Krzysztof2 06.07.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 zamiast normalnie swoich funkcji , generują jakieś dziwne znaki (z lini klawiszy pomiędzy shiftami) np:'/'/'/'/>MVXC i tym podobne bzdury, zewnętrzna klawiatura działa poprawnie. Czemu dwa przyciski naraz tak się zachowują ? zremapowałem inne przyciski zastępczo ,by móc korzystać z laptopa ale na dłuższą metę jest to męczące. Przedmuchanie klawiatury nic nie dało... Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić - przywrócić? Model laptopa to compaq evo n180.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 06.07.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 To są foliowe klawiatury.Mogła dostać się woda/kawa/pot itd.Możesz ją wyjąć i wysuszyć ew. wyczyścić na złączu.Przeważnie zdejmuje się maskownicę nad klawiaturą i tam mogą być śrubki.Złącze wyjmuje się delikatnie otwierając zatrzask albo do góry albo do przodu.Nie używaj rozpuszczalników, bo zmyjesz napylone ścieżki przewodzące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof2 07.07.2009 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 no tak ale jak to mozliwe ,że dwa przyciski shift naraz sie zabrudziły?? Klawiature łatwo się wyjmuje kiedyś to przerabiałem przy wymianie gniazda zasilania. W sklepie komputerowym poradzono mi bym wypłukał klawiaturę pod prysznicem!!!nie wiem co o tym sądzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 08.07.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Nie tylko dwa przyciski shift ale wszystkie,które są połączone na jednej ścieżce drukowanej.Może któryś klawisz "trzyma".? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts