Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z bali pod lasem :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 317
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i jeszcze raz okno :oops: bo się nacieszyć nie mogę :)

http://images48.fotosik.pl/230/bf0a187abecc6d1bmed.jpg

i Oficjalne Podziękowania dla

Kadargo :) za sprzedaż tego cuda :)

Szczerze Polecam MS Okna

qurcze człowiek całe zycie miał tylko plastiki i nawet nie wiedział ze mogą istnieć porządne okna

Chłopaki od RT montujący okna również bardzo je chwalili, a myślę że są wiarygodni, bo już sporo okien pomontowali .

a i z bólem muszę odnotować, że chłopaki od RT zakończyli już wszelkie zaplanowane prace w domu i pojechali :cry:

i tu kolejne Oficjalne Podziękowania i Polecenia

POLECAM i JESZCZE Raz POLECAM

firmę LOGS DOMY Z BALI

http://www.logs.com.pl/

po prostu rewelacja, wszystko sprawnie, szybko , mega grzecznie, fachowość zupełna.

Po prostu REWELACJA

a domek jak widać powyżej :)

Annnja :) Wspaniała Kobieto :)

Gdyby nie Ty, Twoje cierpliwe odpowiedzi na moje zeszłoroczne pytania pewno nie trafiłabym na RT.

Pewno wybrałabym jakąś dziwną miejscową firmę, albo w ogóle zrezygnowała z domu z bali.

DZIEKUJĘ CI BARDZO :) za rady wszelkie :)

Wszystko co mówiłaś o RT to szczera prawda.

Dom już uwielbiam, dzieciaki też, młody (lat prawie 2;) bardzo lubi przytulać się do bali;)

ano ......!

nasz cel był taki: jak budować to z duzych bali ktorych nie trzeba ocieplać i z ekipa gdzie szef też jest na budowie- wiedziałam że drewna betonem nie zalepie .. czyli ze sprawdzona ekipa, a i wtedy szczegółowo Radek opisywal swoje budowanie i bylo duzo zdjec...- siedzialam przed jego dziennikiem kazdego dnia i oglądałam nowe zdjecia..

................. i nie mogłam sie doczekać na swoje baleeeeeeeeeeeee

• 2 weeks później...

czas pouzupełniać, bo gdyby nie Kalowy mikołaj to nie odnalazłabym dziennika

no to na początek czas przedstawić nowego mieszkańca :lol:

http://images45.fotosik.pl/236/e0462b2d89452b77med.jpg

Jotul Panaorama I 18 - powiem krótko - Rewelacja :) Bardzom z wyboru zadowolona, spokojnie ogrzewa domek przy minimalnym paleniu :))

zrobiona jest również elektryka, kabelki itp, płyty gk są już w zasadzie wszędzie, zadziałał również hydraulik.

Prace wykończeniowe zbliżają się coraz bardziej .

Kafle na podłogi wybrać czas, zdecydowaliśmy że w salonie i gabinecie będą panele, tak wiem są be, ale tanie i mniej szkoda wyrzucić jak się zniszczą, a zniszczą się napewno przy 2 dzieci, 2 psach, a i tak panele mają wieksze szanse jakoś wyglądać , desek szkoda, za to piętro będzie w deskach.

Szukam inspiracji na pokoje dziecięce

Jakież szczęście, że parter prawie cały w balach :roll:

zdjęcia wieczorkiem jak odpale aparat :roll:

Annnja, hmm, aż sprawdziłam w wszystkowiedzącym google cóż to jest ten pierścien Ortnera

i chyba coś w typie mamy, ale ekipa instalująca nazwała to krążkami akumulującymi ciepło - jest ich dokłanie 5 sztuk

planujemy obudowę z kafli i generalnie komnek ma trzymać ciepło :)

fajny jest :lol: ten kominek

i jeszcze bajer który mnie urzekł zupełnie to ta szyba co cudownie się oczyściła :lol: za sprawą elektryka który w trakcie swoich prac spoooro podłożył coby mu ciepło było i szybka jest czyściutka, super widok :)