khb 25.08.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 mile wspominam budowę z Altą - owszem płaci się za to:) ale przynajmniej pierwsze kroki w budowaniu nie są takie straszne a ważne było dla mnie to że mogłam mieć do nich zaufanie - uczciwi i dokładni, dobrze dobierają ekipy, nie mam żadnych zastrzeżeń do nich... ach szkoda że końcówka tak gładko nie idzie bo sami borykamy się z wieloma problemami. Powodzenia.. jak jeszcze mi napiszesz że masz widok na jezioro..to padnę z zadrości:) Maluchy - dają czasami "popalić".. wiem wiem.. to minie.. z niecierpliwością czekam kiedy będą mieć 2 lata:) najgorsze są akcje stereo..dobrze że nie mam porównania jak to jest z jednym dzieckiem i przynajmniej wydaje mi się że to normalne:) Tak, z piętra będzie widok na jezioro. Już nie pamiętam jak to jest kiedy dzieciaki mają dwa lata. Córka 12, syn 6. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 25.08.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Akcja przeprowadzka zaplanowana na 10 września - będzie jeszcze wszystko w powijakach.. bo kasy już brak. Na razie poza sprzątaniem nic sie nie dzieje..czekamy na p.Tomka, w przyszłym tyg. montaż też balustrady szklanej i luster.. zamontowaliśmy garderobę z Ikei - wyszła super.. tylko na pocieszenie Monmark powiem że gł. 58cm taki jak z Ikei.. wydaje mi sie za duza na pólki.. zostaje dużo miejsca z tylu ale jak moduł ma też być na wieszaki to musi być gł. 58cm lista kolejnych błędów budowlanych:(1) zabudowa pod umywalką.. wyszła za wysoka.. na projekcie było ok, ale nie wiadomo jak to się stało że płytkarz poprawił projekt i zamiast przycinać dolną płytkę postanowił układać od dołu pełną.. chociaż nie mam tu pewności czy przypadkiem mąż tego nie zaakceptował bo coś dziwnie broni płytkarza.. trzeba przerobić mebel, ale niestety nie będzie od wys. zabudowy zaczynać się czarną płytką.. echh muszę Wam pokazać jutro zdjęcia bo i tak pewnie nie wiele z tego rozumiecie:)2) blat pod umywalką w dolnej lazience - ciagle nie wiadomo z czego bedzie.. projektanta zaproponowała blat ze szkla.. chcialam zrobic z czarnego lakierowanego mdf.. potem p.Tomek zapomnial o tym.. teraz czekam na wycenę, ale odradza mi to bardzo khb - zazdroszczę tego widoku na maxa!!!!myszonik - ja też się pocieszam że mamy trojaczków maja gorzej.. przypuszczalam ze bedzie ciezko ale ze az tak... moze to jeszcze ta budowa tak dobija.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 25.08.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 mikiado ja zawsze podziwiałam mamy bliźniaków jak ja z jednym Małym a potem po dłuższym czasie z drugim Małym nieraz nieprzytomna po domu chodziłam a T masz Maluszki x 2 gratuluję i zazdroszczę przeprowadzki, my mamy plan żeby na następne wakacje się wprowadzić, żeby dzieci moje do szkoły już tam poszły (Mati dzięki p. minister edukacji nie zazna uroków zerówki; pierwszy rocznik który rok wcześniej do szkoły MUSI iść ; Ola pierwsza klasa gimnazjum... jak ten czas leci... dziś zalewane ławy we wtorek bloczki będą rosnąć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.08.2011 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Mikiada, a jaki system z Ikei brałaś - Pax czy Stolmen? Gratulacje, że już tak blisko jesteście Jesteście już po zawiadomieniu o zakończeniu budowy? Powolo przegryzam się przez temat, żeby potem nie obudzić się z ręką w nocniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 26.08.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Akcja przeprowadzka zaplanowana na 10 września - będzie jeszcze wszystko w powijakach.. bo kasy już brak. Na razie poza sprzątaniem nic sie nie dzieje..czekamy na p.Tomka, w przyszłym tyg. montaż też balustrady szklanej i luster.. zamontowaliśmy garderobę z Ikei - wyszła super.. tylko na pocieszenie Monmark powiem że gł. 58cm taki jak z Ikei.. wydaje mi sie za duza na pólki.. zostaje dużo miejsca z tylu ale jak moduł ma też być na wieszaki to musi być gł. 58cm lista kolejnych błędów budowlanych:( 1) zabudowa pod umywalką.. wyszła za wysoka.. na projekcie było ok, ale nie wiadomo jak to się stało że płytkarz poprawił projekt i zamiast przycinać dolną płytkę postanowił układać od dołu pełną.. chociaż nie mam tu pewności czy przypadkiem mąż tego nie zaakceptował bo coś dziwnie broni płytkarza.. trzeba przerobić mebel, ale niestety nie będzie od wys. zabudowy zaczynać się czarną płytką.. echh muszę Wam pokazać jutro zdjęcia bo i tak pewnie nie wiele z tego rozumiecie:) 2) blat pod umywalką w dolnej lazience - ciagle nie wiadomo z czego bedzie.. projektanta zaproponowała blat ze szkla.. chcialam zrobic z czarnego lakierowanego mdf.. potem p.Tomek zapomnial o tym.. teraz czekam na wycenę, ale odradza mi to bardzo khb - zazdroszczę tego widoku na maxa!!!! myszonik - ja też się pocieszam że mamy trojaczków maja gorzej.. przypuszczalam ze bedzie ciezko ale ze az tak... moze to jeszcze ta budowa tak dobija.. zastanawiam się nad kuchnią z Ikei- czarno biała z lakierowanymi frontami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.08.