kala67 17.07.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 ja elektryka juz mam, połozył już nawet instalacje odgromową w koło fundamentów teraz czekamy na nasze bale....przyjada na 3 tirach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 21.07.2009 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 a oto wstępny (zaznaczam bardzo wstępny) projekt naszej kuchni odkrywam programy projektujące http://images45.fotosik.pl/167/e3e96dd850b7bf10med.jpg wszelkie rady mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 21.07.2009 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Wpadłem się przywitać na nowej budowie drewniaka. Świetna działeczka ! A że domek też super to nie ma nawet co pisać ! Oczywista oczywistość... No i wykonawca zachwalany na prawo i lewo Czyli wychodzi , że sukces murowany !!! Tak czy inaczej powodzenia. Witaj Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 21.07.2009 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 tak jak juz pisałam na balowym watku jesteśmy po wizycie w sklepie? kominkowym Oani poleca nam wkład kominkowy Jotul I 510, szperam i czytam i chyba jest ok troche nas tylko zmartwiła mówic że mało miejsca na to wszystko na dole będzie chcielibyśmy taki jasny (tzn chyba ja bardziej niz mój TZ) wesoły kominek, najchętniej obłozony kaflami z malowanymi kafel-art, ale ceny tych kafli są dosyć zabójcze choć piękne ech ta kasa wybieramy też okna, i pojawiły się rozterki ze szprosami czy bez ?? mi sie marzą takie symboliczne szprosy dzielące okno na 4 pola, ale co będzie to się okaze uff, dobrze ze juz dach wybrany i powoli zaczynamy odliczać do przyjazdu bali a na budowie - fundamenty sa piasek ubity stopą zwaną żabką, woda w domu jest, bednarka i cos tam jeszcze, dziś TZ zainstalował rurę do doprowadzania powietrza do kominka czyli dzieje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 jokka....kuchnia nieżle pomyślana ale czy dasz jeszcze jakies szafki na górze?????dach rozumiem, że gont drewniany jednak będzie???my wczoraj byliśmy na rozmowie w sprawie ogrzewania domu. Będzie u nas kominek z płaszczem wodnym i z buforem do akumulowania nadwyzki ciepła. A u Ciebie jak z ogrzewaniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 22.07.2009 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 jokka....kuchnia nieżle pomyślana ale czy dasz jeszcze jakies szafki na górze????? dach rozumiem, że gont drewniany jednak będzie??? my wczoraj byliśmy na rozmowie w sprawie ogrzewania domu. Będzie u nas kominek z płaszczem wodnym i z buforem do akumulowania nadwyzki ciepła. A u Ciebie jak z ogrzewaniem?? Szafki na górze chetnie, ze 2, ale nie mam pomysłu jak to wykonać, bo bale okrągłe, przycierać szkoda, tak, dach to wiór osikowy ma być a co do ogrzewania, zdecydowaliśmy się na kominek + wspomagająco podłogówka elektryczna, do wody elektryczny przepływowy podgrzewacz pani nam zachwalała jakieś cudowne krązki szamotowe na rure doprowadzająca do komina, cudowną ścianę (oczywiście nazwy nie pamietam)trzymającą ciepło no i kafle oczywiście Czekamy na propozycje projektowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 podłogówke robisz we wszystkich pomieszczeniach??czy jak wyjedziesz z domu na tydzień to możesz zostawić ją właczoną aby utrzymać temperature w domku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 22.07.2009 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 podłogówka tylko na połowie domu ma byc raczej nie ma opcji by ja zostawiać włączoną na wyjazd, koszty, itp i w sumie raczej nie będzie dom stał tak długo sam - zwierzaki mamy tzn w domu jest nasz pies, po przeprowadzce zamieszka u nas jeszcze jeden pies + pewno inna zwierzyna (np kot) jakbyśmy wyjeżdżali to kogoś musimy poprosić o zaopiekowanie się zwierzyną to i domkiem na szczęście mamy kogo prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 możesz zdradzić z jakim bankiem związałaś sie na dalsze 30 lat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 jokka..wpisz swój domek na mape domków drewnianych tutaj: http://forum.muratordom.pl/spis-domow-drewnianych,t154902-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szop 23.07.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Zastanów się jeszcze nad pokryciem wiórem. Ja też mam dom przy lesie i zrezygnowałem z pokrycia naturalnego (wiór, strzecha) ze względu na igliwie, które zbiera się na połaciach przez cały rok. http://images45.fotosik.pl/168/90faf0e6d56af92fmed.jpg Jak popada będzie trzymać wilgoć może zacząć pleśnieć i nieszczęcie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 23.07.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 o matko!!! ale u Szopa pieknie!!! i juz tak dopracowane....eh..kiedy taki stan u nas??? jokka, daj meila na priv, rzuce ci zdjecia kuchni...-to co dalam rade zrobic, ale duzo tego nie ma, mamy 200cm kuchni balowej....+ lodowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 23.07.2009 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Szop Witaj pieknie u Ciebie bez dwóch zdań dzięki za rade, tylko u nas niestety lub stety to juz za późno na zmiany, dach już jest zaliczkowany, pewno by się dało to odkręcić jakby się człowiek uparł ale pocieszam się że drzewa nad dachem nie będa gałeziami wisiały na tym zdjęciu widać jaka to jest odległość http://images46.fotosik.pl/167/0fc17985dfd288fdmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 23.07.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Boże !! ile teraz pojawia sie drzewnianych dzienników, szkoda że jak ja zaczynałam swoją zadymę było ich tyle co na lekarstwo. Tyle inspiracji mi "umkło". Spodziewam się, że i u Was będzie przepięknie i chętnie będę podglądać. Trzymam kciuki i... czekamy na pierwszy transport drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szop 23.07.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Trzymam w takim razie kciuki, żeby wszystko było bez problemów. A dach będziesz mieć piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 23.07.2009 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Dziękuje mam nadzieje, bo oczywiście wątpliwości sporo ale słowo się rzekło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 23.07.2009 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 i jeszcze do tego dochodzą okna czas oczekiwania taki że wypadało by je niedługo zamówić ale jakie?? wiemy że drewniane ale jaki kolor?? ze szprosami czy bez?? niby miały być ze szprosami, ale jakimi??wariantów za dużo w poniedziałek ma pojawić się hydraulik i rozprowadzić rury do kanalizy, tadam ciągle trwają poszukiwania sensownego elekryka, bo każdy ma coś nie tak i wszyscy najmądrzejsi a żaden w domu drewnianym nigdy nie robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.07.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 ja najpierw chcialam okna ze szprosami, potem zmieniłam zdanie. Chciałam dom z mszeniem, potem zmieniłam zdanie. ..i tak wymieniac można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 03.08.2009 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witajcie!nie uzupełniam, bo w sumie cisza przed burzą trwarozprowadzone mamy rurki kanalizacyjne , podjeliśmy decyzję o zamianie pomieszczeń, tzn tam gdzie miała być kotłowia będzie łazienka, a tam gdzie miała być łazienka będzie spiżarka, pan hydraulik pochwalił nasz wybór bo łazienki w pionie będą i nie trzeba będzie z tymi rurkami kombinowaćsię okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 03.08.2009 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Trwa również decydujące starcie pomiędzy producentami okien na ringu pozostali dwaj Kto wygra to stracie - zadecyduje czynnik ekonomiczny uff dobrze że chociaz już wiemy czego chcemy, co wber pozorom nie jest takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts