Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

ka_em - nie ma co uogólniać na temat projektantów na podstawie współpracy z M. pechowo trafiliśmy:( ja poprzednio jak współpracowałam z młodym chłopakiem to wiedział też że ma być kreatywny w poszukiwaniu tanich rozwiązań i ciekawego efektu i udało się.. chłopak naprawdę kombinował jak zrobić meble a'la design by Philippe Starck rzemieślniczo.. i naiwnie myślałam że teraz też tak będzie.. w naszym wypadku M. moge zarzucić brak doświadczenia, zaangażowania a sobie... naiwność i niczym nie uzasadnione zaufanie. Ka_em nie wiem jakich drzwi szukasz ale polecam białe Polskone iSimple - mam zalożone i wyglądają fajnie, możesz też je podziwiać u Mazo.

Mazo - te nakładki mam jednak takie satynowe..a nie białe jak mi się wydawało.. jak wrócę ze spaceru z psem to ściągnę zdj. z komórki.

Da_Lena - masz rację też tak sie już pocieszam:) trzeba pomieszkać żeby zobaczyć co naprawdę jest potrzebne.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie wiem co jest z tym zamykaniem drzwi.. bo okazuje się że tylko ja mam z tym problem, mąż i inni którzy krążą po domu nie mają z tym problemu.. chyba nie potrafię zamykać drzwi:( nie wiem czy to wina klamek czy drzwi.. ale jeśli drzwi to mogę wybaczyć:) bo wyglądają super, a stosunek ceny do wyglądu rewelacja... wmawiam sobie ze to te klamki..:)

monsabia

ja jestem za zupełnie gładkimi, łatwe i przyjemne w myciu - bo jak pomyslę o wszystkich frezach brrr

no ale jak kto lubi (sprzątać :) :) :) )

Wiesz co, ja sprzątanie pomijam, bo te moje mają te frezy takie minimalne.

Chodzi mi bardziej o wizual. Tu nie mogę się*zdecydować

Gdyby się samo sprzątało też*być gładkie wybrała?

te frezy są naprawdę delikatne a dają świetny efekt. Jutro zrobię zdjęcie w całości drzwi. Pewnie w ten rowek wejdzie za jakiś czas brud..ale jak mam wybierać buty ładne czy wygodne.. to holipa zawsze wybiorę ładniejsze niż wygodniejsze:) chociaż z wiekiem zauważyłam że zmienia się to i pewnie skończę na rehabilitacyjnych:) wracając do drzwi.. na tym etapie bardziej kieruje się sercem niż rozumem pewnie:)

Dzieciaki strasznie zmieniają życie.. na razie ciągle ktoś z nami jest - ciocia albo teściowa (24h) więc jakoś rozkładają się nam siły, ale kiedy wyskakuję na chwilę żeby coś załatwić mam takie tempo że w ogóle nie zastanawiam się nad wyborami zakupowymi.. patrzę na rodziców ktorzy spacerują po sklepach z wozkami i zastanawiam sie czy kiedys ja tez tak bede - w moim wypadku takie wyjscie to niezla wyprawa logistyczna.. ale wierze ze przyjda lepsze czasy:)

Doświadczam jak to jest być mamą i powiem Wam że z jeszcze większym szacunkiem patrzę na wszystkie mamuśki - nie wiem jak Wy dajecie radę z wszystkim. Leo jest aniołkiem (póki co) jest kruszynką ale spokojny, pije grzecznie, prawie samoobsługowy:) a Wincent będzie chyba mieć niezły charakterek, już mówimy na niego Dyrektor bo zarządza nami tu nieźle.. wszystko jest jak on chce, bo jak nie to jest taki ryk że obawiam się zaraz sąsiedzi zgłoszą mnie na policję z donosem że bije dzieci. Zaczynam się obawiać czy ciocia nie rozpieściła go, bo szantazuje już o noszenie na rękach.. chociaz w książkach wyczytałam że podobno do 3m-ca nie rozpieszcza się dzieci.. marze już o chwilach kiedy bedziemy SAMI w nowym domku.

