Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ada!!! jak pięknie u Was,

też trzymam kciuki za jutrzejszy dzień, by wszystko poszło sprawnie!

detalami się nie przejmuj, z czasem wszystko uzupełnicie (my juz prawie 2 m-ce w nowym domku a kable nadal wiszą:D lampy nie zakupione),

no to teraz już rzut beretem bedziemy mialy do siebie. Mam nadzieję, że kiedys uda nam się spotkac.

GRATULUJĘ!

Dziękuję wszystkim za dopingowanie. Powoli się przyzwyczajam:) chociaż przyznam szczerze że miałam problem z przekwalifkowaniem "budowy" na "dom".. zresztą są miejsca które przypominają mi że to jeszcze budowa.. ale pocieszam się że jak będę tak ratami wykańczać to będę się cieszyć z każdej lampki. Radość mieszała się ze smutkiem.. bo pożegnaliśmy kochanego psa Paco.. miał 8,5 roku i od 3 r.ż. walczyliśmy z gronkowcem.. właściwie był podtrzymywany na zastrzykach i pewnie taki stan mógł trwać jeszcze 2-3 lata.. ale ze wzg. na dzieci mąż powiedział "dość" ..dowiedziałam się po fakcie..bolało starsznie. Biedulek nie doczekał się wygrzewania w słoneczku, od niego rozpoczynałam wpis w dzienniku, Pakuś zmotywał mnie do budowy domu bo jak widziałam jak odżywa na zielonych terenach to myślałam że to mu pomoże.. to już mój czwarty psiak z którym musiałam się rozstać i już nie chcę żadnego psiaka.. bo te rozstania są tak bolesne.

IMG_0008.JPG

Chłopcy rosną jak na drożdżach... Wini ma już 4,7kg, Leo 4,3kg

Przeprowadzka przebiegła nadzwyczaj sprawnie.. chociaż mamy do opróżnienia jeszcze piwnicę i obawiam się że z tym będzie największy problem.. bo zaskakujące jest jak pojemne mogą być małe piwnice:)

W nowym domku czuję się trochę jak na wakacjach ze wzg. na bliskość lasu, nie mogę się tylko odnaleźć w szafkach ciągle coś przekładam z miejsca na miejsce. Muszę zrobić listę rzeczy które bym zmieniła i tych z których jestem zadowolona - przydadzą sie przy kolejnej budowie.

Sporo rzeczy jeszcze w kartonach .. najgorsze są takie opisane jako "pierdołki".. nie wiem co z nimi zrobić ale trudno się rozstać:) Niesmowite jest jak zmienia się poczucie przestrzeni i jak niektóre meble zyskują na większej przestrzeni, dopiero po wstawieniu mebli widać rzeczywiste wymiary pomieszczeń i nagle mała łazienka nie jest taka mała.

Sporo jeszcze do zrobienia ale najważniejsze że już na miejscu bo to jeżdżenie z miejsca na miejsca męczyło okrutnie. Ostatnio częściej bywam w Ikei niż w sklepie spożywczym:)

Póki co największą bolączką przeprowadzki jest problem z internetem - okazało się że pomimo tego iż sąsiedzi mają neostradę.. nie ma juz miejsca na dodatkowe przyłącze i muszę czekać 10 m-cy... testuję net z różnych sieci, Play nawet nie drgnął, teraz mam orange idzie kiepsko więc raczej będę rezygnować.. ale co dalej??? podczytalam u Mysoznik o ofercie Polsatu, kolejny który muszę sprawdzić.. XXI wiek żyjemy w dobie internetu a poza centrami miast zapomnij o cywilizacji!

Współczuję rozstania z psem :hug:

Widać, że to kochane i oddane zwierzę było.

Mam nadzieję, że ten ból osłodziła Wam przeprowadzka i radość z życia w nowym domku z pięknie rosnącymi maluchami.

A jak zdrówko chłopaków? I ich zachowanie?

Dużo śpią? Nie mają kolki?

Bo u mnie wszystkie plagi egipskie - Karola to egzemplarz nie uznający praktycznie snu w ciągu dnia, no ewentualnie drzemka półgodzinna na spacerze lub w samochodzie ;) I do tego przyplątały nam się problemy z gazami i kolki... czekam na skończenie trzeciego miesiąca - ma być ponoć lepiej???

Mikiada, przepiękny dom! Wnętrza super, ale elewacja mnie zachwyca! Co spojrzę to bardziej :) Nie jestem w stanie przejrzeć wszystkich komentarzy (po podlodze śmiga niespełna 7-miesięczny synek),a w dzienniku nie znalazłam- drzwi i okna masz złoty dąb? Kurcze, ja chcę mieć grafitowy dach, jaśniutką elewację i orzechową stolarkę. W projekcie jest też trochę drewna na elewacji. Ale boję się,ze przy orzechu to będzie trochę problem z dobraniem czegoś sensownego.

Gratuluję przeprowadzki i bliźniaków!

rutino78 - cieszę się że podoba się elewacja.. póki co to jedyne chyba co jest w pełni zrealizowane:) i czym mogę się pochwalić. okna to złoty dąb.. bardziej podobał mi się kolor winchester ale był droższy:) drewno spokojnie dobierzesz - my mamy modrzew syberyjski który był malowany pod kolor elewacji farbą Kabe.

Brak czasu rozumiem doskonale:) ja pocieszam się że będzie lepiej z każdym dniem..

A'propos bliźniaków - każdy spacer, wyjście do ludzi nie obywa się bez komentarzy, zaczynam już do tego sie przyzwyczajać ale dzisiaj po raz pierwszy ktoś realnie to ocenił - "fajnie to wygląda ale lepiej podziwiać u kogoś":) pod adresem męża często padają uwagi "ale tatusiowi się udało dwójkę od razu". Powoli dochodzimy do siebie, albo my uodparnamiy się na płacz synchroniczny:)