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 do wszystkich którzy rozważają meble z Ikei - jeśli jesteście na etapie budowy i macie szansę ustawić ściany to pamiętajcie żeby uwz. wymiary gotowych modułów z Ikei - ja niestety nie mogę dać teraz szafy do wiatrołapu i muszę mieć robioną szafę na wymiar. Do garderoby wybrałam PAX . Zgłoszenie o zakończeniu budowy poszło mi jakoś gładko i szybko.. może dlatego że wszyscy jak widzieli mnie z wielkim brzucholem to od razu sie litowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.08.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 czyli akcja przeprowadzka tuż, tuż... ależ zazdroszczę. I trzymam kciuki żeby się wszystko bezproblemowo udało,a synowie szybko zaaklimatyzowali w nowym domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.08.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 kolejne problemowe dylematy:)- kto ma młynek na odpady? mam wątpliwości czy jest dobrze zainstalowany.. wydawało mi się że jak się go włączy to powinno zassysać a u mnie jest tak że muszę tym korkiem-miotelka zgarniac do otworu bo samo nic nie wleci - czy też tak macie?- jak nie wierzyc w pechowa 13 - zamowienie w slynnym cermagu skladalam 13 i mam wrazenie ze wszystko jest jakies pechowe z tego zamowienia - kiedy splukuje wode w wc to strasznie pryska - nie wiem czy to wina geberitu, czy ciśnienie za mocne czy jak twierdzi mój mąż wina wc?- klamki ktore zakupilam do drzwi... chyba to wina klamek:( nie zamykają się, trzeba prawie trzaskac drzwiami.. raz sie zamykaja, innym razem trzeba trzasnac.. tutaj tez mąż ma wytłumaczenie - "takie klamki zakupiłaś" ... na szczęście były tanie Jaki macie okap??? nie zakupiłam jeszcze a muszę szybko zakupić.. począkowo wybrałam Ciarko White pearl.. ale nie mogę przeboleć że kosztuje 1800zł.. no i nie przekonuje mnie coś ta wersja skośna.. nie wiem juz jaki a nie ma czasu na poszukiwania.. pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.08.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Hmmm... - o młynku nic nie wiem, bo nie mam...; - chlapiąca woda z wc wydaje mi się jednak być zawiniona przez kształt wc, bo chyba stelaż nie ma tu nic do rzeczy...; - klamki może da się wymienić niebawem? przy dzieciach to, że trzeba trzasnąć jest na pewno denerwujące jak się nie chce obudzić mozolnie uśpionego szkraba ; - okap wybrałam amici, też skośny, ale jeszcze nie zamontowany, więc nie wiem czy mnie ten wybór nie rozczaruje... Ty jeśli chcesz biały to raczej chyba zbyt wielu opcji wyboru nie masz, bo białych jest niezbyt wiele. Ado, to są drobiazgi, najważniejsze, że niebawem będziecie już mieszkać u siebie, to na pewno przyćmi te drobne problemy i problemiki, które pojawiać się będą pewnie jeszcze długo i co drugi krok A jak parkiet na gotowo? Pokażesz jakieś zdjęcia? I najważniejsze czy parkieciarz nie miał zastrzeżeń do jego jakości, bo coś ostatnio Esiak pisał, że ponoć się u RP pogorszyła jakość drewna, a ja już zamówiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 29.08.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 ADOgratuluję przeprowadzki niebawem!!!młynka nie mam, do klamek na pewno się przyzwyczaisz (a to że drzwi się nie domykają to nie wina uszczelek przy drzwiach? u nas też kiepsko się zamykały, było trzeba czasem trzasnąć, ale teraz jest już lepiej, z czasem się same wyrabiają) co do okapu - też mam skosny i jestem bardzo zadowolona, czekam na dalesze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 29.08.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 pokażcie mi te Wasze okapy i gdzie kupiłyście? W kwestii parkietu - jak zwykle:) jestem b. zadowolona z p.Bienka i ekipy - szybko, sprawnie, pięknie. Nie mam też żadnych zastrzeżeń co do jakości drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 29.08.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 [ATTACH=CONFIG]72223[/ATTACH]mój okap Falmec czarne szkło szer 90 cm.a parkieciki pięknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.08.