Paco (nasz psiak) niestety ma się coraz gorzej..:( zrobiliśmy antybiogram i potwierdziło że ma gronkowca i tlenowce.. wet mówi że są na to antybiotyki.. ale my już tak od ładnych kilku lat pakujemy w niego co 3 tyg. serie zastrzykow.. finansowo i psychicznie wykańcza to juz nas w dodaktu przy dzieciach jest zagrozenie ze dzieci moga sie zarazic.. Pies ma już 8 lat i wet mowi ze w takich stanie na antybiotykach moze pozyc jeszcze 2-3. Żal mi go strasznie bo zostal odstawiony w kat. nikt nie ma czasu sie nim zajmowac.. juz nigdy chyba nie zdecyduje sie na psa bo takie chwile sa najgorsze.

w ogole udzielil mi sie jakis niepokoj, denerwuje sie przeprowadzki.. tyle jeszcze spraw jest do zalatwienia.. a najsmiesniejsze jest to ze nie moge sobie wyobrazic ze tam zamieszkamy i budowa zmieni status na dom:) nie wyobrazam sobie jak mam gotowac w nowej kuchni, korzystac z wc:) powoli pakuje kartoniki i obawiam sie ze graty z mieszkania 60 nie zmieszcza sie w nowym domu.

z wiesci budowlanych:

- p.Tomek dzisiaj skonczyl kuchnie

- jutro montuja balustrade i lustra

- pojawi sie na scianie obiekt westchnien malza - tv i bedzie juz podlaczona "n"

zapraszam Was jutro do dziennika.. mam nadzieje ze uda mi sie zamiescic zdj. no moze pozna nocą:)

obawiam sie ze graty z mieszkania 60 nie zmieszcza sie w nowym domu.

Tak, zdecydowanie ten fragment podobał mi się najbardziej :D

Czekam w takim razie na zdjęcia drzwi. Bo akurat mnie podobają się jedne i drugie - gładkie i frezowane. I nie wiem które bardziej, i na które się zdecydować.

Ja od początku miałam manię nierozpieszczania. I ciekawa jestem czy stąd moje dziecko jest takie samosiowate. Nie potrzebuje prawie w ogóle uwagi, cały dzień się potrafi sama sobą zajmować, ale też*nie przepada za jakimiś wielkimi czułościami (czy mnie to cieszy - nie wiem) A jak poza domem dorwie ciocię która jej się spodoba, rodzice przestają istnieć. Ot, taka indywidualistka. Czasami bym chciała żeby przyszła, posiedziała na kolanach, wtuliła się, ale nie, ona woli z boczku, z kolei jak patrzę na dzieci męczące rodziców "na ręcie, na ręcie" to cieszę się z tego jak jest. Siostrzeniec mojego męża, dwulatek, nie schodzi z kolan i nie puści nigdzie mamy samej, tak musi być ciężko

Paco - nie byliście w tej klinice? Nie wiem co wam doradzić. Zrobicie to, co sami uważacie za najlepsze.

Czekamy na Wielki Dzień (przeprowadzkę) i wrażenia po. Będzie dobrze :yes:

Czekamy!!!

A wychowanie dzieci to strasznie wyczerpujące zajęcie, ostatnio marzę o tym, aby wrócić do pracy zawodowej...

Niestety potwierdzam:(

A powrót do pracy jest cuuudowny! Dla wszystkich, bo ma się wtedy odskocznię, dystans, kontakt z dorosłym życiem i ... większą tęsknicę za dziećmi:D

Moze rzeczywiście się zraziłam ogólnie do projektantów na podstawie pracy z M.

O kończącej się kuchni u ciebie dzisiaj się dowiedziałam. Chcieluiśmy podjechać do P. Tomka ale ja się okazało konczy on kuchnię u Was. Czekamy na zdjątka.

Drzwi też - w sumie o właśnie takie jak wasze już wcześniej wybraliśmy. Jutro jedziemy poszukać ich gdzies na żywo i złożyć zamówienie.

Z psem współczuję - przezyłam dwa uśpienia moich pupili i jak dla mnie na razie pula na zwierzaki sie wyczerpała. Mam nadzieję, ze koty żyją dłużej i jak na razie mniej z nimi problemów zdrowotnych (my zawsze z psami mieliśmy pecha). A teraz jak są małe dzieciaczki to wyobrażam sobie ,że tym bardziej trudniej opiekować się chorym psem. Trzymam kciuki, żeby się poprawiło.

Dawno nic nie naskrobałam.

Ja napiszę Ci an pociesznie, że moja Karolina jest taką terrorystką, że dostała ksywę Kadaffi...

Okap mam Amici, niedrogi był i jest dość ładny, ale na razie w kartonie, więc nie powiem jak się prezentuje a tym bardziej sprawuje..

Współczuję przejść z psem, to takie bolesne jak zwierzakowi nie sposób pomóc, mam nadzieję, że jednak wróci do zdrowia.

I z wielką niecierpliwością oczekuję na relację z DOMU :)