mikiada 19.04.2011 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 oj dzieje się dzieje... jutro to aż 5 ekip będzie na budowie.. chyba muszą zrobić listę o ktorej każdy przerwę robi.. o kolejkach do toi toi'a nie wspomnę Ja jednak zrezygnowałam z wymyślnych lodówek... nie pasowało mi do projektu, robię normalną do zabudowy 60cm.. a stwierdzilam ze w razie czego kupię taka malutka ktora bedzie rezerwowa w spizarni lub kotlowni. zreszta przekonal mnie argument ze w sumie to taka potrzebna jest tylko od imprezy i nie ma sensu zeby taka duza lodowa chodzi non stop. Tą lodóweczkę Twoją ogladałam chyba w media markcie - bardzo ładna.. super wygodne szuflady, mnie tylko nie przekonaly te wielkie uchwyty ale poza tym bomba:) co do koloru elewacji.. my mamy w planach połączenie białego z szarym.. i niestety nie jest to takie proste, wydawało mi się ze wybralam ale taki jakis chlodny dla mnie ten kolor.. u mnie na osiedlu jest dom ktorego elewacja jest wlasnie wykonana w odcieniach jasny / szary ale wyszlo to pieknie.. tak jakos cieplo. Dzisiaj udalam sie pod ten dom ze wzornikiem aby dobrac cos i natrafilam na przemilych ludzi ktorzy szukali w garazu wiaderek z numerami farb.. chociaz tynkowali 2 lata temu. Okazalo sie ze kolory wybral im syn architekt - Pani nawet dzwonila do syna, ale nikt nie pamieta, w hurtowni odnalezli ich fakture ale akurat nie zapisali numeru farby... bede dalej drazyc temat bo kolory sa super.. farby cersanit.. szary jest taki lekko wchodzacy w bez.. taka kawa inka ale bardziej szara... uparlam sie ze musze miec taki... jeszcze pozostaje mi sprawdzenie mieszalni farb.. ekipa ociepleniowcow naprawde godna polecenia.. chociaz jak mowia nie chwal dnia... ale jak slysze jak oni do siebie nawzajem sie zwracaja to szczeka mi opada.. kolega pyta kolege: sluchaj moze przyniose Tobie butelke wody bo tak na sloncu tu pracujesz.. albo Barktu czy mógłbyś mi podać..itd..naprawde trudno w to uwierzyc i jak debatuja nad kazdym przycieciem.. normalnie chyba do konkursu chca jakiego stanac.. a p.Mariusz szef - wysoka kultura, grzeczny.. az trudno z nim negocjowac:( tani nie byli... ale mam nadzieje ze ich praca bedzie mnie cieszyc lata. wysle namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.04.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Ado Skąd ty tych ocieplaczy wynalazłaś z taką kulturą? Ja jednak myślę stereotypowo i wszelkiej maści budowlańcy kojarzą mi się bardziej z wulgarnymi okrzykami (zwłaszcza jak pomiędzy sobą dyskutują) niż salonową konwersacją. Namiary chętnie. Bardzo podoba mi się ich sposób pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 23.04.2011 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://images38.fotosik.pl/800/745b844f55ed062f.jpg Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,pełnych wiary, nadziei i miłości.Radosnego, wiosennego nastroju,serdecznych spotkań w gronie rodzinyi wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.04.2011 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Dziękuję za świąteczne życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.04.2011 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Jaki piękny świerk! Już go widzę przykrytego pierzynką ze śniegu. Ja też mam cały czas nadzieję, że Wigilię zrobię już u siebie, ale nawet jeśli się uda to chyba goście będą musieli przyjechać z turystycznymi krzesełkami, bo na meble kasy niet:)A jak tam Twój brzuch? bo mój już ogromny, więc Twój z dwójką w środku pewnie musi robić niezłe wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.04.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Gratuluję drzwi - prezentują się doskonale!nie wiem tylko dlaczego cały czas myślałam, że bierzecie drzwi grafitowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.04.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Super drzwi i naprawdę w dobrej cenie. Możesz zdradzić ile cm ma naświetle i jak szeroki macie otwór na drzwi? Ja również chcę z naświetlem, tylko węższym ale okazuje się, ze życzą sobie za nie prawie połowę tego co za drzwi. I sumy robią się kosmiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.04.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Mam jeszcze jedno pytanie, troszkę z innej beczki: jesteście zadowolone ze współpracy z panem Tomkiem? Przyznam, że pierwsze wrażenie miałam dość negatywne. Było to troszkę czasu temu a jak teraz zaczyna szukać kogoś od kuchni to nie wiem czy do niego startować. Trochę nas do siebie zraził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 29.04.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Myszonik - nic nie ujdzie Twojej uwadze.. tak tylko sprawdzałam czujność drzwi miałybyć grafitowe ale trochę obawiałam się tych szarości i "poszłam" w drewno - bezpieczniej:) chociaż trochę marudzę że za pomarańczowe są.. ale będą pasować do okien, bramy i elewacji drewnianej. Ka_em - muszę sprawdzić w zamówieniu i napiszę później w sprawie drzwi, ale z moich poszukiwań te drzwi CAL były najtańszym rozwiązaniem, w dodatku trafiłam na jakąs promocję w Budom Markecie, więc wyszło cenowo przyzwoicie. W sprawie p.Tomka - trudno powiedzieć bo jeszcze jestem przed realizacją. Sprawdzałam też innego stolarza i był droższy. Chyba rozumiem Twoje obawy:) ja też się niepokoję o realizację, chyba będę pierwsza z forumowiczek która przetestuje go z realizacji. W sumie trudno określić na czym polega problem...ja chyba najbardziej obawiam się terminowości. Nie wiem jak on to robi bo przecież pracuje jeszcze, ale mam wrażenie że on to trochę taki "mózg operacji" a jego kolega to stolarz od czarnej roboty. Pan Tomek załatwia materiały, w komputerku przeliczy, zrobi projekt. Muszę przyznać że bardzo dokładnie rozpisał mi każdą szafkę tak abym nie miała wątpliwości - wygląda to ok. A Ty jakie masz obawy w stosunku do p.Tomka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.04.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Ja tam się jakoś o p. Tomka nie boję. Wydaje mi się, że jednak zależy mu na klientach i będzie się starał nie nawalić. Ostatnio nawet do mnie dzwonił zapytać jak tam budowa i na kiedy planuję kuchnię, bo sobie jakieś terminy rozplanowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.04.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Właśnie zauważyłam,że mi posta nie dodało... i muszę pisać od nowa. Pan Tomek niestety zrobił złe pierwsze wrażenie.Oczekiwaliśmy,że spotkanie z nim pomoże nam rozwiązać pewne problemu odnośnie układu w kuchni, że zaproponuje jakies rozwiązania skoro ma doświadczenie z kuchniami. A on nie umiał odpowiedziec na najprostrze pytania, proponował rzeczy absurdalne a czasami wręcz kosmiczne. I miał takie podejście, że chcemy kuchnię za kupę kasy a on może sobie zaszaleć z nowinkami, a dla nas kilka tysięcy więcej to żaden problem. Dlatego trochę boimy się współpracy z nim, no ale może się przełamiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.04.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Hmm...no nie wiem. na mnie zrobił inne wrażenie. Brednie nie opowiadał, podejście moim zdaniem miał spoko. Pomocy nie oczekiwałam za bardzo, bo już wiedziałam jaki chcę układ kuchni, ale kiedy przedstawił mi wstępny projekt to na bieżąco obgadaliśmy zmiany, wrzucił na wizualizację. Jak na razie wszystko ok. Jedyne co to trochę ściemniał z blatami tzn. wyolbrzymiał cenę granitu, pewnie liczył, że kupię jakiś blat od niego. W maju mam zamiar się z nim spotkać w sprawie doboru akcesoriów do szuflad. Zobaczymy jak będzie. A na Ady kuchnię czekam prawie jak na swoją. Na kiedy planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 04.05.