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam,pomimo,że na forum jestem już jakiś czas to nie natrafiłam jeszcze na twój dziennik...do dziś ... I powiem szczerze,że w życiu nie widziałam ładniejszej elewacji,jest po prostu idealna.Cudownie dobrana kolorystyka,jak dla mnie nr na forum:) Jeżeli pozwolisz,będę zaglądać do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 29.08.2011 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 papisia - piękny ten okap, pamietasz jaki to model? też mam teraz Falmec i jestem bardzo zadowolona.. kuchnia pięknie się prezentuje... aż pobiegłam do Twojej galerii popatrzeć na więcej zdjęć, widać że domek zamieszkany, kwiatki wszędzie.. ach jak miło się zrobiło - wiesz że też mam jedną ścianę zieloną w pok. dzieciecym IZA30 - witam i zapraszam częściej, dziękuję za ochy i achy nad elewacją.. widać warto było się pomęczyć.. chociaż teraz czasami nachodzą mnie myśli że niepotrzebnie bo kasa na wnętrza się skończyła.. ale kiedyś i wnętrze zrobimy. A co do kolorów elewacji - to wybór trwał prawie miesiąc.. niby miał być szary ale jak zaczniesz wybierać w szarościach to na głowę można dostać od różnych odcieni i w dodatku wszystko wygląda inaczej na różnych materiałach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 29.08.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 mikiadanie pamiętam modelu, musiałabym zerknąc na fv, a mieszkamy już ponad miesiąc.ale nadal nie skończone wszystko. własnie skonczyli szafki do dolnej łazienki, brakuje luster i oświetlenia, ale powiem szczerze, że wieczorami po pracy to już nie zawsze się chce cos robić - siadamy z kawką na tarasie i delektujemy się kazdym centymetrem naszego "m".weekendy tez z reguły zajęte - goscie bardzo nas lubią.... kazdy chce zobaczyć, więc na brak towarzystwa narzekac nie mozemy, ale to miłe chwile....juz niebawem i u Was,także nie przejmuj się, klamki nie beda Ci juz przeszkadzać, ani inne drobiazgi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.08.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Ado - moje drzwi też się tak zamykają - raz się zamkną, raz nie, więc nie wiem, czy to wina klamek, może raczej zamka? a zawiasy? nie denerwuje Cię, że są złote? będziesz zamawiać nakładki na nie? ja chcę to zrobić, znalazłam sklep, rozmawiałam przez telefon, wysłałam maila, ale zapomnieli odpisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 29.08.2011 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 mazo - czyli jednak to drzwi a nie klamki.. trzeba było kupić drzwi po 1tys. to można byłoby marudzić a tak trzeba je polubić ja tam nic złotego nie mam.. albo nie dostrzegłam.. pamietam ze jakies nakladki pani mi polecila (a jednak coś tam doradzila:) wiec moze nieswiadomie to zamowilam właśnie robię listę zakupów do ikei.. nie mamy mebli, na stolarza nie chce juz czekac bo jak bedzie jak z kuchnia to za rok bede miala szafe w wiatrolapie, z drugiej strony holipa nie pomyslalam zeby zrobic wneke pod wymiar modulu z ikei i nie wiem jak to teraz zagospodarowac.. przydalby sie jakis majster klepka ktory zaadoptowalby szafe ikeowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.08.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Ado - a mogłabyś przy okazji zrobić jakieś zdjęcie tych zawiasów? ponoć innej opcji kolorystycznej nie było... Może masz te nakładki, jestem ciekawa, jaki kolor, bo są 3 do wyboru (oprócz starego złota:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 31.08.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Mikiada masz piękny dom. Warto było się pomęczyć dla takiego efektu. A co do wnętrz... Spójrz na to w ten sposób: będziesz miała więcej czasu na przemyślenie i znalezienie tego co chcesz mieć na 100%, w tym czasie pieniądze na to same się uzbierają. Mi to pomaga jak pomyślę, że na początku za lampy będą u nad „designerskie” kable z żarówkami. Trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 31.08.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 My dzisiaj dostaliśmy propozycje od pani M. na lampy. Cenowo; od 2500zł do 3000 euro:jawdrop:Mąż: czy ją pogięło? Wkurza mnie strasznie podejście projektantów: jak korzysta z usług projektanta to kupuje wszystko z najwyższej półki. Jestem ciekawa czy oni sami mają tak w swoim domu. PO informacji, że u góry chcemy białe, zwykle drzwi (bagatela, dlatego żeby zaoszczędzić i na dół dac droższe i poządniejsze) dosaliśmy propozycje byśmy wybrali coś z Witowej. Czyli po ok 3k za sztukę. Tłumaczenie: żeby biel była ładna...Nie mam już siły łumaczyć, że nie wygraliśmy na loterii i nie na wszystko możemy sobie pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts