłam:)

Poza ogólnym zmęczeniem najbardziej doskwiera mi swędzenie skóry.. już nie wiem co robić, jestem tak podrapana że aż wstyd jak pójdę do szpitala..

Monsanbia - akurat bodziaków nie zakupiłam:) kupiłam już jakieś sweterki na 6 m-cy:).. były tak piękne że nie mogłam się oprzeć, pajacyki kupiłam:)

Poza ogólnym zmęczeniem najbardziej doskwiera mi swędzenie skóry.. już nie wiem co robić, jestem tak podrapana że aż wstyd jak pójdę do szpitala..

To niedobrze jak tak swędzi. I nie pomaga porządne nawilżanie?

Ado, moja Karolina w ogóle się na świat nie spieszy, ale mi się ciśnienie zbuntowało. Mam zamiar rodzić w Raszei.

A co do swędzenia to jest to jeden z objawów rozciągania skóry niestety, choć chyba też może na jakąś cholestazę wskazywać.

I powiem Ci na pocieszenie, że z jedną sztuką w brzuchu na końcówce też nie jest już zbyt lekko...

A u mnie na budowie pod moją nieobecność jakiś bunt załogi, już nie mam siły walczyć z tymi budowlańcami...

ja trochę odpuściłam.. zresztą i tak pewnych rzeczy nie przeskoczę. Siły mi odjęło.. mam nadzieję Myszonik że już nie pracujesz.. szalona kobieto:) czas powoli na nas:) chociaż ja też mam wrażenie że jak mnie nie ma to jakoś wszystko wolniej idzie.. mężowi też muszę wyznaczać zadania bo bez tego zagubiony jest.. ach my kobiety lekko nie mamy nigdy nie możemy sobie odpuścić