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 A na Ady kuchnię czekam prawie jak na swoją. Na kiedy planujesz? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że to pytanie jest do mnie... Jeśli tak, to odpowiadam:już się poważnie rozglądam za wykonawcą. Nie wiem jak długo się czeka na kuchnię więc wolałabym by ona poczekała na mnie a nie ja za nią. Wprowadzić się chcielibyśmy po wakacjach wiec myślę, ze czas nagli by podjąć jakąś decyzję w tym temacie. Byłam w Kuchniach Wolsztyskich i czekam na wycenę od nich. Pani Michalina podesłała mi również jakiegoś stolarza. No i zastanawiamy się nad p. Tomkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.05.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 (edytowane) ka_emna kuchnię czeka się u p. Tomka ok. 6-8 tygodni, w studiach kuchennych, które odwiedziłam co najmniej 8 tygodni. Do pomiaru musisz już mieć na gotowo zrobioną podłogę. A jak chcesz osobno blat od kamieniarza to oni też wolą przyjechać na pomiar jak już stoją szafki żeby im ten blat wyszedł idealnie. Nie jest to więc szybka impreza. A jaką w stylu chcesz kuchnię? I ile masz na nią kasy? Bo ja trochę polatałam po studiach kuchennych, więc mam rozeznanie jak to wygląda kosztowo i gdzie są fajne meble... Edytowane 4 Maja 2011 przez myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 04.05.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Jeżeli chodzi o styl to raczej nowoczesną, z wyspą, w kolorze waniliowym z dodatkami czerni i drewna. Na stronie Michaliny był projekt naszej kuchni.W sumie wygląda to tak, że jedną ścianę mamy całą zabudowaną, druga to szafki i blat kuchenny oraz wyspa połączona ze stołem. Przeznaczone mamy na nią 20 tys. i mam nadzieję, ze za te pieniądze coś znajdę. Oczywiście nie wliczam w to sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 04.05.2011 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Myszonik - nie wiem czy rozmawiałaś z p.Tomkiem ale u nas brał pomiary po wylaniu betonowej posadzki, płytki sa potrzebne do montażu. Wykonawca wie ile ma przyjąć na płytkę, trzeba tylko wyznaczyć poziom posadzki betonowej. Nie kładź teraz płytek.. bo komuś spadnie młotek i będzie katastrofa. Dobrze że ten weekend się skończył bo nosiło mnie strasznie że nic się nie dzieje. Pani Michalina z Panem Tomkiem mają chyba jakies problemy komunikacyjne.. i trochę mnie to irrytuje, teraz już wiem że w kwestii wykonania trzeba rozmawiać tylko z p. Tomkiem. Ja ciągle walczę ze sprzętem agd.. i właśnie sobie pomyślałam.. szkoda że Myszonik do tego jeszcze nie doszła bo byłoby mi łatwiej.. to jest masakra.. z nikad pomocy:( co już wybiorę model to zawsze coś o nim przeczytam w necie.. szkoda że w tym temacie nie można liczyć na pomoc p.Tomka. Właśnie znalazlam hurtownie sprzetu agd w Poznaniu - TRES.. ale rozmawiaja tylko ze studiami kuchennymi:( Zabrałam się póki co za sprzedaż mieszkania, bo po zrobieniu zestawienia rachunków obawiam się ze zabraknie kasy na wykonczenie.. trzymajcie kciuki ze sprzedaz poszla szybko i powoli szykuje wyprawke.. lozeczko kupione na allegro (na razie beda spac w jednym), dzisiaj w akpolu zostawilam 500zl:( na nie wiadomo co.. no troche tego bylo.. wcisnelam kolezance do domu na przechowanie bo nie mam gdzie przechowac..a nie chce poki co zagracac mieszkania jak przychodza ludzie je ogladac.. oj dzieje sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 05.05.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Znam ból kupowania rzeczy dla Malucha - a ty masz dodatkowo koszt x2. Ja kupiłam tylko to, co było mi najpotrzebniejsze a o resztę poprosiłam rodzinę i znajomych oraz na chrzciny. Wiadomo, że jak przychodzą zobaczyć Maluszka po urodzeniu to każdy coś tam przynosi, więc po prostu mówiłam co mi się przyda:) I tak udało mi się wydać troszkę mniej kasy. A i inni bli zadowoleni bo nie musieli wymyślać co kupić i czy prezent się nie powtórzy. Co do sprzętu do kuchni to lodówkę mam raczej wybraną (Hotpoint-Ariston Quadrio 4D B/HA), myślałam też już o piekarniku i mikrofali i trafiłam na taki zestaw - Samsung BT63TDBFGB i Samsung FG 87 KUB. Pasują do siebie i podobno są ok. Nie chcę za bardzo wchodzić w komentarze i opienie na necie bo jak widomo, jest z tym różnie. Nie mam jeszcze płyty indukcyjnej, okapu i zmywarki. Trzymam kciuki za sprzedaż mieszkania:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.05.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Za sprzedaż mieszkania trzymam kciuki.Za sprzęty agd się nie biorę (w sensie wybieranie), bo mnie to po prostu PRZERAŻA.....A co do sprzętów dla dziecia to też jestem w polu - przywiozłam małej łóżeczko, wydałam jakieś 100 funciorów na ciuszki na wyprzedaży w mothercare i tyle... muszę kiedyś się zebrać za zakupy wanienki, przewijaka, pościeli i innych takich. A w ogóle to na stronach mothercare i nexta w uk są fantastyczne dziecięce ciuchy (ostrzegam wchodzicie na własne ryzyko) i mają całkiem przyjazne ceny. Właściwie najbardziej bolesny jest koszt przesyłki. Może następnym razem będziecie chętne na wspólne zakupy to się koszty przesyłki rozłożą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 05.05.2011 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Aj Ty.. że też nie podzieliłaś się info że robisz tam zakupy, ja już sie przymierzałam. Chętnie piszę się na następne zakupy. Ja wszędzie widzę fajne dziewczęce ciuszki.. a dla chłopców trochę lipa.. przynajmniej nie wydam dużo kasy. Ja zbieram wszystko co się da po znajomych. Szukam za to wyprawki dla siebie szpitalnej.. jeju jakie te koszule do karmienia są okropne! a właśnie w nextcie widziałam bardzo ładne. Dzisiaj sporo się działo na budowie.. jutro jeszcze więcej.. jak mąż wróci to zamieszczę jakieś fotki i opiszę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.05.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Nie podzieliłam się, bo wpadłam w nagły amok zakupowy i w pół godziny te crazy zakupy zrobiłam. Mam nadzieję, że mi poczta polska paczki z uk nie obrabuje. Jak dojdzie w nienaruszonym stanie to następnym razem możemy zakupy zrobić razem.Koszule do karmienia są ohydne i nie mam zamiaru takiego szkaradziejstwa kupować, chyba raczej jakaś góra od piżamy z kopertowym dekoltem wchodzi w grę. A co do ciuszków dziecięcych to ja mam na odwrót - chłopięce mi się podobają, a dziewczęce nie. Zwłaszcza te dostępne w Polsce - same różowe falbanki, kwiatki i serduszka.... zupełnie nie mój gust... Ja zamówiłam młodej same ciuszki w kolorach szaro-biało-czarnym. Jak babcie zobaczą dziecko tak wystrojone to pewnie padną.Co do ciuszków dla maluchów dość fajnych to dam Ci linka do sprzedawców z all, mają też fajne brytyjskie ciuszki, w niezłych cenach:http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=663488http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=19131869http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=12076101http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=12076101 A jak tam Twoje maluchy rosną?Bliźniaki to pewnie urodzą się niezbyt duże... W mothercare mają takie małe rozmiary właśnie przydatne dla bliźniaków lub wcześniaków. I bardzo tanio, bo słabo schodzą, więc zostają do wyprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts