1976pinacolada 29.12.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 hej przeczytałam u monsanbi, ze maluszki przeziębione. Mam sprawdzony sposób na przeziębienia dla dzieciaków. Tylko nie wiem ile Twoje mają ale jakby nie było syropek jakoś im podasz - chocby zakraplaczem Tylko błagam nie smiej się. Jak byłam w ciąży to odkryłam świetny syrop (własnie dla kobiet w ciąży) - nazywa się PRENALEN. Jest na bazie tylko naturalnych składników własnie typu czosnek, maliny, cytryna..... zero chemii i innych "leków". W ciąży kilkakrotnie uratował mnie od choroby, teraz podaję go moim dzieciom. Nie potrafię Ci jednak doiradzić ile podać go twoim maluchom. Z drugiej jednak strony chyba nie da się go przedawkować ja swojej (wtedy półtorarocznej) Lence dawałam 2x po 3ml. Twoje są pewnie młodsze to może choćby po 1ml ? Wygoogluj go sobie i poczytaj. naprawde polecam. A poza tym to z ząbków czosnku możesz zrobić korale na nitce i powiesić w poblizu łózeczka - tez pomaga tylko że cała sypialnia śmierdzi Ale coś za coś Pozdrawiam i życzę zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.12.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Adobliźniaki chore? Co im jest? Biedactwa, trzymam kciuki za wyzdrowienie szybko, najszybciej jak się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 30.12.2011 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 A poza tym to z ząbków czosnku możesz zrobić korale na nitce i powiesić w poblizu łózeczka - tez pomaga tylko że cała sypialnia śmierdzi Ale coś za coś cha już sobie wyobrażam te korale z czosnku:) wiem wiem.. na pewno pomogą tylko jak później wybawić ten zapach z domu? Prenalen rzeczywiście też używałam w ciąży.. nie wiem tylko czy takim maluchom 5m-cy można podawać czosnek? na szczęście po nocy nie pogorszyło się.. często wydmuchuję Winiemu nosek, śpi, mam nadzieję że wyjdzie z tego szybko.. martwię się tylko żeby Leo się nie rozchorował bo z bliźniakami podobno tak jest że jak jeden zdrowieje to drugi choruje.. jak ten drugi zdrowieje to wtedy ten pierwszy ciągle słaby znowu łapie.. Kupię prenalen.. zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomoże. Oj chyba święta i goście im zaszkodzili brrr... no ale kiedyś musiało nas dopaść jakieś choróbsko.. Dziękuję za kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.12.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Adaale co Winiemu jest? Tylko katar? Jak katar to najlepsze są inhalacje np. z soli fizjologicznej - rewelacja, u mojej Karoli w dwa dni pozbyłam się tak kataru. Ma gorączkę?Bo jak nie ma gorączki i tylko katar to robiłabym inhalacje, dawała wit. c, ewentualnie jest też nasivin krople do nosa dla niemowląt. Ale akurat te krople jej nie służyły - miała jeszcze większe ataki kataru. Ja moją Karolę wyleczyłam odciąganiem, witaminą i inhalacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 30.12.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Wini ma stan podgorączkowy, charczy, ma kaszelek i katarek.. odciągam co godzinkę, zakraplam nosek i daje jakieś kropelki które lekarka kazała Bactrin i Deflegmin. Jak zrobić te inhalacje? Masz jakiś sprzęt do inhalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 31.12.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Można sprzętem. Są inhalatory z maseczkami dla niemowląt. A jak nie masz sprzętu to ja u mojej mamy robiłam tak, że gotowałam w zwykłym garnku na kuchni wodę z solą i rumiankiem i Karolę w wózku z podniesioną budą (tak aby ta para tam jakoś bardziej się trzymała) postawiłam jak najbliżej kuchni tak aby jak najwięcej pary leciało w jej stronę - dziwaczny i archaiczny sposób, ale podziałało. A jak zdrówko dzisiaj?Mam nadzieję, że jest lepiej. Trzymam kciuki i życzę chłopakom mnóstwo zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 01.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Mikiadomasz dobrego pediatrę?Ja stosuję u dzieci w czasie kataru euphorbium krople do nosa homeopatyczne kilka razy dziennie zakraplam i staram się żeby dobrze nos dmuchały to chyba najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.01.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 No bliźniaki Ady to chyba nosa nie wydmuchają Trzeba odciągać szkrabolom. Ada jak chłopaki? Mam nadzieję, że Wini ozdrowiał, a Leo w ogóle niczego nie złapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 02.01.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 ech narobiło się.. Wini ma zapalenie oskrzeli, poszedł w ruch antybiotyk, robimy inhalacje, jutro na kontrolę.. mam nadzieję że obejdzie się bez szpitala, trochę mnie nastraszyła lekarka. Leo póki co trzyma się, trochę kaszle, czasami kichnie ale nie wygląda to chorobowo - jest mały, chudziutki a energi ma za dwóch. Wini wygląda na silnego faceta a chorowity jest biedulek. Dziękuję Wam za troskę, trzymajcie kciuki żebyśmy szybko wyszli na prostą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 02.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Myszo masz oczywiście rację że takie Maluszki noska nie wydmuchają jeszcze (pamietam to choć było to czas jakiś temu w przypadku moich dzieci) Mikiado trzymam mocno kciuki, wiem że takie Maluszki nie są chetne na łykanie syropów i kupę wysiłku trzeba włożyć w podanie gorzkiego syropu a co dopiero zrobienie inhalacji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.01.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Trzymam kciuki. Na pewno Wini szybko wyzdrowieje. Wbrew pozorom takie maluszki mają dużo siły by walczyć z chorobą, a skoro już w ruch poszedł antybiotyk to powinna być szybko poprawa. Całusy dla chłopaków i przytulasy dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 07.01.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Tak na szybko wpadłam bo pisałaś, ze Wini ma zapalenie oskrzeli. Pamiętaj by dawać Małemu priobiotyk jak podajesz mu antybiotyk. Najlepiej dać z dwa-trzy opakowania za każdym razem zmieniając firmę, bo organizm bardzo szybko się przyzwyczaja i jak stosuje się długo jeden to nie jest on tak skuteczny. ANtybiotyk to straszne świństwo(niestety czasami bez niego się nie obędzie) dlatego warto zminimalizować jego szkody.A poza tym nie odciągaj tak często katarku. U małych dzieci robi się to najwyżej kilka razy dziennie. Kładź go na brzuszku(najlepiej jakby tak spał) wtedy katar nie spływa na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga.Kom 18.01.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 czesc, macie pieeekny domek.ile stopni spadku ma dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 18.01.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Aga cieszę się że Ci się podoba.. chciałam płaski dach ale w warunkach zabudowy mieliśmy spadzisty.. dach ma 20stopni nachylania.. poddasze jest bardzo komfortowe ale mam wrazenie ze z zewn. ten dom wyglada na wiekszy niz jest faktycznie w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 18.01.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ada, jak chłopcy? zdrowi już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.01.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 No właśnie Ado jak chłopaki? Zdrowi? Jak Wam idzie rozszerzanie diety? Moja Karola chętnie wcina wszelkie nowości (zwłaszcza owoce), tylko dynię stanowczo oprotestowała:) Już nie mogę się doczekać aż sama będzie pewnie siedzieć i dam jej jedzonko do łapki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 19.01.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 chłopcy dzisiaj kończy pół roku.. długo czekałam na ten moment a teraz czekam na moment kiedy będą sami jeść widelcem, nożem i najlepiej.. w stołówce:) my rozszerzanie rozpoczęliśmy od warzyw.. wcinali szpinak, brokuły a jabłka nie chcieli długo.. za kwaśne im było, teraz już zjadają ale nadal niepewnie, wolą obiadki:) chociaż ciągle czuję się zagubiona w ich karmieniu.. może poradzicie coś, tak wygląda nasz jadłospis: 6:30 mleko 180ml 9:00 mleko 150-180 ml (9:30 - 10:30 drzemka) 12:30 obiadek (14-15 drzemka) 15:30 deserek - Leo niechętnie.. czasami podaję mu kaszkę Nestle ryżową owocową, Wini (z uwagi na posturę dostaje tylko owoce 16:00 herbatka 18:30 mleko 180ml 01:00 mleko 180ml kiedy podawać im wodę.. coś mało jej piją i niechętnie? nie wiem kiedy podawać im kaszkę... wkurza mnie że w domu NIC sie nie dzieje ale po swietach walczylismy z choroba i nadal nic mi sie nie chce. Wini już lepiej, dopiero w tym tyg. skonczylismy inhalacje.. nadal niestety nie wychodzimy na spacer i dostaje juz na glowe.. (3 tydzien w domu!!!!) LEo tylko kichal.. przeszlo mu i dzisaij znowu zaczal kichac:( ale mam nadzieje ze ta mala pchelka sie podda jeju niech juz przyjdzie wiosna.. odechcialo mi sie wykanczac dom, bo znowu stoje na rozdrozu - moja firma przenosi sie do Warszawy i moge tez isc z nimi... M tez nie ma pracy i mowi ze w W-wie szybciej znajdzie.. nie wiem czy widmo W-wy w koncu sie nie zrealizuje.. juz drugi raz w zyciu przechodzimy przez to, ostatnio zrezygnowalismy ale moze pisana nam W-wa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.01.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Nie znam się za bardzo na karmieniu butelką. Te 5x180 ml mleka to zalecana ilość? Może kaszkę dawać na śniadanie zamiast mleka o 9?Net mi dziś świruje i niewiele mogę pisać, więc tylko szybko, że niestety na targi się nie wybiorę, bo są w tygodniu, a ja od pierwszego marca wracam do pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga.Kom 19.01.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Aga cieszę się że Ci się podoba.. chciałam płaski dach ale w warunkach zabudowy mieliśmy spadzisty.. dach ma 20stopni nachylania.. poddasze jest bardzo komfortowe ale mam wrazenie ze z zewn. ten dom wyglada na wiekszy niz jest faktycznie w środku witaj,moze i wyglada na wiekszy, ale w srodku ma przeciez tyle pomieszczen,co w innych domach ze skosami,ale za to jaki komfort uzytkowania:) a pamietasz moze projekt,czy indywidualny robiliscie? moze wzorowaliscie sie na jakims? u nas teraz ostre poszukiwanie i projektowanie,ale cos nam sie za czesto upodobania zmieniaja:) no i takiego kata nachylenia u nas nie zrobimy. jak sie sprawuje taki wysuniety do przodu garaz? daje duzo cienia?przeszkadza w czyms?pytam,bo duzo fajniej w srodku sobie rozplanowac,jak sie "wywali" z bryły garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 19.01.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 pozdrowienia od chłopaków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts