Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

pytałam.. niestety odpowietrzane było:( a i tak wybija

mąż podpowiada, że ktoś mógł przewiercić rurę kanalizacyjną rzy wybijaniu wentylacji i teraz "zapach" dostaje się*do wentylacji

albo u góry w kominie, rura wychodząca z kanalizacji jest za krótka i zawiewa go*do wentylacji (my mamy te kanalizacyjne najwyższe na dachu), bo kratki jedna i druga muszą*być*jak najdalej oddalone od siebie i jeszcze na różnych poziomach

i że więcej powodów nie ma

W takim razie bardzo Cię*proszę, przyślij mi te linki.

Kumuluj, w jakim sensie?

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

DOpiero teraz nadrobiłam zaległości.

Przespana noc?:rotfl:Ale mnie rozbawiłaś. Ja dotąd miałam takie dwie. Teraz Mały najczęsciej budzi się ok 2-3 i 6 na mleko i śpi do 8. ALe to dopiero od jakiś dwóch tyg. Jak ząbkował to potrafił płakać pół nocy.

Z p. Tomkiem to już się cieszę, że tak wyszło. Kuchię będzie robił nam jego kolega i przy omawianiu wyszło, że połowa ustaleń z p. Tomkiem była przez niego ignorowana. Coś innego ustalaliśmy a on coś innego wyceniał. Za bardzo się trzymał zasady, ze wszystko ma być jak najtansze i najprostrze (mimo, że mówiliśmy mu co chcemy i w pewnych kwestiach cena nie jest dla nas wyznacznikiem a jakość). No i czas. Kuchnia bedzie już za 6 tyg a umowę podpisaliśmy w tą niedzielę. Facetowi też zalezy na czasie i widać, że chce zrobic to szybko.

Ka_em - a ja żyłam nadzieją na lepsze jutro.. pozostaje sie przyzwyczaić do niespania:)

My ciągle walczymy z p.Tomkiem - ale może już sie przyzwyczaiłam zreszta i tak nie napieram na niego strasznie bo środków nie mam na realizację wszystkiego, chociaż śmiałam sie ostatnio że nawiązaliśmy współpracę kiedy jeszcze nie bylam w ciązy.. a zakończymy pewnie do komunii chłopców:) Podziel sie namiarami na tego kolegę.. na wszelki wypadek - chyba że to p.Krzysztof z którym i tak p.Tomek współracuje

Spróbuj u kominiarza. U nas był problem z kominami (ten od kominka był za blisko tego od pieca) i żaden instalator na to nie wpadł. A było ich trzech.

Do kuchni mamy pana Krystiana - 792 748 082. Najbardziej podoba mi się na razie w nm to, że : facet bardzo słowny, puntualny i i pyta o każdy szczegół. WIdać,że pamięta też o wszystkich wcześniejszych ustaleniach.

ka_em

a p. Krystian to robi tak jak p. Tomek również garderoby i inne takie zabudowy? Jak zobaczę Waszą kuchnię to może go do garderoby zatrudnię - jak wytrzasnę na nią jakąś kasę... na razie zapowiada się, że będę mieszkać w domu bez garderób, chyba oszaleję.., w kartonach ciuchy będę trzymać???

ka_em

a p. Krystian to robi tak jak p. Tomek również garderoby i inne takie zabudowy? Jak zobaczę Waszą kuchnię to może go do garderoby zatrudnię - jak wytrzasnę na nią jakąś kasę... na razie zapowiada się, że będę mieszkać w domu bez garderób, chyba oszaleję.., w kartonach ciuchy będę trzymać???

myszonik ta firma http://www.stolmat.eu/ robiła mi zabudowę kuchni i szafę na korytarzu, solidnie

Monsanbia - pamiętam:) tylko ciągle jak sie za to zabieram to ktoś mi przeszkodzi:) podaj mi swoją pryw. skrzynkę bo na forum chyba nie przejdą załączniki..

dziękuję za konsultację z mężem na temat nieszczęsnych kominów, dzisiaj zadzwoniłam do projektanta i powiedział mi że tak to bywa:) i radził aby zatkać przewód wentylacyjny.. poza tym zrobił mi wykład z którego niewiele zrozumiałam .tylko tyle że jak będzie różnica temperatur - w domu ciepło - na zewn. zimno to będzie ciągnąć. a w kwestii nieszczęsnej kanalizy w sypialni - powiedział że przewód went. może za blisko sąsiadować z kanalizacyjnym i zeby jeden wyciagnać w góre.. o ile dobrze go zrozumialam

a w kwestii nieszczęsnej kanalizy w sypialni - powiedział że przewód went. może za blisko sąsiadować z kanalizacyjnym i zeby jeden wyciagnać w góre.. o ile dobrze go zrozumialam

No to właśnie dokładnie to, o czym mówił mój mąż (on ma bzika na tym punkcie i sam pilnował wszystkiego, bo podobno czuł czym to pachnie kiedyś ;) )

I pewnie jak to zrobicie będzie po kłopocie

O boziuńciu, jakie dziubaski!!!!!!!!!!

Jacy inni!!! Zupełnie do siebie niepodobni

Śliczne zdjątko, na Ofelii Ikeowskiej :yes:

Myszonik p. Krystian robi tak jak p.Tomek chyba większość mebli. Mi na razie ma jeszcze wycenić szafę do naszej łazienki.

A garderób też na razie nie robimy. NIe ma na to kasy. Wtawię tam szafy jakie mam w domu, jakieś drążki na koszule i pokupuje pudełka na buty. Najbardziej się cieszę z tego, że w koncu mam miejsce gdzie to trzymać

Ada, zaglądam tutaj po raz pierwszy.

Najbardziej oczywiście zachyciły mnie maluchy :-) - chłopaki do schrupania :-).

Ada, nie dam rady przejrzeć komentarzy a w dzienniku nie znalazłam nazwy białych płytek z Twojej łazienki - napisz proszę, co to takiego (chodzę po wątkach i wszystkich męczę o te białe płytki.........)

słodziaki wyszły na zdjeciu.. to niesamowite że na zdj. tego nie widać bo podczas 3 godz. sesji prześliśmy 2 ataki histerii.. ale pani fotograf ma anielską cierpliwość i jakoś opanowała ich ryki. Polecam wszystkim mamom.

agrafka - cieszę się że wpadłaś. w dwóch łazienkach mam białe płytki, na górze - duży format, niestety trochę wpadają w ecru ale format fajny Lumina Blanco Mate 30x90, na dole Glass Blanco 31,6 x90 (w połysku w paseczki) oj wiem że wbrew pozorom nie tak łatwo o białe płytki.. a najgorsze że często nie można ich zobaczyć na żywo. Jeżeli masz co jeszcze białego staraj się dobierać białe do białego.. bo u nas te płytki wydawały sie białe a przy białych drzwiach zrobiły się kremowe:)

Ka_em - rozumiem doskonale radość z przestrzeni w garderobach:)